horoszkóp

Párizsi pótnászúton járt a Jóban Rosszban Violája

2006.03.15. 13:20
A Jóban Rosszban Violája ugyan épp válófélben van sorozatbeli férjétől, ám az őt játszó Fridel Fruzsina nagyon is jól érzi magát házasságában. Nagy Depeche Mode-rajongóként nemrégiben Párizsban járt férjével, hogy élőben is hallhassák az I feel you-t, és hogy megállapítsák: bár a szerelem fővárosa iszonyú hideg februárban, a párizsiak erről egyáltalán nem vesznek tudomást.

"Négy napot töltöttünk Párizsban, ez amolyan pótnászút is volt, de elsősorban a Depeche Mode-koncertre mentünk"- meséli dél-budai lakásukban, a kanapén ülve. Jobb kezével gyanúsan barátságos Ramszesz névre hallgató sziámi macskáját simogatja, amit Gleccser, a bolognese nem vesz túl jó néven. - "Iszonyú hideg volt, és csak arra volt időnk, hogy végigrohanjunk a városon. Az Eiffel-toronyba sem jutottunk fel, hihetetlen sor állt, akárcsak a Louvre előtt. Ezeket le is fotóztuk, hogy legyen mire fogni a lógást. Sajnos ezekhez a dolgokhoz több idő kell." Elmeséli, hogy nagyon tetszett neki este a Moulin Rouge és környéke, mely rácáfolt rossz hírére, a férjét ugyanis nem akarta senki elvonszolni szobára.

Mirabeau helyett magyarok

A februári hidegben csak egyszer találkoztak honfitársakkal, akkor viszont rögtön többel is. "Beültünk egy kis, helyi étterembe, és mire megvacsoráztunk, már többségben voltak a magyarok. Bejött egy párocska, aztán egy négyfős társaság, a végén rajtunk kívül egy német, meg két francia volt az étteremben, nagyon vicces volt. Ettünk hagymalevest, de békát nem. Kagylót akartam, de aztán már nem jutott rá idő."

Beszökött a tavasz

Klikk a képre!

Fridel szerint Párizsban nem is lehet észrevenni, hogy tél van. "Mindenki lengén öltözve szaladgál, a lányok nejlonharisnyában, a kávézók előtt kint ülnek az emberek, igaz melegítőgombák alatt, de hát akkor is. Szivarozgatnak, kávéznak, mintha dacolnának a téllel." - hozzáteszi persze, hogy annyi a turista, hogy nem is nagyon lehet pontosan tudni, ki az idegen, és ki a helyi.

Hátul is: I feel you

Azt feltételezem, hogy Párizsba a hely romantikája miatt mentek, de hamar kiderül, hogy a Mirabeau-híd alatti szajnai sétahajókázás helyett sokkal racionálisabb célok, egész pontosan a Depeche Mode koncertje csábította őket a francia fővárosba. "A bécsire már nem kaptunk jegyet, erre kiderült, hogy beraktak egy pótkoncertet Párizsba, mi meg gyorsan lecsaptunk rá" - mondja és kiengedi nyávogó macskáját a hátsó kertbe. - "Nálam felnőttkori, a Gábornál gyerekkori dolog ez a Depeche-rajongás. Inkább az utolsó három-négy lemezt szeretem, a régebbi zenékből meg csak a slágerszámokat. A koncert amúgy nagyon komoly volt, azt írták tizenhétezer férőhelyes a stadion, de szerintem többen voltak."

Most hogy hazajött, újra a munkába veti magát még a Depeche júniusi, budapesti lemezbemutatója előtt. A Jóban Rosszbant szinte minden nap forgatja, és mostanában válófélben levő, újra szerelmes nőt játszik.

"Az Új-Reneszánsz színházban játszom a sorozat mellett, bár most nincs fix helyünk. Vidéki, meg céges előadásaink vannak mostanában. Interaktív krimiket játszunk, amiben van tíz jelenet, és nézőknek ki kell nyomozni, hogy mi történt. Vannak bizonyítékok eldugva, meg vallatás, kutatás, nagyon izgalmas és a színészeknek is sokat kell imprózniuk."

Fridel Fruzsinát régen sok reklámban lehetett látni, és bár ez a Jóban Rosszban-nal megszűnt, filmekre azért boldogan elengednék főnökei, utoljára nyáron, Christopher Lamberttel forgatott, de azóta csönd van. "Az öt mondatomból maradt kettő, de mindegy. Jó forgatás volt, várom a folytatást."