A zenész szeret iskoláztatni, szereti kifejteni a véleményét, persze csak ha érdemes. Bízik abban, hogy a Megasztár 4-ben lesz valami felejthetetlen versenyző és magát leginkább olyan zsűritagként képzeli el, aki viccezéssel oldja a feszültséget.

Állítjuk, hogy Fenyő Miklós karizmatikus személyiséggé változik a beszélgetések során. Egy kisebb megfelelési kényszert tapaszt az emberre, de erről nem tehet, ez csak úgy jön, ő alapvetően kedves ember, nincs miért félni tőle. Legalábbis annak nincs, aki valamiben kiemelkedő, mert azt szereti. A Csókkirály nemrégiben Lolával is fellépett egy színpadon, tudni szerettük volna, mennyire volt szimpatikus számára az énekesnő és, hogyan vélekedik róla.  

„Nagyon kíméletes voltam hozzá szerintem, de hogy ez kérdésként felvetődik, nem nagyon értem. Általában kíméletes vagyok mindenkihez, aki megérdemli. Nagyrészt olyanokkal vagyok körülvéve, akik megérdemlik, de ettől függetlenül elfogadom, ha valaki azt mondja, pikírt vagyok. Lolát igyekeztem a lehető legjobban feloldani, hogy a kettőnk kommunikációja gördülékeny legyen. Amit a színpadon csinált, az teljesen rendben volt, elégedett voltam vele.” Fenyő viszont azt nem tudta megjósolni, a jövő mit tartogat az énekesnő számára, mert mint mondta: nem lát bele a haladó időbe. „Ahhoz nagyon erős távcső kéne, nekem nincs olyanom.”

Nézzen Fenyő Miklóst, mert az jó!

Nem érdekel ez a kérdés

A Megasztárban ítészként közreműködő zenész azt megosztotta velünk, hogy csak olyan embert fognak kiválasztani, aki akkor és ott jól teljesít, tehetséges és különleges személyiség, illetve méltó arra, hogy egy adott pillanatban kiemelkedjen az átlagból, és közben figyelemreméltót is tud produkálni. Soma annakidején többször beszámolt arról, hogy zsűrizni számára azért is volt felejthetetlen, mert rengeteget tanult mások hibájából és észrevette a saját gyengeségeit is a színpadon. Mikor Fenyőnek ezt felemlegettük, arra voltunk kíváncsiak, számít–e ilyen mély élményekre.

„Nem érdekel ez a kérdés egyáltalán, reményeim szerint nincs befolyással ez a dolog erre. És őszintén szólva, nem is foglalkoztat ez a dolog. A Megasztár vonatkozásában egész más dolgok érdekelnek. Hogy lesz-e olyan személyiség, aki érdekel, aki magával tud ragadni, akiért esetleg ki tudok állni, esetleg hangsúlyosan állást tudok-e foglalni az ő megítélését illetően. Illetve olyan tanáccsal tudom ellátni, amit tapasztalatból, jó szívvel ajánlhatok neki az ő érdekében.” A zsűriben betöltött szerepét illetően egyértelműen kijelentette, hogy poénos kíván lenni, mert ő egyáltalán nem szigorú típus. „Soha nem is voltam, vannak gyerekeim, ők a megmondhatói, igazából nem is tudok az lenni, legfeljebb határozott. Mindenképpen az vagyok, amikor úgy érzem, van mit mondani, van miről határozottan állást foglalni.”

Fenyő Miklós életéről szóló filmet július közepén kezdték forgatni Fenyő Iván főszereplésével az Ikarusz Művelődési Házban. A zenész túl azon, hogy megtisztelőnek érzi mindezt, kijelentette, nagy várakozással tekint a film elé, és csak remélni tudja, hogy hasonlóan jó szériát fut majd be, mint a mai napig játszott – a film alapjául szolgáló Made in Hungária című zenés darab. Hogy a várakozását megédesítsük, említettük a Mamma Mia című hollywoodi mozit, ami hihetetlen sikereket könyvelhetett el, és a filmnek köszönhetően az Abba ismét a lemezeladási listák élére került. „Tudom, miről szól a film, igen. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Ja hogy az is zenés film? Akkor ilyen alapon, az Ének az esőbent is lehetne említeni” – mondta, mire hozzátettük, hogy ez azért nem feltétlen jó párhuzam, hiszen az vagy ötven éve történt. „Ez meg három évvel ezelőtt, nem mindegy? Nekem erről nincs véleményem” – zárta le kedvesen a beszélgetést a zenész.