Dósa Mátyás már nem sorozatszínész

2007.06.24. 09:50
A Barátok Köztből ismert Dósa Matyi feladta sorozatszínészi karrierjét. Először egy éve merült fel benne a gondolat, hogy befejezi a mindennapos forgatásokkal járó kötelezettségeket. Viszont májusban lépett is. Áttette székhelyét a színházba.

Dósa Matyi meglepő módon élvezte a Viva Comet díjátadót. Autogramosztás közben tudtuk csak elcsípni a tinik kedvencét, és rögtön kiderült, nem érzi tehernek a rajongók rohamát: "Szeretek autogramot adni, és szívesen is teszem". Azt is elmesélte, hogy azért megértő a rajongókkal szemben, mert fiatal korában neki is volt példaképe. Színészek közt nőtt fel és legnagyobb ereklyének azt a szerzeményét tartja, ahol Szabó Győzővel és Kamarás Ivánnal áll egy fényképen.

Rajongók és támadók

Nemrég még arról is beszámolt a sajtónak, hogy hívei feldolgozhatatlan mennyiségű levéllel halmozzák el. Mindezek ellenére megpróbál legtöbbjére reagálni, több-kevesebb sikerrel veszi is az akadályokat. Legjobban az esik neki, hogy sokan kérlelik, ne hagyja ott a Barátok Közt stábját. Mosolyogva azért megjegyezte, ez egyrészt azért nem így megy, másrészt pedig már megtette, és nem is akarja megváltoztatni ezt a döntését.

Dósa Matyi

Nyilatkozataiban az is megemlíti, hogy a sorozatbéli távozásának semmi köze sincs a húsvéti afférhoz. Az ominózus hétfői napon egy tömegközlekedési eszközön inzultálta két idősebb, ittas állapotban lévő fiatalember. A tettlegességig fajuló összetűzés kiváltó okára máig sem derült fény. A színészpalánta az este után kórházba került. A szeme alatti bőr, az orrnyerge, illetve egy foga bánta a találkozást.

Dósa barátai értetlenül álltak az eset előtt. Azonban néhányukat ez arra bátorította, hogy saját élménybeszámolójával tegye még drámaibbá a helyzetet. Az abszurditás miatt a legjobban Csifó Dorina története ragadt meg bennünk: őt a metrón több fiatalkorú lány úgy provokálta, hogy újsággal ütögették a fejét leszálláskor.

Dósa Matyi
Dósa Matyi

Bár Dósa a Viva Cometre egyedül érkezett, de itt is a Barátok Köztben megismert kollegáival mulatott, és közben minden rajongói kérésnek eleget tett. Volt, aki fényképezkedni akart vele volt, aki csak az aláírására vágyott. Minden kívánságot mosollyal teljesített, és nem csak rajongóival nem volt sznob: beszélgetőpartnereit sem válogatta meg, Kiszel Tündétől kezdve Gáspár Virágig mindenkire nyitott volt.