A Barátok Köztből ismert fiatalember egy szólólemezt dobott piacra, amiben Kasza Tibor is segített. Csupa lírai sláger más tollából, hogy megszokjuk, Dósa énekelni is tud. A musicalszínész bevallotta, a sorozat miatt sztárnak érezte magát, mert úgy kezelték, sőt bárhova ment, újságírók vették körül.

Dósa Mátyás, a Barátok Köztből Egresi Tóniként ismert fiatalember egy szólólemezzel debütált a zeneiparban. Dósa korábban is foglalkozott az énekléssel, kisfiú korától rendszeres szereplője a musicaleknek. Első albumát Kasza “Crystal” Tibor segítő szárnyai alatt készítette, és nem tagadja, csak feldolgozásokkal vágott bele a nagy kalandba. A közönség számára sem ismeretlen ez a vállalkozás, hiszen a két férfi közös duettjét már megcsodálhatták a korán kelők a reggeli Koffeinmentes Mokkában.

Dósa lemezborítója, így nem véletlenül hasonlít Kasza, Ha egy férfi igazán szeret című albumára. “Az arculat ugyanaz, az hogy én balról-jobbra nézek, ő meg jobbról-balra, teljesen mindegy, gyakorlatilag egyforma, de ezt nem tartom fontosnak.” A már nem aktív sorozatszínész szerint Kasza lemeze igen jól sikerült és bármikor szívesen dolgozna vele újra. A tracklistát olvasva egyértelművé vált számunkra, hogy Dósa Mátyás lelkivilága nem éppen egy rideg acélszerkezet. “Érzelgősnek érzelgős vagyok, emellett érzékeny típusú és romantikus lelkű. A dalokat úgy válogattuk össze, hogy a lírai hangzás prioritást élvezzen. Máté Pétertől Demjén Ferencen át Zámbó Jimmy-ig.”

Miután a pazar névsor elhangzott, megkértük a musicalszínészt, gondolja végig mekkora sikere lehet az albumnak. “Nagy előny, hogy már ismernek és az is előny, hogy feldolgozásokat énekelek, amire kíváncsiak lehetnek, hiszen Dósa Matyi, egy fiatal Barátok Közt-ös sztár adja elő őket. Szerintem kíváncsiak lesznek rá és valószínűleg megveszik” - tippelte a színész, aki szerint, akár dupla platina is lehet az albumból. A feltételezésre az adott okot, hogy Dósa szerint majd két és fél millióan nézik naponta a magyar szappanoperát, és ha ebből csak az egy százalék akar lemezt vásárolni, az is már bőven elég ahhoz, hogy ne bukjon meg vele.

Klikkeljen Dósa Mátyásért!

Miután önmagát sztárként említette, megkértük mesélje el, mit gondol a sztárságról és miért érzi magát annak. “Nem akarok pejoratív lenni, de az nem sztár, aki odafingik valahova. Azt, hogy én ezt elítélem-e vagy sem, az az én bajom. Amíg az ember nem képzeli magát sztárnak, addig nem is az. Mikor a Barátok Köztben szerepeltem, sztár voltam, mert annak hívtak és úgy kezeltek minket. Ahova mentünk ott újságíró is volt. De nem képzelem magam sztárnak, kipróbáltam a média világát, köszönöm elég volt. Ja és nem akarok a popszakmába se betörni. Nem az a célom, hogy nagyon sokat keressek ezzel a cédével, mert nem tudnék sokat keresni vele. Az a célom, hogy az emberek megismerjék, elfogadják a másik oldalam is, és kövessék a pályafutásom.”

Nem ismerem, nem ismerem

Dósa még egy igen érdekes és egy könnyen szemléltethető okot hozott fel arra, hogy miért volt érdemes más slágereivel verni a csalánt. “Ha saját dalokkal jöttem volna ki, akkor az emberek megnéznék a cédét és azt mondanák: óh, Dósa Matyi! Jó, de mit énekel? Megfordítanák a cédét: nem ismerem, nem ismerem, nem ismerem – ismételnék. Nem biztos, hogy kíváncsiak lennének rá. Viszont, ha látják: Zámbó Jimmy-től a Még nem veszíthetek-et, akkor felhúzzák a szemöldöküket: Micsoda? Ő ezt a dal elénekli? És megveszik. Mikor meghallgatják, talán nem fognak csalódni. Ha az eladási adatokból az jön ki, hogy az emberek vevők voltak erre, akkor kiadok még egy lemezt.” – szögezte le az énekes, akinek nincsenek másolt cédéi.

Dósa kínosan ügyel arra, hogy a lemezkiadókat és művész barátait ne sértse meg azzal, hogy egyszerűen lemásol egy hanganyagot. „Egy művész abból él, hogy a lemezeit eladják, vagyis nem, én sem abból élek. Ez egy művészi megbecsülés. Ha valaki azt gondolja: szeret és követi a pályafutásomat, akkor meg fogja venni a lemezt, ami nem egy nagy összeg. Nekem csak eredeti cédéim vannak, egy mp3-as lemezen van, amit az egyik barátomtól vettem át, de azon külföldi számok vannak” – vallotta be a Velvetnek az első nagylemezes Dósa Mátyás.