horoszkóp

Gáspár Evelin és a komoly kristálygömb

dns
2006.05.22. 00:30
Gáspár Evelin jó arányérzékkel gondolta, egy tizenkét éves kamasznak nem fontos memoárt írnia, így a legtöbb, amit tudni lehet róla, hogy szereti a spagettit és a barackos ice teát. Gáspár Győzike nagylánya ugyanis saját honlapot hozott létre, amelyet nagy kedvvel teszteltünk.

Gáspár Győző úgy tartja, lánya, Evelyn (az érintett az önéletrajzában Evelinnek írja, ezért a következőkben ehhez az írásmódhoz tartjuk magunkat) a család legokosabb tagja, legalábbis egy különös hangulatában erről számolt be a Velvetnek. Ebben nem kételkedtünk, és amikor a Story magazint átlapozva kiderült, a Gáspár család kimagasló képességű tagjának saját honlapja is van, kedvünk támadt megismerni a személyiségét.

Rémisztő nyúl

Ismerve a politikai pályára törekvő édesapja, és színes életű családja történetét részletesebben is, mint egészséges lenne, nagy várakozással tekintettünk Gáspár Evelin önéletrajza elé, amikor az eklektikus kezdőoldalon a 'Rólam' feliratra kattintottuk sejtve, valami biztosan kiderül az ő életéről és ambícióiról is. Mialatt a szöveg betöltődik, jobboldalt egy rémisztő, fehér képeslapnyulat látunk, amely vibráló csillagok előtt makogja, hogy Üdv!

#alt#

A kamasz ugyan jó érzékkel átlátta, hogy egy tizenkét éves kislánynak még szükségtelen memoárt írnia, de annál talán többet is elárulhatott volna az utóbbi évben besűrűsödött történéseiről, mint hogy a kedvenc étele a spagetti, kedvenc itala a barackos ice tea. Habár tudjuk, hogy családja étkezési szokásai meghatározóak, Gáspár Evelinről hittük, más hobbija is akad. Előzetesen mindössze annyi információnk volt az idősebb lányról, hogy nem szereti a Romantic zenekart, ennek az oka lehet egyfelől a zsenge kora ellenére is fejlett ízlése, de ugyanúgy a családi értékrend elleni kamaszkori lázadás kezdete is.

Semmi tarjasütés Lajcsival

A család érhető módon elsődleges szerepet tölt be az életében, ennek ékes bizonyítéka, hogy a számtalan kép feltöltésére alkalmas interneten csupán két fotót jelentetett meg a képgalériájában: egy stilizált műtermi fotót a családjáról, egyet pedig a család kutyájáról, akit ő maga Bukinak becéz. Sem egy vörösszem-effektusos tarjasütés Lagzi Lajcsival, sem egy kompakt Konicával megörökített tinidiszkó a nógrádmegyeri kultúrházból nem található a Gáspárok családi archívumában, amit a kamasz megosztott volna a látogatókkal.

Egy azonban kiderül a honlapról, hogy Gáspár Evelin gyakran vívódik. A vendégkönyvében ugyanis javarészt az őt vigasztaló, 1994-es születésű fiatalok irogatnak olyan bölcsességeket, hogy például Evcsykének nem kellene a taplókkal foglalkoznia, az emberek irigyek, sőt, közvetett módon Gáspár Győzikének is megüzenik, ne zsarolja már gyerekcsinálással Bea asszonyt. Emellett a bejegyzés mellett lehet bal oldalon igennel, vagy nemmel szavazni Evelin aktuális kérdésére, miszerint szereted-e a hiphopot?

A tökéletes feleség

Megállapíthatjuk, a honlapot valószínűleg egyetlen dizájner sem látta, a színek és a kompozíciók terén minimális megtervezettséget sem mutat a lap, de még csak a mondanivaló sem világos, hacsak egy spagettifanatikus lány kamaszkori spleenje annak nem tekinthető. Ennek ellenére a Gáspár-lány azt is szavazásra bocsátotta, vajon honlapjának új vagy régi dizájnja tetszik-e jobban? A szavazat jelenlegi állása szerint az új.

Gáspár Evelinnél beszédesebbek a barátai, akik majdhogynem üzeneteket fogalmaznak meg. Viky94 például a tökéletes feleség ismérveit listázza, amelyek közt kiderül, hogyan is érdemes egy Porschéhoz, vagy egy porszívóhoz közelíteni, illetve a szintén ideálisak kategóriájában megnéztetjük Jennifer Aniston, vagy Péter Szabó Szilvia portréit.

Győzike szeret

Gáspár Evelin 94Patrik94 nevű barátja a Stylish tengerimalac-tenyészetre hívja fel a figyelmet kezdőlapján, de a fotókról nehéz megállapítani, valódi vagy plüssállatokról készültek-e. Mindenesetre biztosan befolyásolják a szavazógép állását, amelyben Patrik a rajongói kedvenc háziállatára kíváncsi. Reni barátnő honlapján már olyan kifinomult szolgáltatást is igénybe lehet venni, mint a kristálygömbös jóslást, figyelmeztetve a felhasználót, a kristálygömbnek nincsen humora. Próbára téve a rendszert, be is írtuk a következő kérdést: „vajon szeret engem Gáspár Győzike?” És a gömb azt válaszolta: „Igen!” Gáspár Evelin honlapját a cikk elkészítését követően már nem találtuk.