horoszkóp

Fonyó Barbarát az anyai ösztön mozgatja

2006.04.08. 08:05
Kállay Bori lánya három éve egyedül neveli fiait, akik mindig érzik, hogy mi nyomja az énekesnő lelkét. Illúziói már nincsenek, de nem bánkódik a múlton. Azt azonban elismeri, hiányzik egy férfi az életéből.

Mensáros László

Fonyó Barbara már gyerekkorában megismerkedett a színház világával, hiszen édesanyja, Kállay Bori a debreceni színház társulatának tagja volt. Így korántsem volt szokatlan számára a náluk ebédelő Mensáros László, aki, mint a Best magazinnak elmondta, rajongott anyja paradicsomos makarónijáért. A színésznő a mai napig is emlékszik arra, hogy édesanyja rajta tesztelte a Mensárosnak főzött tésztaételt. Elsőre nem ízlett neki, a színész viszont el volt ájulva tőle, ezért azóta ő is imádja, és szívesen főzi fiainak is. Később világa kiegészült a tévével, amikor mamája az akkori sztárriportert, Vitray Tamást választotta férjül. Az egykori Telesportossal kezdetektől egy nyelvet beszéltek, írja a Best magazin, és nagyon gyorsan meg is szerették egymást.

Nyolc évig tartott házassága

Klikk a képre!

Az Operaház társulatában magánénekesnőként szereplő Fonyó Barbara három éve egyedül él és neveli fiaiat. Házassága a magyar televíziózás történetének legmagasabb műsorvezetőjével, Kósa L. Adolffal nyolc évig tartott, majd egyik pillanatról a másikra végetért. A két fiával, Domonkossal és Benedekkel élő énekesnő manapság az egyedüláló anyukák életét éli, de ha teheti magára is fordít némi időt. Az Elle-nek adott interjújában arról beszélt, hogy kozmetikus székében és a fürdőkádban tud igazán kikapcsolni.

Gyereket nevelni nem könnyű

Mint ahogy azt a Bestnek elárulta, nem feltétlenül így képzelte életét, hiszen gyerekkora óta az örök szerelemben hitt. Emellett egy percig sem állítja, hogy ideális lenne jelenlegi helyzete. Nem könnyű gyereket nevelni úgy, hogy élete nagy része próbákból és előadásokból áll, de öszteneire hagyatkozva meg tudja oldani. Legnagyobb bánata, hogy nincs kivel megosztania, hogy mikben volt része aznap. Fiait viszont soha nem traktálja problémáival.

Az éneklés nem kilók kérdése

Az operaénekesnőhöz képest meglepően filigrán alkattal megáldott Fonyó Barbara szerint az éneklés egyáltalán nem a kilók kérdése. A karaktere alapján leginkább Csipkerózsika- és hercegnőszerepeket játszó énekesnő bevallása szerint a reggeli aloé verának köszönheti energiáját. És mindig használ alapozót, mert szerinte az "ápol és eltakar".

Fonyó Barbaráról röviden
Színész gyermek, édesanyja jól ismert operett primadonna és prózai színésznő. Édesapja prózai színész, a Nemzeti Színház tagja volt. Nevelőapja Vitray Tamás. A szülök válása után még csak 14 évesen, és édesanyja második házassága révén került Budapestre. A gimnáziumi évek után, felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakára. A végén mégis operaénekes lett, bár a mai napig azt állítja, ha tehetné műkorcsolyázó lenne. Tanulmányai befejeztével az első operai szerepe Szegeden, Verdi Rigoletto című operájában volt. Emellett volt Adél is Strauss Denevérjében, amit több mint 30 alkalommal énekelt szerte az országban. 1999-ben megválasztották az Év hangjának. Álompárként emlegették őt és férjét, Kósa L. Adolfot, mígnem az egyik napilap hírül adta a válásukat. Életében először most fog édesanyjával szerepelni a belvárosi Színáz Színpadán, az Egy Páratlan Páros című színdarabban. A darab műsorvezetője Vitray Tamás lesz.