horoszkóp

Fenyő Miklós és a jampik adta vitamin

dns
2006.12.27. 14:06
Most mélyinterjút csinálunk? – kérdezett vissza Fenyő Miklós, amikor a szűklátókörűség témája felvetődött, és szerettük volna, ha ezt bővebben is kifejti. Az énekes elmondta, a jampiság kreatív életszemléletet jelent, a zene pedig egyfajta vitamin.

„Fenyő nélkül nincs karácsony” – foglalta össze Fenyő Miklós a több mint tíz éve indított év végi Fenyő Ünnep lényegét, amelyet idén szilveszter előtt három nappal, december 28-án a Syma Csarnokban tart a Hungária frontembere.

Ősbemutató

„Az ünnepi repertoár összeállításakor fontos, hogy azok a dalok mindenképp szerepeljenek a koncerten, amelyeket megszokott a közönség, és amelyeket minden bizonnyal vár, de meglepetésként sok újdonsággal is készüljünk” – mondta az énekes. „Idén ősbemutató is lesz: a legújabb, Aranycsapat című musicalünkből előadok néhány dalt” – mondta Fenyő.

A focimusicalt tavasz óta készítik elő a szerzők és Méhes László rendező. Az előző, Made in Hungaria című musical után a József Attila színház egy új darab elkészítésével bízta meg az énekest, aki ezért nyúlt a magyar labdarúgás témájához.

Annyit jelent, hogy vagány

„A koncerten fellépők összetétele nem változott. A tánckar továbbra is a Jampi Angyalok, akik közé egy-két új tag jött csak az elmúlt években” – tért rá az állandóságra Fenyő Miklós, akitől már rég meg akartuk kérdezni, számára mit jelent az a kifejezés, hogy jampi.

Klikk!

„Annyit jelent, hogy vagány. Olyan ember, aki ugyan nem provokatőr, de szembehelyezkedik a szűklátókörűséggel és a konvenciókkal a maga hetykeségével” – mondta a zenész, majd a témának a bővebb kifejtését kértük. Fenyő elmondta, a jampiság kreatív életfelfogást jelent. Hozzátette, olyan emberek is lehetnek jampik ugyanakkor, akik nem kreatív tevékenységet folytatnak, de a fantáziának és a szellemnek mégis fontos szerepe van az életükben.

Csillagok

„És még egy fontos dolog, a jampiság nem korfüggő. Aki ezt a zenei műfajt játssza, úgy tekint rá, mint egy energiaforrásra, mint valami vitaminra”- fejtette ki Fenyő Miklós.

Különleges adalék az énekes életéből, hogy 59. születésnapja alkalmából csillagot neveztek el rajongói. Egyikük az eset kapcsán arról beszélt, eredeti ajándékkal szerették volna meglepni a Hungária frontemberét, aki egyes dalaiban említi a csillag szót. Ilyen ajándékot egyébként bárki vásárolhat 50 ezer forintért az International Star Registry nevű intézménytől.