Csepregi Éva alig ismeri a mai sztárokat

sze
2008.06.12. 11:40
Csepregi Éva túlságosan rétegzettnek tartja a magyar könnyűzenét, a közönség így nem tud kielégülni és a nosztalgiára vágyik - az énekesnő a NÉVshowR hajdúszoboszlói forgatásán mesélt a retróról és a terveiről: nőcis könyvet, unplugged-koncertet és karácsonyi albumot is tervez.

Csepregi Éva nem ismeri a mai előadókat, így örül, hogy felkérték az MTV Icons című műsorára, ahol mai együttesek régi Neoton Família dalokat fognak - némileg átdolgozva - előadni, ő pedig megismerheti a mai "sztárokat". Az énekesnő egy jótékonysági alapítványban tevékenykedik, folyamatosan koncertezik és hamarosan egy könyvet is megjelentet, csakis nőknek. Az énekesnővel a NÉVshowR hajdúszoboszlói felvételén beszélgettünk.

Rétegzett a magyar könnyűzene

"Nosztalgia régen is volt, amikor a táncdalkorszakra emlékeztek, de főleg az idősek. A mostani retro-lázban az az érdekes, hogy a fiatalok nosztalgiáznak. Ennek több oka lehet, már elgondolkodtam rajta. A mai fiatalok nagyon mást gondolnak az egész popzenéről, mint ami valójában. Ma rétegzenék születnek, amelyekben a közönség nagyobb része nem talál kielégülésre. Magyarország mindig egy érdekes hely volt, már ami a populáris zenét illeti" - indokolja Csepregi Éva, miért olyan népszerű még ma is a zenéjük.

Klikk!

"Szerintem akkor tud valaki igazi sikert csinálni, ha megtalálja a közönséghez az utat. Rengeteg jó zene van ma is, de kicsit rétegződött az egész" - magyarázza az énekesnő, aki egyébként nem ismeri a mai előadókat, így az MTV Icons című popnosztalgia-műsora igazán kapóra jött, hogy kicsit képbe jöjjön: "Nehezen tudnám megítélni, milyen mai előadókra fognak később emlékezni. Ahogy idősödik az ember, elmegy a szekér és az ember másra figyel, mint ami valójában történik".

"Lesz egy műsor, a Popikonok című sorozat. Ott is felsoroltak jó néhány együttest, akik majd játszani fogják a dalainkat és elgondolkodtunk az Ádámmal, hogy a legtöbbjüket nem is ismerjük. Furcsa érzés ez, hiszen ők a mostani sztárok és a húsz százalékukat nem is ismerem. Jó alkalom lesz ez, hogy megismerjük őket" - mondta Csepregi.

Az éneklés mellett Csepregi Éva jótékonykodik is: a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó Fényszórók Alapítvány 1995 óta működik. "Összebarátkoztunk a fiatalokkal és a speciális olimpiásokkal. Ők kértek meg minket, hogy írjunk egy dalt erről az egész életérzésről, a gyerekekről, a körülöttük lévő emberekről. Akkor született meg a Kézenfogva című szám, amelyet éppen azért, mert pozitív célt képvisel, nem nagyon lehet hallani, pedig nagyon szépre sikeredett dal. 1995-ben az Amerikában rendezett olimpián el is énekeltem a zárórendezvényen". Majd egy gyógypedagógus, neonatológus ismerősével közösen elhatározták, hogy létrehoznak egy alapítványt. "Régebben hangosabbak voltunk, most készülődős állapotban vagyunk, rengeteg tervvel.

Még nem tudja, mi sül ki a könyvéből

Csepregi Éva nemsokára egy könyvvel is előrukkol. "Most készül egy könyv, amely rólam szól, de nem tudom, hogy mi kerekedik ki belőle. Nemcsak arról szól, hogy kik a szüleim, honnan jöttem, hanem olyan dolgokról, amik érdekesek lehetnek hölgyek részére. A férfiak nem annyira célközönség. A háztartástól kezdve az életemig, minden benne lesz, főleg női jellegű dolgok. A könyvhöz kapcsolódik egy lemez is" - beszélt az egyelőre nem túl konkrét tervekről Csepregi. Az Ádám és Éva ezen kívül egy karácsonyi lemezre is készül, sőt, egy unplugged-jellegű, meghitt, akusztikus Neuton-koncertet is terveznek. "Kérdés, hogy hogy tudjuk ezeket valóra váltani" - tette hozzá az énekesnő.