horoszkóp

Csomor Csilla: a tél nem az én évszakom

mm
2008.01.15. 09:15
Csomor Csilla amatőr golfozóként tavasztól őszig játszik, a tél annak ellenére nem lett a kedvenc évszaka, hogy a Névshowr karintiai forgatásán kipróbálta a síelést, amit valamilyen szinten összehasonlíthatónak tart a golffal. A színésznő szereti a kihívásokat, szerepválasztásaira viszont nem ez a jellemző.

Először a friss, síeléssel kapcsolatos élményeiről beszélgettünk Csomor Csillával a Névshowr forgatásán beszélgettünk. "Ilyen típusú sportot még nem próbáltam. Nekem a korcsolyázás is kimaradt. Minden olyan, ami jeges, hideg, havas. A tél sem az én évszakom" - kezdte a beszélgetést a színésznő.

Később elmondta, a síelőket eddig is csodálta, és nagy rajongással volt a sí iránt, ami nem változott, sőt: "Most még nagyobb bennem a tisztelet, mert baromira nehéz."

Golf

A telet nem kedvelő színésznő elárulta, amikor teheti tavasztól őszig golfozik. Annak kifejezetten örül, hogy most már egyre több helyen tud játszani Magyarországon is: "Egyre jobban fejlődnek a magyarországi pályák, és egyre több új pálya épül. Ezek már megfelelnek azoknak a követelményeknek, amelyek európai, vagy világszínvonalúak. Nyilván vannak hiányosságok, de kezdjük golf tekintetében is elérni a világátlagot."

Csomor Csilla már négy éve golfozik, amatőr versenyeken indul, és elégedett a teljesítményével: "Amatőr versenyeken indulok, és két év alatt a 36-os handicapemről lejöttem 26-ra. Szerintem ez egy jó eredmény. Aki kezdő, annak az optimális ütésszám felett van 36 pluszlehetősége, ebből ledolgoztam két év alatt tízet. Mind versenyeken."

Nézze meg Csomor Csillát!

A legtöbbek számára a Barátok köztből ismert színésznő nem osztja azoknak a véleményét, akik szerint a golf egy meglehetősen szűk, viszont annál tehetősebb réteg sportja lenne: "Hát, ha arra gondolok, hogy hol lehet ma Magyarországon síelni, akkor egyáltalán nem úri dolog, ez az egyik. A másik, hogy mindig azzal jönnek, hogy az anyagiasság. Egyrészt, hogy elitsport, meg túl drága sport, meg a gazdagok sportja, pedig egész évben tudok golfozni abból az összegből, amiből egy hétig itt síelnék."

A természet, a jó levegő és a jó társaság Csomor Csilla számára a három legszebb dolog a golfban. Amikor erről folyt a beszélgetés, akkor a színésznő rájött, van hasonlóság a sí és a golf között: "A síelésben és a golfban is a természetet kell legyőznöd, nem egy másik játékost."

Kihívások

A küzdelem a természettel komoly kihívás, ezért a két sport párhuzamának felfedezése után a kihívások kereséséről kérdeztük a színésznőt: "Mindenféle kihívást szeretek, valószínűleg azért is próbáltam ki ma a sít. Ha jön az életembe egy lehetőség, akkor azt általában megragadom, legyen szó a síről, vagy a kangooról, vagy a vitorlázásról.

Csomor Csilla a színészi munkában viszont nem feltétlenül a kihívások szerint választ szerepet: "Inkább a karakterformálásban segít. Abban segít, hogy legyen egy képem érzelmi szinten arról, amit meg kell valósítanom. Hogy egy szélsőséges karaktert játsszak, nem kell nyilván szélsőségesen viselkednem. Ahhoz hogy én eljátsszam, hogy jó síelő vagyok, nem feltétlenül kell tudnom síelni, de szükséges, hogy legyen róla valami élményem. Az jó, ha van valami élményem róla."