horoszkóp

Dömsödi Gábor versenyt fogy Hajdú Péterrel

2006.04.27. 08:03
Hajdú Péter saját bevallása szerint még soha sem volt ilyen hájas, Dömsödi Gábornak pedig nem bírja a szíve a túlsúlyt. Ezért mindketten fogyni akarnak, mesterük természetesen Norbi. Szőrös hasakat villantó sajtótájékoztató.

Schobert Norbiban továbbra is dúl a fogyasztószenvedély, ezért mikor a Névshowr című műsorban vendégeskedett - ami a látszat ellenére nem szűnt meg, csak egy másik csatornán létezik, - felajánlotta Nádas Györgynek, hogy lefogyasztja. Norbi ugyanis úgy gondolja, "Gyuri nincs túl jó kondiban".

Nádas nem vállalja

Azonnal betársult a programba az egyik műsorvezető, Dömsödi Gábor is, aki mint elmondta, az utóbbi évben hat kilót hízott. Nagy reményekkel indultunk hát a versenyfogyás sajtótájékoztatójára a Moszkva téri Norbi gyorsétterembe, és nagy volt a csalódás, ami ott ért minket. Nádas György ugyanis úgy gondolta, mégsem akar a sajtó nyilvánossága előtt fogyni, nem akarja ugyanis azt kommunikálni, hogy kövér. Igaz a műsorban elmondta, de hát azt úgysem nézik már annyian.

Klikk a képre!

A műsor másik vezetője, Hajdú Péter viszont annyira magáénak érezte az ügyet, hogy beugrott Nádas helyett, hiszen, ahogy fogalmazott, sosem volt még ilyen hájas. Erről hamarosan mi is megbizonyosodhattunk, mert Hajdú Péter egyszer csak felhúzta az ingét, és kivillant a nagy, szőrős hasa.

Csak egyes kód

A két műsorvezető tehát június 11-ig versenyt fogy és útjukat addig Norbi fogja vezetni. A fogyasztókirály azt mondta csak akkor vállal felelősséget a dologért, ha a delikvensek kizárólag azt eszik amit ő engedélyez vagy küld nekik, továbbá az éttermében étkezhetnek teljesen ingyen. Az étteremben minden étel egyes Update kódos, még a hamburger is, tehát hajnaltól estig büntetlenül fogyasztható, ellentétben a kettes vagy magasabb Update kódszámú táplálékokkal. Norbi szerint ugyanis ez a zsömle nem az a zsömle, aminek látszik, mert ebben a zsömlében nincsen liszt.

A fogyózó műsorvezetőknek csak egyes kód engedélyezett, esetleg néha becsúszhat egy kettes kód, de csak délelőtt, és heti kétszer valamilyen mozgás, később ezt heti 3-4-re módosította a mester. Dömsödi Gábor 106 kilóról indul, de ehhez legalább jó magas, Hajdú Péter pedig 91 kilót nyom a 176 centijéhez, Norbi szerint neki 15 kilót kéne leadni, "és akkor már jól fog kinézni".

Egy hónap Norbi

Egyébként már mindkét műsorvezető fogyókúrázott korábban, Dömsödi Gábor utoljára 2001-ben, amikor felkérést kapott a Névshowr vezetésére. "Amikor jött a telefon éppen egy balassagyarmati étteremben ültem, és tele voltam kajával. Akkor 95 kilót nyomtam, és leadtam tízet, főleg mozgással, rengeteget bicikliztem" - mondta el a műsorvezető, aki most kicsit szkeptikus, úgy gondolja, 15 kilónál többet nem fog tudni leadni júniusig.

Kérdeztük, fogja-e bírni júniusig a Norbi hambit és Norbi pizzát, de azt mondta, ha elé teszik a kaját, nincs semmi baja. "Bármilyen fogyókúrás ételt megeszek, ha a feleségem elkészíti. Az a baj, ha nincs otthon, amikor hazamegyek, mert akkor megeszem, amit a hűtőben látok" - panaszkodott Dömsödi Gábor, aki nem tudja, mért hízik, mert nem eszik kenyeret, és nem iszik alkoholt sem. "De muszáj lefogynom, mert nem bírja a szívem. Pedig gyógyszert is szedek" - mondta.

Hajdú Péter az Atkins-diétával próbálkozott már, de nagyon legyengült tőle, még squash-ozni sem tudott, és most nagyon bízik Norbiban, aki megígérte, nem fog legyengülni, és nem kell lemondania a fallabdáról sem. Kiderült még Hajdú Péterről, hogy van egy fogyasztószalonja, de többet aztán nem beszélgettünk vele. Pedig lehet, hogy több törődést igényelt volna, hiszen mégiscsak nemrég szakított a barátnőjével, Bálint Antóniával.

A vesztes Norbi

A sajtótájékoztatón leginkább azon ment a vita, mit tegyen, aki veszít. Végül abban egyeztek meg, hogy a vesztes elbiciklizik a győztes házához, ami meglehetősen nagy táv, tekintve, hogy Dömsödi Gábor a Nógrád megyei Bokoron lakik. Norbi azonban - aki folyamatosan ölelkezve akart fényképezkedni a műsorvezetőkkel - elmondta, itt csak ő veszíthet, mert a győztesnek egy évig, a vesztesnek pedig fél évig biztosít ingyen kaját az éttermében. És különben is, úgy gondolja, ha nem sikerül a fogyókúra, "nagyon be fog égni", mert kiderül, hogy hizlalnak a hamburgerek. Mikor eljöttem, még fél füllel hallottam, ahogy Norbi Dömsödi Gábort győzködi, hogy kizárólag Norbi vizet igyon, "nem azért, mert az enyém, hanem azért, mert ez a legjobb."