horoszkóp

Dopeman könyve eltűnt a polcokról

2007.11.05. 09:40
Feljelentőnk hiányolja a rapper könyvét, pedig az kapható. Dopeman szerint csak nem szeretik pótolni, ha valami kifogy. Ő inkább vizsgázni készül és gyereket nevel. Vagy ír egy könyvet az apaságról.

Éber és egyben aggódó feljelentőnk, arra hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy állítólag visszahívták Pityinger „Dopeman” Laci első könyvét, a 2005-ben kiadott Könyvet akartatok? Nesztek! címűt a könyvesboltok polcairól. "Ez nem tipikus feljelentés, de kerestem a könyvét a Libriben és azt mondták, hogy minden példányt visszavontak. Felhívtam a kiadót és ott megerősítették, de egy átlátszó kifogással - az illetékes kolléganő csak jövő héten lesz - az okát nem mondták meg.”

Utánajártunk a dolgoknak, hiszen minket is komoly aggodalommal töltött el a tudat, hogy most akkor hogyan is olvashatunk Stohl Buci viselt dolgairól, ha netalántán csak most akarnák utánamenni a kokszos sztorinak.

Visszahívni vs visszaadni

A fent említett Libri könyvesbolt hálózat rögtön közölte velünk, hogy valóban nem található a polcaikon a rapper könyve, de ők nem tudják a pontos okát ennek. Majd pár perc keresgélés után kiderítették, hogy az utolsó 151 példányt egyszerre küldték vissza még 2006 szeptemberében, de nem teljesen világos, hogy visszahívás történt-e vagy ők küldték vissza őket, mivel nem fogyott. Némi habozás után azért inkább a visszahívás tényét erősítették meg bennünk, mivel furcsának tartották, hogy egyszerre küldték el az összes példányt. Ennek ellenére a terjesztő a Líra és Lant-hoz küldött minket, merthogy nekik mentek vissza a könyvek.

A Líra és Lant készségesen közölte, hogy nem tartja valószínűnek a visszahívást, mivel „Dopeman papája a terjesztés”, de ők se tudják és hívjuk fel a Kalandor Kiadót. Itt aztán jól megkaptunk a magunkét, de mielőtt durván ránk vágták volna a telefont, az enyhén neurotikus hölgy közölte, hogy szó sincsen semmi ilyesmiről és a könyv kapható. Aviszonhallásra.

Dopeman már semmin nem csodálkozik

Az ellentmondásos reakciók erdejében így aztán nem maradt más hátra, mint felhívni magát Dopemant, akit épp gyereknevelés közepette értünk utol, a háttérből beszűrődő hangokból legalábbis erre lehetett következtetni.

„Nem nagyon hiszem, hogy visszahívták, mivel édesapám a terjesztési igazgató, de amennyit én belelátok a könyvkereskedelembe, ez tűzforróbb, mint a lemezipar” – mondta a sztár. – „Elfogyott a könyv, de nemigen szólnak, nem rendelik be az újat, viszont összevissza beszélnek utána. Pont, ahogy a lemeziparban van, ha kifogyott a lemez, akkor csumi.”

Dopeman már csak azért sem tartja valószínűnek, hogy visszahívták volna, mert az a nemsokára debütáló új honlapján is kapható lesz. „Azt hiszem, az Alexandrákban még lehet kapni amúgy. Az utánrendelés meg úgy tűnik, nem nagyon működik sehol, halódnak a piacok.”

Papás könyv gengszterrapper szemszögből

A rapper egyenlőre nem tervez új könyvet, bár erősen gondolkozik, hogy az apaságról azért ír egyet. „Árpa megírja a macsó papák könyvét, én meg azt, hogy a gengszter apukák hogy tudják összeegyeztetni a gyereknevelést az életmódjukkal. Nekem egyelőre jól megy, most vettem magamnak egy kengurut, abban hurcolászom. Most is itt ül velem a számítógépnél, de már nagyon magyaráz.”

A gengszter most amúgy is el van havazva, mivel az új honlap és album mellett vizsgaidőszaka lesz, úgyhogy nagy a hajtás, de valószínűleg ehhez már hozzászokott.