horoszkóp

Csipa megdöbbent a Fonogram-gála nyertesein

dr
2007.02.25. 14:07
A Hooligans énekese, Csipa, polgári nevén Ördög Tibor, a Fonogram díjátadótól nem lett lelkes, mert nem nyertek. Viszont a zenekar élvezi az összes ilyen eseményt, mert nagyon szeretnek szórakozni. Csipa szerint stílust már nem fognak váltani, de nyitottak mindenre. Interjú a legkevésbé illuminált zenekari taggal.

Hogy érinti a csapatot, hogy nem nyertetek?

Semmi különlegeset nem tudok hozzászólni. Az a lényeg, hogy mindig ott vagyunk a legjobbak között. Mi nem sietünk sehova, van időnk. Talán majd jövőre.

Klikk!

A modern rock kategóriában indultatok. Ez mit jelent?

Erről nem engem kellene megkérdezni, hanem azt, aki kitalálta. Az volt a legmegdöbbentőbb számomra, hogy a Black Out nyerte. Ami a lényeg, hogy ők két évvel ezelőtt adták ki az utolsó albumukat. Én szeretem őket, ezzel nincs semmi gáz, csak nem értem, hogy jött a mai naphoz a Black Out együttes, mint olyan. Vannak érdekességek.

Mit jelent nektek egy ilyen díjátadó? Többen bojkottálták az eseményt.

Mi szeretünk szórakozni. Illetve, ha ott is maradunk valahol, az nem azért van, hogy mutogassuk magunkat, mi egyébként is ilyen életet élünk. Szeretjük a partikat. Olyanok vagyunk, mint Paris Hilton, csak fiúban.

Mennyire vagytok toleránsak más műfajokkal szemben?

Én maximálisan, Tibi nem. Most is hőbörgött, hogy a Rúzsa Magdi fog nyerni. "Megmondtam, már három héttel ezelőtt, hogy ő fog nyerni." Mivel az első asztaloknál ültünk, szerintem hallotta szegény, és azért fakadt sírva. Én csöndben voltam, lesütöttem a fejem, Tibi meg csak mondta: "Mondjátok már, hogy Rúzsa Magdi, mondjátok már! Biztos, hogy ő fog nyerni." Tibi már nem annyira toleráns. Én megtapsolom, ami tetszik. Ami nem, arról nem feltétlenül alkotok véleményt, inkább magamban tartom. Nem veszem olyan komolyan, mint ő.

Mi az, ami már nálad is kicsapja a biztosítékot?

Szerintem nincs olyan.

Koncertturnéra készültök?

Most márciusban indul egy a Bohémélettel. Hetente játszunk különböző helyszíneken az országban. Április 28-án lesz a csattanója a Pecsában.

Mennyire változott a közönségetek az évek során?

Nem tudom. Látom és érzem, hogy szeretnek a fiatalok. Nálunk mindenféle korosztálynak van helye a színpad előtt. Hál isten nagyon sokan szeretnek minket. Pont az a zenekar vagyunk, akit vagy szeret valaki, vagy utál.

A régebbi rajongók nem pártoltak el?

Voltak akik igen. Azt mondják azért, mert az utóbbi három lemezen már nem olyan zenét játszottunk, mint a régebbieken. Szerintük túl populárisak lettünk. Én nem így mondanám. Szerintem dallamosabb és érettebb, vagyis normális dalok vannak rajta. Tibi szerencsére jókat írt. Paksi Endre meg azt mondta egyik számában: "ha elmennek százan, jönnek ezren, a rock katonái egyre többen lesznek."

Klikk!

Terveztek még élesebb stílusváltást?

Nem, ez már így marad. Tibi igazából a Kánaán című albumnál talált önmagára. Az első három lemez egy próbálkozás volt, akkor még nem tudta milyen zenét csináljon és itt jött rá, hogy mit akar. Egyébként meg, ki tudja milyen számokat fog írni a közeljövőben? Lehet, hogy hangszerelésében ír népdalokat. Bármit. A Tibi agya olyan, hogy érdekes a srác.

Nyitottak vagytok a csapongásaira?

Mindenre. Meghallgatjuk, és ha jó, azt mondjuk, oké. Ha nem, akkor azt mondjuk, nem, és akkor csinál egy másik számot. Hál isten termékeny a csávó. Rá van állva. Reggeltől estig az MTV-t nézi. Mi azt mondjuk, haladni kell a korral. Haladunk is. Tibi feladata, hogy naprakészek legyünk. Azért, hogy véletlenül se lehessen azt mondani ránk, hogy régimódiak vagy unalmasak vagyunk. Annál rosszabb érzés nincs, mikor egy zenészre ezt mondják. Szeretnénk hatvan évesen is fiatalok maradni, akár a Rolling Stones. A színpadon akarunk meghalni. Szerintem minden zenész ezt kívánja, aki nem, az nem zenész.

Mindenevő vagy?

Ami nem érdekel, azt meg sem hallom. Tökmindegy, ki van a színpadon.

A szórakoztatás a lényeg?

Hát persze. Az ember, ha elmegy szórakozni, akkor a bulizásról szól minden. Rock and roll, sör, pia, csajok, satöbbi. Az emberek nem gondolkodni jönnek egy koncertre. Nincs olyan érzésük utána, hogy hú de jó hazamegyek, fejbe rúgom az asszonyt, utána meg kiugrok a tizedikről. Mi szórakoztatni akarunk. Kikapcsolni. Szarunk a világra.