Villányi 'Fresh' Andi minden napilapot elolvas, kivéve a politikai újságokat és nagyon sajnálja a srácot, akit megvertek, miután véletlen belecsimpaszkodott a mellébe. A Frenkivel való szakításon hamar túltette magát, és szerinte a pornóban is vannak vicces jelenetek.
Villámként csapott a magyar celebvilág rózsaszínen tündöklő felhőcskéibe a hír, miszerint Fresh Andi és VV Frenki útjai másfél év után különváltak. Villányi Andit a hétköznapokról kérdeztük és megállapítottuk, hogy nagyon is jól van.

Nem vagy szomorú?

De, persze. Csak elmúlt a szerelem, szeretet lett belőle. Nem volt már értelme folytatni.

Akkor ti hisztek abban, hogy barátok lehettek a történtek után?

Szándékosan nem mondjuk azt, hogy barátok vagyunk. Szerelem előtt lehet barátság, de utána tuti nem. Inkább csak jó viszonynak hívjuk.

Nem tűnsz nagyon letörtnek. A pasizás foglalkoztat?

Egyáltalán nem. Rengeteg dolgom van. Saját tervek, amiket véghez akarok vinni. Nem nagyon érek rá pasizni, most is fellépésre megyünk. Meg nem is akarok.

Mik azok a tervek?

Fel akarom építeni a saját életemet, kell egy lakás, és ott van az együttes. Most a munkára akarok koncentrálni. Az öcsémmel egy közös házon belül építünk két lakást, azzal is sok munka lesz.

Frenki szeptember elején motorbalesetet szenvedett az öcséddel. Szerencsére azóta már mindketten jól vannak, de voltak válságos pillanatok. A szakítás után is megmaradt a motorozás iránti szenvedély?

Igazából kicsit beszari vagyok. Nézni szeretem, de megmondom őszintén, bennem mindig van egyfajta félsz ezzel kapcsolatban. Bármikor kikanyarodhat eléd valaki és kész.

Ki mögött éreznéd nagyobb biztonságban magad: Frenki mögött, vagy a gyorsasági motoros világbajnoki pontszerzőnk, Talmácsi Gábor mögött?

(nevet) Hááát, nem tudom, a Talma mögött még nem ültem, de meg kell mondjam, nagyon büszke vagyok rá. Mindig nézem a futamait ,és mikor először dobogóra állt, azt bevallom, megkönnyeztem.

Frenki mellett eddig egyetlen említésre méltó szintén híres partnered volt, Majka, aki egy korábbi Való Villából lépett a címlapokra. Mitől pasi neked valaki? Úgy értem mi alapján választasz?

Mindenféle barátom volt már, de végül is a lényeg, hogy humora legyen. Hogy ne csak beszélgetni, de röhögni is lehessen vele. Mindig más fog meg egy férfiban, ez egyfajta beállítottság, nem tudom mi. Először mindig a kezét nézem, a körmeit.

Egyéjszakás kaland?

Szóba se jöhet. Persze van kapcsolat, amiről hamar kiderül, hogy nem működik. Akkor menni kell.

Szerepeltél már a Playboyban idén februárban, de a legszerencsésebb éved a 2003 volt, hiszen akkor az FHM májusban és augusztusban is favorizált, sőt az izmaidat is láthattuk a FitMuscle magazinban. Előny vagy hátrány, hogy ilyen jó csaj vagy?

Huhh, köszi. Véleményből van ilyen is, olyan is. Van, aki csak köszön "Szia Andi" és megy tovább, de van aki beszól. A legnagyobb elismerés persze, ha csaj jön oda gratulálni, de hát ez érthető. A fiúktól nem nagy dolog, ők mindig mennek saját... (hosszú hümmögés) ...maguk után, mindenkinek mindig szépet és jót mondanak. Volt is nemrégiben egy incidens, mert egy srác az egyik koncert után utánam nyúlt, hogy gratuláljon, és - szerintem amúgy biztosan véletlenül - a mellem fogta meg. Erre szóváltás alakult ki és végül megverték szegényt. Nagyon kellemetlen a helyzet, mit gondolhat most rólam?

Ha már a melleket emlegetjük, szerinted vicces, vagy erotikus egy pornófilm? Esetleg egyik se?

Nem ítélem el a pornót, de az más kérdés, hogy mit gondolok róla. Szó se róla tud vicces lenni, vannak érdekes dolgok, meg megbotránkoztatóak is.

