Miss Balaton az ügyvédkedést kifizetődőbbnek tartja

dr
2007.08.05. 09:09
Dr. Finta Eszter a korona megszerzése után is kifizetőbbnek tartja az ügyvédkedést. Az idei Miss Balaton nem sír sokat, de a döntőn egy év könnyei távoztak a szeméből.

Dr. Finta Eszter nem először szállt harcba a Miss Balaton címért. Tavaly még nem volt magabiztos, ezért nem is ért el helyezést, legalábbis ő így értékelte múlt évi teljesítményét. Idén azonban minden értelemben felkészült a megmérettetésre, ezért tudott győzni.

Messziről jött ember

A kézdivásárhelyi lány már jó ideje Magyarországra költözött családjával, és mióta az eszét tudja, ügyvéd akart lenni. A "mit éreztél, mikor kimondták a neved" kérdést teljesen értelmetlennek találtuk, hiszen egyrészt láthatóan potyogtak a könnyei, másrészt mindenki ezzel az exkluzív mondattal kezdte a beszélgetést vele. Miután az összes stáb leforgatta vele, amit akart, mi is megkaptuk a királynőt, legalább négy perc erejéig.

"Teljes mértékben meg fog változni az életem. Rengeteg kötelezettséggel jár, hogy az ember a Balaton királynője lehet, de igyekszem megfelelni mindennek, ami rám vár." Mikor még Abaházi Csaba faggatta a színpadon az életről és munkáról, szerényen csak annyit mondott a kinézetére, hogy nem biztos, hogy előny egy ilyen szakmában a szépség, hiszen nem tudni, rábízzák-e magukat a nehézfiúk egy büntetőjogra specializálódott gyönyörűségre.

A verseny után már nem így látta, és majdnem meg is sértettük azzal, hogy felemlegettük az ott elhangzottakat. "Egy elég nívós versenyt nyertem meg. Nem tudom, remélem, nem lesz ebből probléma" - hangzott el végül a végleges változat. Mikor érthető okokból kifolyólag arra kértük, hogy hasonlítsa valamihez azt az érzést, amit a győzelemnél átélt, egy pillanat alatt kézzelfoghatóvá tette az amúgy kevesek kiváltságát. "Körülbelül ugyanazt éreztem most, mint mikor az utolsó államvizsgámról kijöttem. Annyiban volt más, hogy ott egy nagy megkönnyebbülés is volt, de a lényeg ugyanaz: elsírtam magam és nagyon-nagyon boldog voltam. Még a jegyemet sem tudtam, csak éreztem, hogy megvan, itt vagyok, sikerült, egy hét és doktorrá avatnak. Ugyanaz az érzés, ehhez tudnám hasonlítani."

Klikk!

Sírni vagy nem sírni, az itt a kérdés

Általában minden lány elérzékenyül, ha korona kerül a fejére, de igazából az érdekelt minket, hogy erre mindenki hajlamos vagy csak a verseny okozta stressz velejárója. "Nem szoktam sírni, nagyon-nagyon ritkán teszem, nagy öröm vagy szomorúság kell érjen ahhoz, hogy könnyezni kezdjek. Nem is emlékszem, mikor sírtam utoljára, de most minden könnyem előjött szerintem. Kisírtam az elmúlt egy évet."

Az idei versenyre édesanyja bíztatására nevezett be, családja pedig - annak rendje és módja szerint - teljes mellszélességgel mellette állt. "Természetesen nem erőltettek semmit, önszántamból indultam el, aminek így utólag nagyon-nagyon örülök." A királynőtől azt is megkérdeztük, mit gondol, mennyivel könnyebb azoknak az élete, akiket kellemes külsővel áldott meg a sors. "Bizonyos szempontból előnyösebb, főleg, ha férfiakkal kerül szembe az ember, de a nők esetében ugyanez nem mondható el. A szépség önmagában nem minden, kell hozzá a másik ember iránti tisztelet, hogy az embert komolyan vegyék, és bármiféle hatást kiváltson. Hiába szép valaki, ha nincs mögötte intelligencia."

Dr. Finta Eszter azt is elárulta, hogy legjobban a személygépjárműnek örül, és hogy kedvesével Mexikóba mehet. Emellett a Hajas Szalon felajánlása is jókor jött, hiszen olyan hosszú a haja, hogy már nem tud vele mit kezdeni. "Remélem, hogy szép hajakat fognak nekem csinálni a rendezvényekre." Céljain azonban mit sem változtat, hogy Miss Balaton lett, mert egyelőre úgy látja, sokkal kifizetődőbb ügyvédkedni.