horoszkóp

Egres Katinka kicsit terhesen kicsit vetkőzött

mm
2008.11.18. 09:39
Egres Katinka a Megy a gőzös című filmben tűnt fel meztelen testével, aztán nem sokat lehetett róla hallani. Most első gyermekével terhes, nem feltétlenül akar felhagyni a szabadúszó életmóddal. Fontosnak tartja az önmenedzselést, ami annak ellenére, hogy nem tanítják józan ésszel könnyen tanulható.

Egres Katinka a G5 magazin legújabb számában tűnt fel azután, hogy legutóbb tavaly cikkeztek róla komolyabban, amikor a Megy a gőzös című film kapcsán azt lehetett olvasni, hogy a fél ország szerelmes belé.

A magazinból megtudtuk, hogy a legnagyobb változás a tavalyi állapothoz képest, hogy Egres Katinka jelenleg első gyermekét várja. A színésznő az élet meglepetésének tartja a gyereket, nem számítottak rá, először meg is ijedt, mert fiatalnak gondoltak még magát az anyasághoz. Nem tudja, hogy milyen nemű lesz a gyereke, de vőlegényével egyelőre csak lánynevekben gondolkodtak.

Vándorszínészből szabadúszó

A kaposvári születésű Egres már tízévesen játszott színdarabban a kaposvári színházban, és egészen kicsi kora óta szeret szerepelni. „Hokedlira állva alakítottam egyszerre Koppányt és Istvánt” – mondja a G5-ben. Aztán a gimnáziumban csatlakozott a Déryné Vándorszíntársulathoz, ahol az évi 100-150 előadáson megtanulta, hogyan lehet szinte bárkiből közönséget varázsolni.

Közben persze a lovaglás majdnem kizökkentette a színészi pályáról, de végül csak arra volt elég, hogy az egyik legyen Egres érdekes hobbijai közül. „A lovaglást hat éves korom óta űzöm, volt idő, mikor a dráma tagozatos gimnázium és a belovagló iskola között nagyon hezitáltam, aztán megmaradt hobbinak. Búvárvizsgát csak a nyáron tettem le, a repülésbe is csak bele-bele kóstoltam, de mindemellett, ha van lehetőség sokat túrázom. Mindent nagyon szeretek, ami a természettel kapcsolatos, számomra fontos hogy jobban megismerjem, és életem során mélyítsem ezt a kapcsolatot a természettel, amiből egyre inkább kiszakadni látszunk” – meséli már a Velvetnek.

Aztán elvégezte a Színművészetit, és végül szabadúszó lett, mert nem érezte jól magát kőszínházban.

„Az egyetem után egy évig voltam szerződésben a debreceni Csokonai Színháznál. Olyan volt, mintha csak az egyetemet folytattuk volna, hiszen ugyanúgy nem volt két szabadnapunk egymás mellett, az egyik bemutatót szinte másnap követte egy újabb próbafolyamat. Őszintén szólva, nem hiszem, hogy magukat művészeknek tartó embereknek, ilyen kötöttségek mellett, gyárszerűen kellene dolgozniuk. Minden tiszteletem és megbecsülésem azoké, akik ilyen tempó mellett is képesek nagyszerűt alkotni. Az alkotás folyamatához elengedhetetlen némi szabadság és a való életből merített élettapasztalat, amit, a napi 16 óra színházban töltött idő mellett, tapasztalatom szerint, alig ha lehet elsajátítani” – tudtuk meg Egres Katinkától.

Szabadúszóként több színházban is tudott egyszerre játszani, több szerepben próbálta ki magát, és persze találkozott olyan hellyel, ahova szívesen leszerződött volna, de a színházaknak is végesek a rendelkezésre álló forrásaik.

Kaposvártól a tudatos önmenedzselésig

A színésznő Kaposvárról érkezett a budapesti Színművészetire, amiről az a hír járja, hogy alaposan kikészíti a hallgatókat, és erősen csiszolja a személyiségüket. „Nem voltam egyedül, aki maga került fel, vidékről, a családi fészekből a „nagy Budapestre”. Nem mondanám, hogy valamelyest is átalakította volna a személyiségemet, hiszen mindenképpen törekedtem az otthon szerzett értékek megtartására. De valószínűnek tartom, hogy még egyszer nem bírnám ki. Sokan szinte naiv gyermekekként kerültünk be és csak, mint a katonaságból, felelősséggel, együttélés és rengeteg munka után, kissé valóban „meggyötört” felnőttekként távoztunk” – meséli a színésznő a Velvetnek.

Egres Katinka mindenféle szerepet elvállalt a prózaitól a musicalig. A G5-ben azt meséli, nem anyagi megfontolásból tartotta ezt fontosnak, hanem azért, mert szerinte egy modern színésznek a szakma minden alapjához értsen, de igazából még ez is kevés, mert ahhoz, hogy boldogulni tudjon szükség van arra is, hogy a jó szerepek találják meg. Egyszóval, egy modern színész számára fontos az önmenedzselés.

„Édesapám vállalkozó, tehát talán kicsit a véremben van. A többire nem volt nehéz rájönni magamtól. Aki kicsit körülnéz ma bármilyen piacon a világban, elég gyorsan felmérheti, hogy, aki nem képes tartani a versenyt ezzel az elképesztő sebességű információáramlással, arra úgy tekintenek - sajnos, vagy sem - mintha nem is létezne” – válaszolja a várandós színésznő arra kérdésre, hogy ki segített neki megszervezni a saját karrierjét.

Azt is felismerte, hogy, ami nem elérhető online, az nem is létezik, ezért egy információgazdag honlapot tart fenn. „Gondoltam, hogy elkelne egy internetes oldal, ami röviden tartalmazza mindazon információkat, amire egy munkaadó kíváncsi lehet. Aztán teljesen véletlenül egy rajongóm megelőzött és ajándékba kaptam egy honlapot karácsonyra. Utána közösen dolgoztunk rajta” – mondja.