horoszkóp

Farkasházy a sitten kezdi a hetet

2007.03.26. 08:39
Öt napra börtönbe vonul Farkasházy Tivadar, hogy leülje ötezer forintos közlekedési bírságát - írja a Blikk. A humorista csak éppen azt nem tudja, hogy mikor és miért bírságolták meg.

Leüli közlekedési szabálysértés miatt kiszabott bírságát Farkasházy Tivadar. A humorista a Blikknek elmondta, két hónappal ezelőtt kapott bírósági végzést arról, hogy március 26-án reggel hat órakor meg kell jelennie a baracskai börtönben.

Nem tudja, miért ül

Farkasházy egyetlen gondja, hogy nem tudja, mikor és mit követett el, a végzésben ugyanis erről egy szó sem esik, ráadásul csekket sem kapott, hogy be tudja fizetni a pénzt. Mint mondta, ha tudná, hogy mit követett el, szó nélkül befizetné a pénzt, így azonban leüli, mert a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Klikk!

A humorista számítása szerint az ötezer forintos büntetés leülése 35 ezer forintba kerül az államnak, ugyanis fogva tartásának költsége naponta 7 ezer forint, Ráadásul az is bizonytalan, hogy időben oda tud-e érni a Heti Hetes pénteki felvételére.

Mimi nem vihet bablevest

Farkasházy Tivadar fél tíz körül lépte át a börtön kapuját. Kérdésünkre elmondta, nem tehet mást, minthogy leüli a büntetést, mert törvénytisztelő és egyet is ért azzal, hogy a bűnért bűnhődni kell, még ha nem is tudja, mi a vétke. A humorista elismerte, hogy börtönbevonulásával a helyzet abszruditására szeretné felhívni a figyelmet, hisz újságíróként mást nemigen tehet.

Farkasházy nem tudta megmondani, vihet-e neki bablevelest felesége a sittre. Ugyanis mint a börtönkapuban megtudta, kéthetente kaphat látogatótól tisztasági csomagot, ő pedig csak öt napig lesz rács mögött. Így Mimi kosztját valószínűleg csak a hétvégén élvezheti újra. Farkasházy bízik benne, hogy a Heti Hetes pénteki felvételére odaér.