horoszkóp

Demcsák Zsuzsa és a női szerepek egyensúlya

vb
2005.11.23. 08:14
Kilenc hónappal ezelőtt született a fia, de fel-felbukkan különféle eseményeken. Jogi egyetemre jár és a családi bizniszben tevékenykedik, szerdától pedig a Budapest Fashion Week háziasszonya. Azt vallja, hogy egy nőnek a legjobb, ha valamennyi szerepében kiteljesedik.

Jelenleg gyesen van, mikor tér vissza a munkába?

Most is dolgozom, csak az nem olyan látványos, mint a tévés munka. Tevékenykedem a családi vállalkozásban, plusz sok az egyéni felkérés, hála istennek gazdasági területről. Szerencsére egyik sem állandó munka, így meg tudjuk oldani a gyermekfelügyeletet.

Fogadtak babysittert?

Igen.

Végzi még a jogi egyetemet?

Igen, harmadéves vagyok.

Tervez saját műsort?

Tekintse meg képeinket!

Két műsorra készülök, de egyelőre nem beszélhetek róla. Annyit elárulhatok, hogy nem lesz látható az arcom, producerként fogok tevékenykedni, mert olyan műsorokban gondolkodtunk, amit gyerek mellett is lehet csinálni.

Mivel foglalkozik ezekben a napokban?

Szerdától indul a Budapest Fashion Week az Almássy téren, amit már két éve szervezünk Kenguruval, nagyon sokat beszéltünk róla, mindkettőnk számára nagy öröm, hogy ennyi idő után végre létrejött. Izgulok, hogy sikerül majd. Egyfajta háziasszonyi szerepet töltök be ott.

Hogy alakította ki egyedi műsorvezetői arculatát?

Maximális bóknak veszem, hogy úgy látja, egyedi arculatom volt. Én ugyanis mindig azt éreztem, hogy valamilyen igénynek próbálok megfelelni. Túlságosan görcsösnek éreztem magam, másokat kérdezgettem, jó-e amit csinálok. Sosem figyeltem belülre. Aztán ez egy idő után megváltozott és elkezdtem figyelni magamat.

Munkamániásnak tartja magát?

Hát, az tény, hogy rosszul vagyok munka nélkül. De nem vagyok munkamániás, mert tudok pihenni, abból a betegségből szerencsére már kigyógyultam, hogy folyamatosan pörögni kell.

Olyan nő képét sugallja, aki pontosan tudja, mit akar, de nyilván ön is követ el ballépéseket. Vannak speciális kudarckezelési technikái?

Nagyon céltudatos embernek vallom magam, ha kudarc ér, meghányom-vetem magamban a dolgot, de nem beszélek róla senkinek, mivel úgy gondolom, hogy más úgysem tud addig segíteni, míg én nem jutok eredményre. Előbb kiötlök néhány alternatívát, és ha ez megvan, elmondom őket a szeretteimnek.

Kilenc hónappal a szülés után hogyan tartja magát ilyen jó formában?

Klikk a képre!

Iszonyú szerencsés vagyok, ugyanúgy nézek ki, mint korábban, visszanyertem az alakomat. Úgy tűnik, remekül reagál a szervezetem a szülésre.

Ön szerint igaz az a klasszikus nézet, miszerint egy nőnek választania kell a munka és család között?

Elég hamar szembesültem azzal, hogy nem attól leszek jó anya, ha a nap 24 órájában otthon ülök, és csak egyetlen princípiumát teljesítem a női létnek, az anyaságot. Ha több szerepben kiélem magam, attól vagyok jobban, és így nem megyek a gyerekem agyára sem.

Családi életét elzárja a nyilvánosság elől. Mi ennek az oka?

A körülöttem lévő emberek nem szeretik a rivaldafényt, noha a férjem érdeklődve figyeli ezt a világot is, de nem szeret szerepelni. A fiam viszont imádja a kamerát, a fotózást. Rajtam kívül végre van valaki más is, a családban, aki exhibicionista.

Kamarás Iván vagy Csányi Sándor?

Kamarás, a szikárabb pasikat kedvelem.

Róma vagy Párizs?

Róma örökkön örökké.

Vízilabda vagy vívás?

Vízilabda, a fiam vízilabdás lesz - vagy valami más.

Strandröplada vagy teremröplabda?

Teremröplabda, ott több sikert értem el.

Mikor kaptak hazánkban választójogot a nők?

Hú, ezt nemrég tanultuk is. Rövid gondolkozás után: Biztos, hogy 1945 előtt, mondjuk a húszas évek eleje?

Majdnem, egészen pontosan 1919. Tanga vagy bugyi?

Tanga.

Mi volt a jele az óvodában?

Fogalmam sincs.

Demcsák Zsuzsa pontokban
Prágában született 1979-ben.
Korábban versenyszerűen röplabdázott.
Gazdasági érdeklődését állítólag a szüleitől örökölte, legalábbis édesanyja egy gazdasági havi magazin főszerkesztője, édesapja is közgazdász.
Részt vett egy válogatáson a Magyar Televíziónál, ahol felkérték a Tonik című műsor vezetőjének.
1996-ban jelentkezett egy modelltanfolyamra, ahol benevezték a Szupermodell versenyre. Bejutott a magyar döntőbe a legjobb 15 lány közé.
Egy évvel később a Tv2-höz került a Fort Boyard - Az Erőd című kalandjáték-műsorvezetőjeként.
Hobbija az autóversenyzés, ami drogként hat rá.
Az esküvőjén hajnalig mezítláb cigánytáncot járt, amitől sokáig sajgott a talpa.
Hat héttel azután, hogy szült, máris Galambos Lajos műsorának, a Péntek Esti Sztár felvételein dolgozott.
Úgy tartja, számára a nagy szerelmek mindig nagy gyomorgörccsel kezdődtek.
Fia kilenc hónapos.