horoszkóp

Szilágyi Andrea unalmasabb, mint Deutsch Anita?

2007.11.04. 10:02
Az önkritika fontos dolog. Lenne. Az is fontos lenne, hogy az ifjúságot olyanok tanítsák, akiknek van hitelük. Vajon miben van Deutsch Anitának hitele? Szavazhat is.

Deutsch Anita fut. Már egy éve és olyannyira rendszeresen, hogy el is indult a Coca-Cola női futógálán. Erről mi sajtóközleményt is kaptunk, aminek egyetlen mondatában kifejti a Barátok Közt lassan leszereplő Andreája, hogy azért fut, mert az jó, mivel így megőrizheti az egészségét. Hát ez szuper.

Fiatal férj, gyerek, unalom

Addig, amíg Barátok Közt Andrea volt, nem tudtuk róla, hogy fut, sőt csak azt tudtuk róla, hogy hozzáment a nála nyolc évvel fiatalabb Kinizsi Ottóhoz, aki szintén a Mátyás téri ház lakója, és akitől született egy lánya. Ennek vagy nem ennek tudható be, de Deutschot nemigen láttuk celebeseményeken, ha véletlenül el is csíptük egy-egy nyilatkozatát, az általában arról szólt, hogy mindig gyereket nevel, mert számára ő a legfontosabb, meg a férje, ésatöbbi.

Érdekesnek aligha mondható dolgok ezek egy elkelemenannásodott világban, no de sebaj. Az érdektelenséggel amúgy is meggyűlt a baja a színésznőnek, hiszen szárnyra kaptak a pletykák, miszerint pont a karaktere mérhetetlen unalmassága miatt írják ki őt a sorozatból. Persze lehet azon vitatkozni, hogy ez az ő vagy a sorozatírók hibája, mindenesetre tény, hogy nem egy kellemes dolog. Meg az is tény, hogy unalmas a karakter. Már jó hat éve.

Halál helyett élet

Mostanában azonban túl sok vér folyt a Mátyás téren, vagy csak megsajnálták szegény színésznőt, mert nem ölik meg, hanem csak elküldik, hogy aztán visszajöhessen, igaz a Hoffer család újbóli feltűnésére se igen lehet számítani, de ki tudja.

Klikk!

Így aztán Deutschnak most jut ideje a kislányára, meg egy csomó más dologra, hogy azokban is kipróbálhassa magát. Egy ideig erről többet nem árult el, ami jó volt, igaz, elég magyarázkodásszagúnak tűnt, különösen miután megjelent, hogy igencsak kiborult a sorozatírók döntésén. Meg hát ugye mit is lehet mást mondani olyankor, mikor valaki egy sorozat miatt lett híresember, hiszen sok egyebet nem csinált.

Dráma kontra dáma

De majd most. Mivel idővel kínossá vált a másban is ki akarja magát próbálni duma, így megálmodta, mi is lehet az, amivel jobbá teszi ezt a sivár földet: színjátszást fog tanítani! Na, erre felkapja a fejét minden jóérzésű ember, még akkor is, ha Deutsch kiszemeltjei 10-14 éves gyerekek. Vagy annál inkább. Pontosan nem értjük, hogy miért pont ezt álmodta meg, de amit még kevésbé értünk az az, hogyan lehetséges, hogy bárki egész egyszerűen kitalálhatja, hogy oktatni kezd valamit, amihez (szerinte) van tehetsége.

Deutsch óvatosan fogalmaz, nem színjátszásról, hanem drámajátékról beszél, de akkor is valószínű, hogy ez nem egy elírás a lapokban, és nem a dámajátékra gondolt, hanem arra, hogy különböző helyzetgyakorlatokat, ne adj isten színműjeleneteket rendez ambiciózus gyerekeknek. Ő nyilván azon az állásponton van, hogy a forgatókönyvírók miatt volt unalmas a karaktere.

Amúgy rengeteg olyan jó magyar színészünk van, aki nem végzett főiskolát (egyetemet), de nekik vajon miért nem jut eszükbe soha iskolát vagy szakkört indítani? A szülő felelőssége, hogy hova íratja a gyerekét, de mi van akkor, ha a szülő nem egy Nádasdy Kálmán? És végül, ha az embernek már nincs önkritikája, akkor miért nincs valami törvény, ami legalább szabályozza?