Csepregi Éva egy nagyon szexi nőstény állat

dr
2008.07.08. 15:56
A Coke Club bemutatta Csepregi Évát és zenekarát, a Neoton Famíliát egy kicsit másként. A Velvet ezért úgy döntött, hogy az MTV Icon menetrendjét követi, és nem Csepregit kéri meg arra, hogy meséljen milyen érzés volt, és mit titkol, inkább a dalait feldolgozó zenekaroktól akartuk megtudni, mit gondolnak róla és a munkásságáról. Kiderült, hogy nagyobb részük csak köszönő viszonyt ápol a művésznővel, de így is el tudja képzelni, milyen személyiség lakozik egy ikonban.

Az év legizgalmasabb koncertsorozatának beharangozott MTV Icon első estje a Neoton Família nosztalgiájával telt. A fellépő zenekarokat még akkor ragadtuk magunkkal, mikor előttük állt a nagy feladat: Csepregi Évának megmutatni, mit kezdtek a slágereivel. A fellépő zenekarokkal próbáltuk definiálniáltatni az elképzeléseiket a zenéjéről és róla. Volt, aki úgy beszélt róla, hogy nem is ismeri, de olyannal is összefutottunk, aki dolgozott is vele. Rövid válaszok a színpad mögül. 

Bochkor Bíborka

Bochkor Bíborka

Minden generációnak megvan a maga saját hogyanja, a saját miértje, én nem akarok efölött ítélkezni. Nem kis munka volt a dalaikat feldolgozni, mert nem saját zenekarral dolgoztam, Boogie-val pedig még nem énekeltem. Viszont annál izgalmasabb volt. Inkább jókedvűre akartuk csinálni. Már kétszer is találkoztam Csepregi Évával, nagyon kedvesnek és szimpatikusnak találtam. Nagyon kellemes és őszinte nőnek tűnt. Szakmailag azért nem mondok rá semmit, mert nem tudok senkit kritizálni. Nekem kimaradt a Neoton Família, a munkájukat nem is igazán ismerem. Azt élvezem, hogy tarzanokról, meg Sámsonokról énekel. Szilveszterkor is arra buliztam, és ezt én találtam ki.

Anna and the Barbies

Anna

Nagyon érdekesnek találtuk, szerettük volna egy kicsit a magunk hülyeségére formálni a zenét. Elvinni a mához, saját magunkhoz  is. A Sandokan egy hős volt, és nagyon szerettük. A Párizsi lányt viszont nem volt egyszerű átdolgozni, mert bár Csepregi egy nagyon szexi nőstényállat, de nekem nem ez a profilom. Nem tudom ezt az oldalam villogtatni, rapper vagyok. Más a hangom is. Nem ismerem személyesen, de biztos nagyon aranyos. Ennyi évig a csúcson lenni és vinni olyan felelősség és teher. Aki ez alatt nem rogy össze, nem lesz alkoholista és drogos, az biztosan nagyon erős egyéniség. Általában az igazi nagy sztárok mérsékeltek a sikerrel és magukkal kapcsolatban is.

Kozma Orsi

Kozma Orsi

Kész tények elé voltunk állítva, de voltak ötleteink, hogy hogyan dolgozzuk fel a számokat. Hozzátettük, amit lehetett. Ezeket a dalokat ismertem, mert 98 vagy 2000 tájékáén vokáloztam a búcsúkoncerten a Neoton Famíliával. Szerintem ezek nagyon jó dalok, Évát és az egész Neoton Famíliát nagyon bírtam. Nagyon jó fejek, az Éva nagyon dinamikus és nagyon jól énekel. Amennyire emlékszem - tíz éve volt - azért volt nagy élmény, mert egy legendás zenekarban vokáloztam és nem éreztem, hogy sztárként közlekedtek. Teljes erőbedobással dolgoztak. Volt egy olyan eset, hogy Éva vitt le minket valami koncertre. Az úton iszonyat jókat dumáltunk mindenről. Csak jó emlékem van róla.

The Unbending Trees

Hajós Kristóf

Az én feladatom csak a szövegtanulás volt. Nem volt bonyolult átrakni a mi stílusunkba, hiszen fantáziával bármilyen dalból, bármit lehet csinálni. Mi Évával ismerjük már egymást három éve, mikor a nagy Neoton koncert volt. Én csináltam a honlapjukat, innen az ismeretség. Éváról azt gondolom, hogy sokkal okosabb, mint gondolják. Egy borzalmasan szorgalmas ember, akinek ha meghallgatod a nagyon korai felvételeit és összeveted a nyolcvanas években készültekkel, akkor azt lehet leszűrni, hogy hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Talán ő volt az egyetlen a zenekarból, aki hajlandó volt megtanulni angolul. Énekórára, angolra és úszni járt minden reggel. Csepregi így nagyon kinőtte magát. Pál Éva egy őstehetség volt, de Csepi kitartásban mindenképpen túlnőtte őt.