A Fresh lányok, mint minden hozzájuk hasonló csapat folyamatosan járják az országot, gyakran előfordul, hogy egy este több fellépésetek is van. Hogy készülsz fel a koncertekre, sokat jársz hangképzésre?

Húúú, háát bevallom őszintén most nagyon sok buli volt a nyáron, összesen két-három napom volt pihenni, így kicsit elhanyagoltam az énekórákat, de majd most rágyúrok.

Sokszor zenei kíséret nélkül léptek fel, hiszen nem mindenhol fér el egy egész bonyolult zenekar. Szerinted elfogadható a playback?

Playback haknija mindenkinek van, sokszor egyszerűen nem lehet megoldani technikailag másképp. Ez azt jelenti, hogy ráénekelünk az alapra. Olyat nem csinálunk, hogy csak tátogunk.

Szólólemezre nem vágysz?

Dehogy. Tökéletesen érzem magam, Wikivel nagyon jól megvagyunk. Az Ági három éve lépett ki, azóta ketten csináljuk és ez jól is van. Mi így vagyunk egész.

Mostanában divat váltogatni a szakmák között. Te nem vágysz film-, vagy színházi szerepre?

Nem zárkózom el a dologtól, de nem tudom van-e tehetségem hozzá. Igaz, általánosban játszottuk a Kis herceget, akkor jártam színjátszókörbe utoljára. Mondjuk egy ilyen napi sorozathoz nem kell túl nagy tehetség. Én biztos nem csinálnám, ha látnám, hogy rossz vagyok.

És szerinted látnád?

Persze, biztosan. Ha külön engem hívnak azért próbafelvételre szívesen elmennék.

Milyen napilapokat olvasol?

Mindet! Blikk, Színes Bulvár Lap, a fontosabbakat.

Politika?

Ja nem, a politikából kivonom magam. Persze naprakész vagyok, de nem érdekel. Meg ezekben a lapokban is van politika, az épp elég.

Van valami hír, ami esetleg megbotránkoztatott mostanában? Akár a bulvárvilágból?

Van, de nem szeretnék senkit megbántani vagy megbotránkoztatni, úgyhogy inkább hagyjuk. Tudom, nem szabadna előítélek alapján dönteni valakiről, de hát mindannyian ilyenek vagyunk, sajnos én is.

Kedvenc könyved?

Jean Sasson, A fátyol mögött című könyve zseniális. Meg van két folytatása, azok is. De imádom Trvtko Pokoli történeteit is, meg a Frenki adta a kezembe a Viszkis könyvét. Hát az irtó jó történet, de tényleg. Hiába követett el ennyi rossz dolgot, nagyon szimpatikus, mint ember.

Középiskolában reál vagy humán beállítottságú voltál inkább?

Várjál, most melyik melyik?

Matek vagy töri?

Inkább a humán.

Hogy látod magad harminc év múlva?

Akkor ötvenhárom és fél éves leszek, remélem már lesznek unokáim. Ez nehéz kérdés. Remélem egy kiegyensúlyozott, boldog élet lesz a hátam mögött és elmondhatom majd, hogy voltak sikereim.

Andiról

Villányi Andrea útja sokak szerint egyenes volt az iskolapadból a Fresh együttesbe, bár valójában a budapesti Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskola titkár- és menedzserasszisztens, angol szakán végzett 2000-ben. Wikivel együtt jelenleg ők az egyetlen lánycsapat a magyar zenei életben, azt mondják különlegességük abban rejlik, hogy mindvégig önmaguk tudtak maradni. Mindig is szeretett énekelni, szerepelni, ezért igazán testhezálló lehetőség volt a Fresh lánycsapatba beszállni.

Kedvenc autója a Mercedes, imádja a lazacot és Wesley Snipes-t. Csajosan lazán öltözködik, szívesen hord nadrágot is. Andi nemcsak zenei teljesítményével, hanem magánéletével is felhívta magára a figyelmet az utóbbi időben. 2003 nyarán összeköltözött Majkával, a Való Világ 1 játékosával. A szintén zenei téren próbálkozó fiúval egy debreceni fellépésre tartva "jöttek össze" a Fresh turnébuszában, ám a románc nem tartott sokáig. Andi mindezek után egy másik VV-felfedezett, Frenki karjaiban vigasztalódott. Nagy szerelem volt az övék, de 2005 novemberére olyannyira ellaposodott, hogy a fiatalok feladták. Pedig Frenki azt még szerette mikor Andi megmutatta bájait a Playboyban.