horoszkóp

Fenyő Iván nem szeretné szétszórni magát

dr
2008.04.12. 09:55
Kapcsolódó cikkek (1)
A nemzet színésze - bár ezt a titulust még a nem kapta meg - vitt már a hátán filmet, mert igen tehetséges. Fenyő amúgy nem szeretné szétszórni magát, ezért nem vállal el mindenféle szerepet. Mögöttem minőségi munka áll - mondta Hajdú Péternek az Esti Frizbi forgatásán.

Fenyő Iván nem akarja szétszórni magát, legalábbis ezt állította Hajdú Péternek az Esti Frizbi forgatásán. A színész úgy vélekedik, ha mindent elvállalná, abból szakmailag nem származna előnye, inkább csak elaprózná a tehetségét. A leginkább vígjátékokban szereplő Fenyő szerint a 9 és fél randiban és az S.O.S. szerelem!-ben nem ugyanazt a karaktert játszotta, sőt nagyon is eltért egymástól a két figura. „Ha ihletet érzek, vagy valami újat, esetleg egy olyan kihívást a szerepben, aminek meg akarok felelni: akkor vállalok el egy adott szerepet."

A 9 és fél randira így emlékezett vissza Fenyő a felvételen: „rájöttem, hogy el lehet adni egy névvel egy filmet. Csak egy nagy név kell hozzá. Szimpatikus volt számomra, hogy filmbeli karakterem, honnan hova jut el, ezért is vállaltam el. Mindig jó érzés és jó gyakorlat, ha az ember a hátán visz el egy filmet."  A feldobott magaslabdát Hajdú ezután le is ütötte: a színészt a sztárságról kérdezte. „Nem akarok úgy színész lenni, hogy senki sem ismer. Nem zavartatom magam, megfordulok a hétköznapi helyeken is. És nem viselkedem úgy, mint egy sztár. Ahogy éppen kedvem van, úgy viselkedek. Minőségi munka áll mögöttem és nem fontosak nekem a botrányok" - foglalta össze a sztársághoz való viszonyát a Bőrnyakúakból nagyrészt kivágott Fenyő.

Anthony Hopkins és Al Pacino nyomában

Az ügyeletes szépfiú bevallotta, hogy hazánkban nem talált olyan színészt, aki a példaképe lehetne, viszont a tengerentúlról rögtön kettőt is tudott mondani. Al Pacino és Anthony Hopkins munkássága szimpatikus számára, és őket inkább művészként határozza meg a saját bevallása szerint önmagával harmóniában élő színész. „Anthony Hopkinsból írtam a diplomám. Biztosan furának tartották a többiek, hogy nem Csehov Cseresznyéskertjét elemeztem. Olyan sztár szeretnék lenni, mint ők. Erre törekszem."

Fenyő miután megosztotta Hajdúval életcélját, azt is elmesélte, hogy nem néz televíziót, inkább csak dévédézik. Egyébként pedig egy bejárónő gondoskodik róla és a lakás tisztaságáról, de azért néha ő is a kezébe veszi a vasalót, ha arról van szó. Arra az érdekes tényre is fény derült, hogy mélyérzésű és szenvedélyes is egyben. „Maximalista is vagyok" - árulta el önmagáról Fenyő, akiről a végén még azt is elhisszük, hogy szerény emberként jött a világra.