horoszkóp

Egres Katinka már az első forgatási napon vetkőzött

2007.10.21. 09:21
Az első nagyfilmes színésznőnek rögtön az első forgatási napon meg kellett mártoznia egy hideg tóban, félmeztelenül. Bár ezt előtte nem beszélték meg, de nem hisztizett, mert nem az a típus. Egres Katinka színésznői karrierje még korántsem biztos, mert sok mindenben ki akarja próbálni még magát.

Egres Katinka 16 éves kora óta járja az országot, így színpadi tapasztalattal biztosan büszkélkedhet. Miután debütált a Megy a gőzös a Corvinban, elcsíptük az elsőfilmes színésznőt, aki bár nem volt jelen az összes vetítésen, mégis mindegyiket meglátogatta a stábjával. A közönség pedig természetesen tapsolt a vászon előtt felsorakozó alkotóknak.    

Egres az első előadást nézte végig és arra a megállapításra jutott, hogy vidéken többet nevetnek az emberek és „talán jobban szeretik az ilyet, mint itt. Azért hozzátette, hogy a budapesti nézőkben sem csalódott, mert az arcukon látszott és a színésznő érezte is, hogy élvezték az alkotást.

Pincért leszek, tányért viszek

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az első filmben, amiben szerepelek, ilyen emberekkel dolgozhattam együtt és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy Pogány Judit olyan, mintha az édesanyám lenne. Ott van minden vizsgámon és nyomon követte eddig is a pályafutásomat. A többiek meg sokat segítettek, fantasztikus élmény volt ez az egész" - foglalta össze a tapasztalatait Egres Katinka, aki a Böske névre hallgató cigánylányt alakítja a filmben.  

A színésznő most szabadúszó, mert nem szerződött le sehova. „Egy évig Debrecenben voltam szerződésben, aztán hívtak Székesfehérvárra nyárra, de oda nem akartak elengedni. Én viszont nagyon szerettem volna új emberekkel dolgozni, meg a szerep és a csapat is vonzott, ami ott van. Ezért vállaltam, de innentől nem tudtam, hogy mi lesz velem. Felkészültem arra is, hogy pincér leszek, mert nem tudtam, hogy ebben az évadban miből fogok megélni. Kivettem egy albérletet Budapesten, és szépen lassan jöttek mindenféle felkérések. Most négy színházban dolgozom: az Örkényben, a Játékszínben, a Nemzeti Táncszínházban és a Vörösmarty Színházban.

Egres Katinka a Corvinban moziban mosolyog!

Első nap pucéran

Egres Katinka figyelmét Pogány Judit hívta fel a filmre, el is ment a castingra, ahonnan egyenes út vezetett Böske szerepéig. Az első napon forgatták azt a tavas jelenetet, amiben a színésznő félmeztelenül mutatkozik. „Megérkeztünk, és el tudod képzelni azt a szituációt, hogy ott a tó, szeptember vége vagy október eleje van és ezért borzasztóan hideg. Először volt rajtam egy hálóingszerűség, - abban mentem be a tóba - de szó se volt arról, hogy így alakul majd ez a jelenet. Kijöttem és akkor mondta Robi, hogy nem lesz jó ez így. Visszanéztük és akkor megjegyezte, hogy úgy nézek ki, mint aki télikabátban ment fürdeni. Azt mondta, hogy senki nem hiszi el, hogy cigánylány vagy, ha így fürdesz a tóban. Nem kezdhettem el problémázni mindenki előtt az első forgatási napon - mint egy hisztis színésznő -, hogy erről nem volt szó. Azt gondoltam, hogy ez belefér. Egy cigánylány a harmincas években valóban nem hálóingben ment be a tóba fürödni."

Egres teljesen meg volt elégedve a forgatókönyvvel és különösen szimpatikus volt számára a film világa, bár bevallotta, hogy Grecsó Krisztián más munkáit nem ismeri. A szövegen pedig a színészek is alakítottak és konkrétan Egresnek köszönhetünk a dzsalunk szó felbukkanását is. „Csomó kifejezés volt, ami nem került be a filmbe, bevallom, az én hibám is, hogy közhelyes kifejezések kerültek a helyükre, mert néha improvizáltunk. Ha valami spontán jött a szánkra és jól hangzott, benne hagyták."

A színésznő egyébként még nem tudja, merre orientálódjon, ezért minél több mindenben ki akarja próbálni magát. „A Táncszínházban táncolok meg énekelek, de prózát, drámát és komédiát is játszom." A következő kihívása pedig egy lemezbemutató lesz, tehát akár énekesnőként is találkozhatunk vele a jövőben.