horoszkóp

Flipper Öcsinek az alkohol az igazi

2006.08.16. 08:25
Flipper Öcsi húsz éve alkoholbeteg, több elvonón és kezelésen esett át az utóbbi években. Ezt állítja az énekes felesége, aki részletesen beszámolt Flipper delíriumban töltött időszakáról, az énekes fogadalmáról, majd a szakításról.

A Hungária, a Dolly Roll és a Step zenekar egykori legendás szőke hercege, a Flipper Öcsiként ismert Jeszenszky Béla Tibor alkoholista. A nyolcvanas években jó néhány lányosztály közössége szakadt ketté az állandó viták miatt, hogy vajon Szikora Róbert vagy Flipper Öcsi testesíti-e meg jobban a jampec férfiideált (cikkünk szerzőjének például dedikált bakelitlemeze volt Flippertől, amelyik akkoriban még kuriózumnak, és tárgyalási alapnak tűnt), de a munkásságához több destruktív tényező nem kapcsolódott.

Elpattant a húr

Egészen mostanáig, miután már évek óta egy sor sem jelent meg az énekes pályájáról a magyar sajtóban, meglepő, hogy épp ebben a kontextusban említik ismét a Hirtelen elpattant egy húr című édesbús dal ihletőjét. A Vasárnapi Blikknek ugyanis Flipper felesége látta értelmét nyilatkozni az alkoholproblémákról. A szokványos logika szerint az énekes azt állítja, azért nyúlt a pohár után, mert megromlott a kapcsolata a Diána nevű feleséggel, a nő szerint azonban azért romlott meg a kapcsolat, mert Flipper Öcsi iszik.

Az énekes egykori imidzsének jócskán ellentmond az a történet, amelyet felesége és ő megosztott a nyilvánossággal. A feleség szerint Flipper és ő tavaly év végén egy koncerten összevesztek, de ez egy három éves folyamat lezárása volt. Ezt követően hazament busszal, és a lakásba nem engedte be férjét, aki néhány napot a parkoló autójában töltött. Diána úgy érzi, a lelkiismeretét nem terheli az ügy, férjénél volt ugyanis két fellépésének a gázsija, összesen kétszázezer forint, ezenkívül néhány váltás ruha, és egy karton cigaretta. A többi holmiját is utána küldte egy barátjával, aki a kocsmában talált rá Flipper Öcsire. Diána hozzátette, ezt követően az édesanyjával megüzente a férjének, hogy az életben többet nem akarja látni. A lap kérdésére Flipper Öcsi legkínosabb cselekedeteit is ecsetelte.

Fogadalom a kertben

A feleség elmondta, egy alkalommal a székesfehérvári kórház traumatológiájára kellett a férje után menni, mert részegen összetörte magát. Később az autót is rommá törte. Férje kórtörténetét röviden említette. Eszerint elsőként 2002-ben volt elvonón az énekes, majd két évvel ezelőtt a Nyírő Gyula Kórház addiktológiáján kezelték. A nő szerint ekkor Flipper megfogadta a kertben, ha még egyszer inni kezd, magától elmegy. A jelek szerint a fogadalmát nem tartotta be.

Flipperné azt állítja, az énekes húsz éve alkoholbeteg, és jónevű szakemberek próbáltak rajta segíteni, de láthatóan eredmény nélkül. Flipper Öcsi ezzel szemben azt állítja, azóta küzd az alkohollal, amióta a feleségével megromlott a viszonya.

A nyolcvanas évek szívtiprója

Jeszenszky Béla Tibor a nyolcvanas évek szívtiprója volt. Az énekes a legendás Sík Olgától tanult énekelni, majd a Fenyő Miklós vezette Hungária együttesben kezdte zenei pályafutását jampecként, a zenekar feloszlását követően a Dolly Roll tagja lett. Dollytól 1987-ben vált meg, amikor is megalapította a Step nevű zenekart, amellyel nem rengette meg igazán a könnyűzenei életet. Néhány év szünet után új arculattal (új melír, előremutató öltözék) szólókarrierbe kezdett, és megjelentette a Tedd a szívedre a kezed című lemezét.

Flipper Öcsi Marót Viktória féltestvére, mint arról az énekesnő nemrég beszámolt. Saját bevallása szerint sokáig azért nem akarta a rokoni szálat nyilvánosság előtt megemlíteni, mert még azt gondolnák az emberek, hogy Flipper Öcsi révén lett híres.