horoszkóp

Erdei Zsolt boksz helyett gyereket vár és építkezik

2006.08.03. 07:54
Miután Erdei Zsolt szombaton hatodszor is megvédte a Bokszvilágszervezetnél (WBO) birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét, egy időre bokszkesztyű nélkül vállalja a mindennapokat és felesége szülésével és épülő fóti házával foglalatoskodik.

Erdei Zsolt életének párja, Arabella terhességének elején rosszullétekkel küzdött, mely némi aggodalommal töltötte el a Hamburgban élő bokszolót. Akkoriban a leendő anya ráadásul a rosszullétek mellett még fogyni is kezdett.

A Best magazin érdeklődésére Erdei elmondta, felesége már a hatodik hónapban jár és túl vannak a kezdeti riadalmakon. Arabella dőközben magára szedett néhány kilót, így mostanra elérte azt a súlyt, ami egy kismamánál ilyenkor normális.

Beszél és énekel neki

Erdei leghőbb vágya az volt, hogy kisfia szülessen, és a vizsgálatok azt mutatják, ez így is lesz. A szülés időpontja alapján a gyermek ráadásul az egyik legizgalmasabb jegy szülöttje lesz: skorpió. A Magyar Sportcsillagok Falán is megtalálható Erdei amúgy a leendő apák jellegzetes tevékenységeit végzi: felesége hasához hajolva beszél és énekel Erdei juniorhoz. Szeretné ugyanis, ha gyermeke felismerné majd a hangját, ami biztonságot ad neki.

Magyar, spanyol, ukrán, osztrák vér

A gyermek neve körül viszont van egy kis izgalom, Arabella ugyanis spanyol hangzású nevet adna neki (az Index sportrovatának legfrissebb értesülései szerint Miguel és Angel lenne), míg az apa inkább a magyar hangzású Áron névben gondolkodna. Megoldásként elképzelhető, hogy a pár egyszerre két keresztnév mellett fog dönteni. Erdei juniornak amúgy pedig nemcsak a neve lesz nemzetközi: édesanyja révén spanyol és osztrák, édesapja révén pedig magyar és ukrán vér fog csörgedezni az ereiben.

Bejött a diéta

Madár amúgy versenysúlyának megőrzése végett óvatos diétán él, mellőzi a nehéz ételeket, a tejet, a vajat és a gombát. Helyette sovány sajtokat, salátát, csirkét eszik. A diéta úgy tűnik, eredményes volt: Erdei július 29-én hatodszor is megvédte a Bokszvilágszervezetnél (WBO) birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét a német Thomas Ulrich ellen Oberhausenben.

Fóti ház

Erdei számára most a család kerül előtérbe, a jövőben kisbabájával és fóti házuk építésével szeretne intenzíven foglalkozni. Mint szerdai sajtótájékoztatóján az Indexnek elmondta, kisfia születéséig már nem bokszol, utána pedig feleségének segít a baba körüli teendőkben, ezért legkorábban decemberben vagy januárban vívhat majd újabb címmeccset. A karácsonyt már mindenképp az új házban szeretné tölteni családjával, mely reményei szerint tovább fog gyarapodni.