horoszkóp

Életemben nem voltam ilyen depressziós

dns
2007.11.01. 09:19
Három hétig depressziós volt Dér Heni, miután zenekarából két tag kivált. Az énekesnő fél éve életmódot változtatott. Azért 21 éves korában, mert korán került a popszakmába és gyorsabban megtapasztalt mindent. Az énekesnő még mindig magányos.

„Mi Szabival már úgy vagyunk, mint egy Lennon-Mccartry páros. Mese az egész. Neki is van egy világa, nekem is, és ha összegyúrjuk, egy egészen új világ tárul fel”- foglalta össze Tóth Szabolccsal a Sugarloaf gitárosával és dalszerzőjével közös munkáját Dér Henriett. Az énekesnő két éve tagja az általa pop-rock zenekarnak titulált formációnak, és most leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy érinti, hogy a csapatból nemrég két tag kivált.

Nagyon sírtam, amikor elmentek

Klikk!

„A szívemhez nőtt a két fiú, velük kezdtem el dolgozni. Nagyon sírtam, amikor elmentek, persze megértettem őket, de utána két-három hétig nagyon depressziós voltam. Életemben nem voltam ilyen depressziós”- mondta az énekesnő, aki azóta is tartja a kapcsolatot a régi tagokkal, a helyettük érkezett két új zenészt pedig szenzációsnak tartja.

Dér Henriett a Megasztár első szériájából ismert énekesnő, akiről Bakács Tibor Settenkedő úgy gondolta, a popzene hazai üdvöskéje lesz. A tehetségkutató után az újvidéki lány hazautazott, hogy befejezze az iskoláit, később Budapestre költözött, amikor a Sugarloaf együttesből kivált énekesnő, Era helyét átvette.

Jól esett a lefaragás

Dér Henriettel a Pussy Deluxe divatbemutató után beszélgettünk, amelyen modellként szerepelt. Ez a második alkalom, elsőként a Sztárok neglizsében elnevezésű fehérnemű bemutatón szerepelt. Az énekesnő máris rátért arra, hogyan tartja karban a testét, a trendeknek megfelelően egy alakformáló szépségszalonban, de erre a témára most csak nagy vonalakban térünk ki.

„Körülbelül fél éve életmódot váltottam. Kitaláltam, egészségesebben fogok kajálni, 5-6 kilót akartam leadni, de jól esett a lefaragás. Minden nap futok, régen versenytáncoltam. Így nem kellett újra felépítenem az izmaimat, azok ott lapultak mélyen, csak elő kellett azokat hozni.” A 21 éves énekesnőnek felvetettük, a nők nagy része idősebb korában szokott az egészséges életmódra gondolni.

Idétlen vagyok néha

„Nagyon fiatalon, 16 évesen kerültem a popszakmába, ezért sokkal gyorsabban megtapasztaltam mindent, amit más normális emberek sokkal később, finoman, gyengén adagolva. Az agyamban nagyon sok mindent gyorsan kellett változtatnom, hiszen ha gyerkőc maradok a nagyvilágban, könnyen befolyásolhatnak manipulálnak, kihasználnak. Persze nem érzem, hogy túlzottan megkomolyodtam volna, idétlen vagyok néha.”

Arra kértük Dér Henriettet, részletezzen olyan eseteket, amelyekben éretten kellett döntenie. „Pár hónappal ezelőtt kaptam egy nagyon jó üzleti lehetőséget és azt kellett mérlegelnem, de még nem árulhatom el, mi volt az. Egyébként folyamatosan kapok lehetőségeket, és ennek nagyon örülök. Még tanulok, ott is próbálok utakat keresni, mert nem biztos, hogy mindig szép lesz a hangom, gondolok a jövőmre is. Máshol is vannak egyébkén affinitásaim, menedzserkedni és szervezni nagyon szeretnék. Mindig jó tanuló voltam, ezért egy picit talán a vállalkozásba belecsippengetnék az évek folyamán.”

Egy szakítás meggyötri az embert

Nyáron a Sugarloaf sajtófőnöke közleményben tudatta az újságírókkal, hogy Dér Heni nem találja az igazit, és ahogy ez a kortárs bulvárban gyakorlat, a közlemény lett egyúttal a Szingli lány című dal beharangozója is. Megtudtuk, az énekesnő azóta is egyedül él.

„Öt hónappal ezelőtt lett vége az utolsó komoly kapcsolatomnak, feldolgozás alatt volt bennem az egész sokáig. Egy szakítás meggyötri az embert. Most ár rendben vagyok lelkileg, de annyira lefoglal az új csapat, az új szellem, az alkotás, hogy abban élek. Nem vagyok az a típusú lány, aki csak kapcsolatban érzi jól magát. Én egy szingli típus vagyok, akinek ha volt is komoly kapcsolata, akkor is nagyon jól esik utána kicsit szabadnak lenni, fellélegezni.”