Csonka Andrásnak bejött a könyörgés

2006.12.16. 22:10
Szeretetfüggő színészünk nyerte a Szombat Láz második évadját. Partnerével, Keleti Andreával nyerni jöttek, ami össze is jött. Elszántságuk legfőbb bizonyitéka, hogy Csonka Dingdong az iwiw üzenőfalát is arra használta, hogy szavazatokat szerezzen barátaitól.
Köszönöm, nem vagyok a szavak embere - mondta Csonka András, miután partnerével, Keleti Andreával megnyerte a Szombat Esti Láz második sorozatát. Így egy hét múlva ők vívhatnak meg Czene Attiláékkal, a verseny első szériájának győztesével. A tisztán nézői szavazatok alapján kialakult sorrend szerint a második Gönczi Gábor és partnere, a harmadik a Somló Tamással súlyosbított Südi Iringó lett.

Csonka András saját bevallása szerint még a gimnáziumi évek alatt debütált a táncparketten. Annak idején csak egy polkával tudta elkápráztatni tinédzser közönségét, de mostanra a műsornak is köszönhetően kibővült a repertoár. A Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán szerzett diplomája után többízben táncra perdült a színpadon, de táncos népszerűsége csak most szökött igazán az egekbe. A Szombat Esti Láz műsora lehetőséget biztosított a RTL-Klub Reggeli műsorvezetőjének, hogy bebizonyítsa, mi mindenre hivatott még.

Szerettem volna ilyesminek a részese lenni

Nyitott kapukat döngettek a műsorszerkesztők, mikor Csonka Andrást felkérték, legyen részese ennek a shownak. Nemcsak örömmel vette ezt a kihívást, de elmondása szerint vágyott is rá.

A most már szabadfoglalkozású színész először a Nemzeti Színház Stúdiójához, majd a Vidám Színpad társulatához szerződött és csak ezután került a tévé képernyőjére. A kilencvenes évek elején a Família KFT című szappanopera "Pici-jévé" avanzsálódott, majd az énekhangját is bevetve, több fronton intézett támadást a gyanútlan közönség ellen. Három lemezt adott ki négy éven belül, legnagyobb sikere máig a fülünkben cseng: "Én is dúdolom veled, énekelem neked, Úgy ahogyan szereted: ding ding dong! "

A család

Csonka Pici és édesapja közt lévő két generációnyi korkülönbség nem tett jót viszonyuknak, hiszen a fiú sosem talált barátra apjában. Nem beszélgettek, ezért mindig leírta érzéseit Csonka Endrének - aki maga is színész volt - egy 8-10 oldalas levél formájában, amit aztán édesanyjának adott, aki gondosan elzárta ezeket egy szekrénybe. A meg nem értettség és viszonzatlan szeretet szorongóvá, önbizalom-hiányos emberré formálta Picit, aki azóta is küzd az elismerésért.

Állítása szerint először fodrász szeretett volna lenni, de egy rövid ideig a fogaskerekű vasút vezetése is érdekelte. Végül a színészet győzött kiütéssel, ebben legfőbb támogatója, édesanyja segítette, aki egyben a legjobb barátja is volt. Anyja halála után teljesen magára maradt, csak barátaira támaszkodhat. Magánéletéről általában nem nyilatkozik, így nem tudni tervez-e saját családot.