Sugarloaf

Sugarloaf levessel

Nem volt nehéz áthangszerelni, mert kreatívak voltak az akkori elődeink. Nagyon jó kiindulási alap volt. Barátságosnak, nagyon jó csajnak képzelem Csepregit, de még nem találkoztam vele.

Budapest Bár feat. Ruttkai Bori

Ruttkai Bori

Nekem nem volt az anyaggal dolgom, mert a zenészek kreatívan megcsinálták a számokat, csak rá kellett énekelnem. A helyi értékén kezelem a zenekart, nem a kedvenc stílusom, nem férkőzött közel a szívemhez. Ebben a feldolgozásban viszont jó. Kiskoromban egyszer véletlenül találkoztam Csepregi Évával, de csak koncerten. Lehet, hogy volt valami kis beszélgetés utána, de nem sokra emlékszem. Inkább csak úgy gondolok rá vissza, mint mindenki, nincs róla személyes benyomásom. Nehéz ebben a szakmában valakit meghatározni, mert sok az álarc, nem lehet látni, hogy mögötte milyen ember van. Ezért nem is vontam le róla semmilyen végzetes következtetést.

Junkies

Szekeres András

Nehéz volt dolgoznunk ezzel az anyaggal, mert elüt a stílusa a miénktől. De pont ez a kihívás ebben. Minden dal, amivel elkezdünk dolgozni, egy idő után a Junkies stílusára fog hasonlítani. Úgy érzem, a Neoton dalnak is ez lett a sorsa. Amúgy ez egy jó dili, örülök, hogy részt veszünk benne. Remélem találkozunk velük is, mert Évával még nem találkoztam. Pont egy olyan csaj, aki a mai napig jól tartja magát. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy örök életemben Neoton rajongó voltam, viszont úgy érzem, hogy elismeréssel kell tartoznunk azért, amit letett az asztalra. Ugyanis nagy dolog.

Zorall

Hangya

Gyakorlatilag ezek a dalok mindegyikünkben benne vannak, nem okozott nehézséget átdolgozni. Belénk égtek. A Zorallal rengeteg dalt feldolgoztunk már, de ez különleges játék volt, egy új kihívás. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy még nem próbálkoztunk Neoton dalokkal és talán az egyiknek a vázlata meg is volt. Azt hiszem pont azt kaptuk. Csepregit mindenképpen egy ikonnak tartom, megérdemli, hogy ott legyen, ahol van. Kiváló énekes, kiváló zenekar, többet nem tudok róluk mondani. Épphogy köszönő viszonyban vagyunk.  

Supernem

Pap Szabolcs

Átdolgoztuk a kapott nótát, mert nem feldolgoztuk, és így lett jó a dal. Azért nem volt nehéz, mert a zenekarral játszunk ABBA-t, és ezért a Neoton stílusa is szegről-végről hozzánk tartozik. Csepregivel egyszer találkoztam, nagyon kedvesnek tűnt, és még mindig varázslatosan szép. Mondta, hogy kíváncsi ránk. De megkérdezte, hogy melyik zenekarból vagyok. Pedig előtte kaptam egy fülest, hogy a Supernemre nagyon kíváncsi.

Cozombolis

Képrejtvény: tippelje meg, melyik zenekari tag ő.

Mi is popzenét játsszunk, nem volt nehéz dolgunk. Ezek nagyon jó nóták. Az volt jó, hogy a kettő dalból az egyik eleve kicsit raggie-s felfogásban íródott, ami hozzánk abszolút közel áll. Jó volt. Személyesen nem találkoztam még Évával, de annak idején, mikor még aktívak voltak, rengetegszer láttuk őt. Csomó lemezem van tőlük, jó néhányat rongyosra hallgattam, úgyhogy tudom, hogy néz ki. Valószínű kellemes személyiség és jó énekes, legendás alakja a magyar popzenének. 

Fish!

Kovács Krisztián

Roppant módon egyszerű volt, mert a legkönnyebb végét fogtuk meg a munkának, ami azt jelenti, hogy csak a fő motívumokat hagytuk meg benne. Egy parasztrockra ültettük át, kicsit megerőszakoltuk a dalokat. Az egyik annyira tetszik, hogy lehet, játszani is fogjuk. A szövegekkel van csak bajom, ott borzasztó sületlenségek vannak - valljuk be. Csepregi Évával én sem találkoztam még, de jóságos nagymamatípusnak tudom elképzelni. Tinédzserkoromban pedig azt gondoltam, olyan, mint most valamelyik kereskedelmi csatorna műsorvezetője: rihi-röhi szőke lány.