Détár Enikőt mélyen elgondolkodtatja az öregedés

2006.07.09. 10:59
A színésznő szerint manapság nincs vége az életnek, ha az ember betölti a negyvenet. És különben is, egy-egy adag töltött káposztával bűnözni még mindig jobb, mint cél nélkül élni.

Egészen, pontosan

A televízió varázsdobozán át nemzetünket rendszeresen önmagáról, saját magánéletéről illetve férjéről "Kariról" és fiáról, "Zsebiről" tudósító Détár Enikő, sokak Encije a Best magazinnak azt nyilatkozta: hét éve még azt gondolta, hogy hét év múlva már idős lesz, de most hogy eltelt ez a hét év, nem érzi ezt mégsem. Sőt, sokkal jobban érzi magát a bőrében, mint akkor, egészen pontosan hét éve.

Nem olyan tragikus a helyzet

A Találkozások műsorvezetőjét az vette rá az öregedésen való mély töprengésre, hogy manapság esténként egy színházban elpróbálja, hogy milyen is lesz egyszer igazán öregnek lenni. A lap meglehetősen lírai hangnemben elmeséli, ahogy Détár Enikő estéről-estére egy szerep kedvéért fehér parókát húz, hogy még inkább látsszanak feketével kihúzott ráncai. Bár a színésznő elismeri, hogy meglehetősen frusztrálná, ha a nyolcvanéves néni lenne az egyetlen szerep, amit játszana, hozzátette, nem látja olyan tragikusnak a helyzetet, mint egykor, amikor még az volt a meggyőződése, hogy harmincöt éves kora után a színésznőkre már nem osztanak szerepet.

Ne maradjunk cél nélkül

Détár Enikő ugyanis mára úgy érzi, hogy ugyan sok lemondással jár, ha egy nő ennyi idősen is szép és kívánatos akar maradni, de ha az ember igyekszik, akkor összejön. Ő például kifejezetten hízékonynak tartja magát, és állandóan tornázik, de ennek ellenére vannak örömök, melyekről soha nem mondana le. Szerinte ugyanis sokkal fontosabb, hogy az ember soha ne maradjon cél nélkül, mint hogy állandóan megtartóztassa magát, és ne egyen például töltött káposztát. A legfontosabb pedig úgyis a család, az öregség meg csak nem olyan szomorú dolog, ha az ő mostohaapja még nyolcvanegy évesen is biciklizik.

Kettesben

Détár Enikőről akkor olvashattunk utoljára, amikor férjével, Rékasi Károllyal beavatták a Blikket a családjuk karácsonyi élményeibe, miután kiutaztak Párizsba egy romantikus útra kettesben, de valahogy mégis velük ment a Blikk néhány újságírója is. Enci és Kari akkor azt mesélte, nem tudnak betelni Párizs szépségeivel, noha mindketten már többször jártak a francia fővárosban. Szerencsére az álompár rutinos szereplője a színes bulvárlapok nyári mellékleteinek is, így nem maradunk majd le arról sem, hogy nyáron hova mennek majd szupertitokban nyaralni.