Debreczeni Zita úgy gondolja, ma már munkaszerűen űzi a fotózást, és nem érzi, hogy korábbi modellkarrierje nagyban segítené ezt a munkát. A szintén celebből lett fotós Kasza Tibor képei nagyon tetszenek neki, különösen a retusálások. Mostani párja, Kedves Ferenc mellett sokat nőiesedett, mindent meg tud vele beszélni, tud tőle tanulni.

Debreczeni Zitával még a CKM születésnapi partiján futottunk össze. „Azért jöttünk el a CKM partira – egyébként sosem voltunk CKM partin –, mert tényleg nagyon jó baráti viszonyom van a főszerkesztővel, és igazából ő hívott meg minket, teljesen privát, hogy jöjjünk már el. Nem hiszem, hogy éjszakába nyúló bulizás lenne, mert holnap korán kelek” – mondta a modellből lett fotós a bulin. Ez igaz is volt, még bőven felfele ágban volt a születésnapi mulatság, amikor távozott.

Klikkeljen Debreczeni Zitáért!

A modell, aki mindenféle dolgot reklámozott már, mostanában inkább fotósként tűnik fel, például az Álom.net című filmben is. „Úgy kezdődött, hogy én mint fotós a háttérben dolgozom, tehát csak sajtóanyagot, werkanyagot csinálok. Szó van arról is, hogy esetleg a plakátot is én csináljam. Aztán a későbbiekben alakult úgy, hogy Steiner Kristóf az egyik magazin főszerkesztőjét alakítja, és a mellé kellett egy fotós. Innen jött az ötlet, hogy ha már úgyis dolgozom a háttérben, akkor legyek már olyan jó, hogy a filmben is megjelenek pár kockán. Nekem szerepem konkrétan nincs, mint fotós vagyok a filmben, és ennyi. Nincs bennem annyira, hogy nekem filmben kell szerepelnem” – mesélte. Debreczeni Zita novembertől áprilisig az RTL Klub Havazin című műsorában látható mint műsorvezető, amire nagyon büszke. Emiatt hetent 3-4 napot külföldön kell töltenie a forgatások miatt, de élvezi a munkát.

Bennünk még inkább modellként él a modell, ezért a fotóssá válásáról kérdeztük. „Újpesten van egy fotóiskola, oda jártam le a haladó kurzusra, meg előtte egy kezdőre persze. A fotózást munkaszerűen csinálom, munkámnak tekintem. És azért kezdtem ebben az évben komolyabban foglalkozni vele, mert az előző évben nem tudtam még profi anyagot kiadni a kezemből. Elvégeztem egy iskolát, tudom, hogy milyen anyagokat adok ki a kezemből. Olyan anyagokat, amikre büszke vagyok” – kaptuk a választ. Aztán arra gondoltunk, nyilván egy idő után adja magát, hogy az ember modellből fotós legyen úgy, mint rablóból pandúr.

„Arról nincs szó, hogy amiatt, hogy nekem modellkarrierem volt előtte, amiatt több munkám lenne. Igazából arról van szó, hogy ismertebb ember lettem, ezért kapok felkéréseket, ezért találnak meg. Bár mondjuk az elmúlt pár hónapban, mindig megkerestek a munkákkal. Szóval nem az volt, hogy láttak a tévében, vagy ilyesmi, hanem, hogy hallották már, hogy fotózom” – cáfolt ránk valamennyire.

Debreczeni Zita pózol a CKM decemberi számában. "Hogy hogyan értékelem a saját fotózásom fotós szemmel? Nagyon köszönöm a kérdést, kicsit feladtad a leckét. Nekem nagyon tetszik ez a fotóanyag" - kezdte Debreczeni Zita. "A modell nagyon jól néz ki a képeken. Van, aki azt mondja, hogy kicsit sötétek lettek a képek, de nekem ez pont így tetszik" - folytatta nevetve.

A szintén celebből fotóssá avanzsáló Kasza Tibor munkásságáról kikértük Debreczeni Zita véleményét. „Tibornak a képei nagyon tetszenek. Az ő munkájában az a plusz pozitív, hogy lefotóz egy képet, annak utána számítógépen annyira szép színeket tud varázsolni. Ha például valamit szürkében fotózott, akkor azt nagyon szépen át tudja színezni lilára, ha az neki úgy jobban tetszik. Egyébként gyönyörű szép képeket csinál, és nagyon fantáziadúsak. Most láttam, hogy a Nagy lehetőség szereplőiről csinált egy akkora profi fotóanyagot, hogy ha azokat a szereplőket meglátjuk, hogy korábban hogyan néztek ki, iszonyú nagy a kontraszt” – elemezte Kasza munkásságát a modellből lett fotós. Megtudtuk még azt is, hogy Kasza Tibor egy leginkább külföldön alkalmazott programot használ a retusálásra, Debreczeni csak reméli, hogy a fotós-énekes majd megmutatja neki.

A beszélgetés alatt Debreczeni Zita meglepően kisimultnak tűnt, ezt sem hagyhattuk szó nélkül, és szerencsére válaszolt is. „Talán komolyabban látom az életet. Vannak olyan dolgok az életemben, amik iszonyatosan pozitív dolgok. Nőiesebb lettem sokkal. A mai napig hordok nagyon szívesen férfinadrágot, bőszárú gatyákat, de sokkal többet van már rajtam ruha, szép smink, nagy fülbevaló. Egy olyan férfi van mellettem, aki nem azt mondom, hogy komoly, mert ő is nagyon vidám természetű ember és ugyanolyan gyerekes, mint én, de azért mégis komolyabb. Olyan dolgokat tudok vele megbeszélni, amiket mással nem. Tudok tőle tanulni” – méltatta Kedves Ferencet Debreczeni Zita.