horoszkóp

Csonka András és a belső temperamentum

2006.01.21. 10:51
Csonka András eleve sokat szerepel a televízióban, mint az RTL Klub Reggeli című műsorának a műsorvezetője. A széplelkű, borjútekintetű színész mostanában azonban még többet látható, mert nemrég lett 41 éves.
A képsorok alapján a barátai tréfából először 3-4 percig levegőnek nézték, majd különféle performance-okkal örvendeztették meg az énekes-színészt, mi pedig nagyrabecsülésünk jeléül gyorsan végigsuhanunk életének jelentősebb állomásain.

Nem lett fodrász

Klikk a képre!

Csonka András Csonka Endre színész gyermeke, így nem is csoda, hogy már a kiskorában is úgy tervezte, hogy a világot jelentő deszkákon fog állni. Ekkor azonban még ambíciói közé tartozott a fogaskerekű vasút vezetése és a fodrászat is.

A világot jelentő deszkákat eleinte egy nappali szőnyege fedte, konkrétan annak a kulisszának a padlóján, ahol 1991-től a Familia Kft. élete folyt. Itt ragadt rá a Pici becenév is, ami azóta végérvényesen az András helyébe lépett. Lapunk egy meg nem nevezett forrása szerint az ország első számú Picije, Presser Gábor ezért nem orrolt meg.

A mi Picink sokat játszott különféle színházakban is, mígnem felfedezte magának a showbiznisz és ekkor szép lassan műsorvezetővé avanzsált. 2000 tavaszától kisebb-nagyobb megszakításokkal a Reggeli című műsor vezetője az RTL Klubon, ahol vendégekkel cseveg.

A Ding-dongtól a szabdúszásig

Csonka András énekel is: hangterjedelme szép, de nótái inkább a lakodalmas műfaj felé mutatnak, ezért mi itt a szerkesztőségben például csak Ding-dong című szerzeményét ismerjük - mely mellesleg Fábry Sándor egyik óriási kedvence -, pedig van olyan lemeze is, mely aranylemez lett. Lapunk egy meg nem nevezett forrása szerint Pici leánybúcsún is felbukkant már énekesként. Csonka Pici még azt mesélte a Velvetnek, hogy miután már kilencedik éve foglalkozik a könnyűzenével, szívesen készítene egy színpadi showműsort. Mint mondta, szabadúszóként nem olyan könnyű az élet, és ő már a főiskola elvégzése óta szabadúszó. Mivel a színház a legfontosabb számára, az utóbbi időben arról morfondírozik, hogy esetleg egy bizonyos társulathoz igazol.

Hamvába halt FÜTYI klub

Nézze meg képeinket!

Csonka András a FÜTYI (Független Tyúkok, Igyekezzetek!) nevű szingliség elleni klub kapcsán is híres, melyet néhány éve alapítani készül. Bár már többször megforgatta az ügyet a sajtó, mégsem lett belőle nemzeti mozgalom. Mint arról a Velvet már korábban beszámolt, a kezdeményezés viccnek indult, ám sokak érdeklődését felkeltette, így a színész nekilátott a klub szervezésének. A művész érdeklődésünkre elmondta, hogy "szegény FÜTYI klub hamvába halt", mivel egyedül nem volt ideje megszervezni a klub működéséhez szükséges hátteret. Így az egylet továbbra is várakozó állásponton van, jelenleg is stagnál.

Csetreszek, palacsinta, musical-gyűjtemény

Végezetül azt firtattuk, zavarja-e életkora: "Nem érdekel, de az ember valamilyen szinten hiú, sok mindent még kipróbálna, ami korhoz kötött. De szerencsére engem belső temperamentumból és genetikai okokból mindig jóval fiatalabbnak néznek."

Piciről még azt is tudjuk, hogy imádja az édességeket, kedvence a palacsinta. Mint mondta, különösebb mániája nincs, hacsak a 200 darabot számláló musicalgyűjtemény nem számít annak. "Nem szeretem, ha a csetreszeim a fejemre nőnek" - indokolta visszafogottságát a Velvetnek. Csonka András weboldalát egyébként a Fütyi klubbra alliteráló KukacTeam Design készítette.

Csonka András pár szóban
1965. január 16-án született. A Színház- és Filmművészeti Főiskolára csak harmadik nekifutásra vették fel. Az iskola után szerződés várta az egyik budapesti színháznál, a Vidám Színpadon, ahol számos vígjátékban szerepelt. 1991-ben hivatalos munkahelye a Magyar Televízió akkor indult szappanoperája, a Família KFT. lett, amely egy meglehetősen bolondos életű család mindennapjait és kalandjait mutatta be hét éven keresztül nagy sikerrel. Ebben András Picit játszotta, a család fiának s lányának házibarátját. Feltűnt a Grease, a Hair, és a Kapj el! (They are playing our song) c. musicalek főszerepeiben is. 2001-ben jelent meg második lemeze, melyen a Ding-dong című dal hamar Fábry Sándor szívébe lopta magát, aki gyakran fejtette ki elmarasztaló véleményét műsorában. Pici 1997. végén felkérést kapott, hogy legyen ő az állandó műsorvezetője a TV 2 KIFUTÓ c. produkciójának, majd rövid képernyős szünet után máris jött a következő felkérés, így András 2000. tavaszától tagja az RTL Klub Reggeli vidám műsorvezetői csapatának is.