horoszkóp

Détár Enikő a kocsijában tombol

dns
2007.03.10. 09:25
Ha elege van, az autójában kitombolja magát egyedül. Miután megnyugszik, a piros lámpánál beveti a szemspirált és az arcpírt. A színésznő arról is beszélt, mostanában béke van a lelkében.

„Ha elegem van a világból, akkor hagyom magam tombolni. A kocsiban szoktam ordítani, ahol senki sem lát. Ha megnyugodtam, a piros lámpánál felteszek egy kis szemspirált, pírt, szájfényt, és hello”- mondta Détár Enikő. A színésznővel "Az Egészség Hídja Összefogás" legújabb rendezvényén a társadalmi célú szerepvállalásról kezdtünk beszélgetni, most mégis a testi-lelki harmóniáról elmondott gondolataival kezdjük.

Mélyre ásni

Klikk!

„Néha kell, hogy egyedül légy, és önmagad mélyére áss. Meg kell találnod, mi a bajod magaddal, a világgal. Nem biztos, hogy ettől változik az élethelyzeted, de ha megfejted, mi a baj, akkor közelebb kerülsz a megoldáshoz is. A lányom tizennyolc éves. Fontosnak tartom elmondani neki, hogy így tud majd átgördülni a problémáin.” A Találkozások műsorvezetője elmondta azt is, mostanában jól érzi magát.

„Annak ellenére, hogy történtek körülöttem rossz dolgok, van bennem valami lelki béke, derű, kerek egésznek érzem a világot.” Ez a mondat néhány bulvárolvasót meglephet, mert néhány héttel ezelőtt a lapok arról cikkeztek, Détár Enikőt nagyon megviselte, hogy a Macskák című musicalben -több mint húsz éve- játszott szerepét át kellett adnia Oroszlán Szonjának.

Hullámhegyek és völgyek

Détár Enikő arról is beszélt, néha hajlamos túl keveset foglalkozni magával, ebből a szempontból „hullámhegyek és völgyek” jellemzők rá. „A szakmámból adódóan előfordul, hogy sokkal többet foglalkozom magammal, mint szeretném, de lelkileg-fizikailag rá vagyok kényszerítve. Van, amikor viszont nem törődöm magammal” – kötötte össze a harmóniáról elmondott gondolatait az aktuális eseménnyel a színésznő.

„Ugyanez megmutatkozik például abban is, ahogy a rákszűréshez álltam. Tavaly mentem el először szűrővizsgálatra, korábban soha. Lusta voltam és nem szakítottam rá időt, de egy barátnőm rábeszélt, hogy most már itt az ideje” – mondta a színésznő. „A másik véglet sem igazán jó, amikor túlspilázza valaki, és folyton vizsgáltatja magát. Ha fáj a feje, rögtön arra gondol, agydaganata van.”

Úgy érzem, megérint

Klikk!

A sajtótájékoztató részeként a színésznő Sebestyén Mártával, Csomor Csillával, Stefanek Gertrúddal és Selmeczi Gabriellával együtt streching-gyakorlatokat végzett, a mellrákellenes program részeként bemutatott DVD mintájára. „Személyes okból vállaltam, hogy részt veszek az eseményen. Egy kedves barátnőm negyven évesen mellrákban halt meg. A nagymamám is mellrákban halt meg. Ha valaki 83 évesen hal meg ebben a betegségben, azt el lehet fogadni; ha egy fiatal nő, azt sokkal nehezebb”- mondta a színésznő.

„Egyéb társadalmi célú szerepvállalás is fontos nekem. Egy kampányban felhívom a figyelmet arra, hogy mindenki, aki teheti, adjon vért. A Szivárvány zenekarban halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok zenélnek, ez is fontos nekem. Nem lehet általános szempontot kialakítani, miért ezek mellé állok. Egyszerűen csak megkeresnek, és van, amelyiknél úgy érzem: ez megérint.”