horoszkóp

Gubás Gabi szerint a szépség nem fontos

2005.12.17. 08:10
A Szőke Kólában szende bölcsészlányt alakító Gubás Gabi szívesen szerepelne több filmben, a rakott krumplit sok kolbásszal szereti és soha nem vállalna be egy plasztikai műtétet.

Hogy bírod a negatív kritikát?

Szeretem a kritikát, főleg ha tanulhatok belőle. Azt gondolom, az ember tanulással megy előre. Ha a kritika segítő szándú, lehet negatív is, mérlegelem. A rosszindulatú, negatív kritikát azonban nem kedvelem. Ezért alapállásban szelektálok. És azt a kritikát hallgatom meg, amiből tudom, hogy tanulhatok.

Azt olvastam valahol, hogy kovaföldes turmixot iszol reggelire, és rendszeresen jógázol. Mesélnél erről?

Évekkel ezelőtt volt egy balestem a színpadon, ami után nagyon fájt a hátam. Ahhoz, hogy elkerüljem a műtétet, gyökeres változásokat kellett bevezetnem az életemben. Amit akkoriban és most is ittam az nem kovaföldes turmix volt, hanem kovaföldes táplálékkiegészítő.

És a jóga?

A jóga sokat segített a felépülésemben.

A mai napig jógázol?

Nem vagyok fanatikus. De van egy-két gyakorlat, elsősorban, ami a hátamnak jól esik, és egy pár légzési technika, amit a mai napig alkalmazok.

Ahhoz képest, hogy ún. klasszikus színésznő vagy, jártál a főiskolára, most amatőrökkel játszol? Ezt hogy élted meg?

Ez nem igaz. Beleznay Endre is színész, a szó klasszikus értelmében, hiszen van színész végzettsége. Egyébként a tehetség fontos, az vagy van, vagy nincs.

Igaz az az állítás, hogy a magyar színészek alig várják, hogy filmet forgathassanak, de mivel kevés a lehetőség, marad a színház?

Igen. Mindannyian színházban játszunk. Kevés a film. Itthon nem lehet csak filmszínésznek lenni, úgy hogy közben meg is tudj élni. A színész elsődleges munkahelye a színház. Oda vagyunk leszerződve. Ha adódik egy jó lehetőség, egy jó szerep, ami megtalál, és ha elenged a színház, akkor bármikor szívesen forgatok.

Most épp Amerikában forgattál? Igaz, hogy pont akkor voltál kint, amikor a Katrina hurrikán tombolt?

Igen, a "Könnyek völgye" pszichothriller női főszerepét vállaltam el, de a hurrikán pusztításában azért nem volt részem. Pont egy héttel előttem, és egy héttel utánam volt egy-egy hurrikán. És a kettő közt sikerült leforgatnunk a filmet.

Nem volt probléma számodra, hogy angolul kellett forgatni?

Nem. Beszélek angolul. Ráadásul a szerepem szerint egy pár éve az Amerikai Egyesült Államokba bevándorolt magyar nőt kell játszanom, aki hozzáment egy amerikai rendőrhöz. Amerikában egyébként meg úgyis mindenki bevándorló.

Für Anikóval közösen illusztráltatok egy könyvet? Hogy jött az ötlet?

Régen is rajzolgattam. De nincs semmiféle képzőművészeti képzettségem. Egy kedves barátom, Vincze Attila Tamás kért fel arra, hogy illusztráljam Nemere novelláját. Attila tudta rólam, hogy rajzolgatok, és amikor megkért, küldtem neki egy pár rajzot, amiket a novella elolvasása után rajzoltam. Mivel tetszett a szerzőnek is, betettük a készülő könyvbe.

Tervezel még egyéb grafikusi munkát?

Nem, egyelőre nem tervezek.

Mi lennél, ha nem színésznő?

Ez számomra nem értelmezhető. Színésznő lennék akkor is.

Legutóbb a Miss Balaton szépségversenyen voltál zsűritag? Szerinted fontos a szépség?

Szavalóversenyen is voltam zsűritag. Visszatérve, azt gondolom, hogy a szépség nem fontos.

Úgy gondolod, hogy a pályád során, nem volt előnyödre, hogy szép vagy? Lehet ezen a pályán egy hatalmas bibircsókos orral is érvényesülni?

Nem. Sőt, a szépség néha kifejezetten behatárolhat egy színésznőt. Nem jó, ha valakit csak ezzel azonosítanak. Ugyanolyan teherré válhat ugyanis, mintha az embert csak a bibircsókos orra miatt alkalmaznak.

Plasztikáztatnád magad valaha?

Nem! Abban hiszek, ami természetes. Én szeretnék örülni a ráncaimnak. Láttam a környezetemben példát arra, hogy lehet szépen megöregedni.

Egy interjúban azt nyilatkoztad, hogy nem sokára gyereket szeretnél?

Szerintem minden nő előbb utóbb gyereket szeretne.

A gyermek iránti vágy, az jött magától? Vagy van benned egy kényszer, hogy megfelelj egy bizonyos társadalmi drukknak, amely azt erőlteti, hogy 30 után azért egy nőnek már illene gyermeket szülnie?

Számomra a gyermekvállalás a megfelelő partner kérdése, és nem valamiféle társadalmi drukké.

(Arra, hogy eljött-e már az életében a megfelelő partner, Gubás Gabi nem kívánt válaszolni, ezért inkább a főzésre tereltük a témát.) Tudsz főzni?

#alt#

Igen. A barátaim azt mondják, jól főzök. Erősségem a tojásleves. De nagyon jól tudok rakott krumplit is készíteni.

Sok kolbásszal?

Igen. És mára már mesterien elsajátítottam az egészséges táplálkozáshoz nélkülözhetetlen fortélyokat.

Mint például?

A cukrot szőlőcukorra, az ecetet citromra vagy almaecetre, a rendes lisztet tönkölylisztre cseréltem. Ezeket, az egészségmegőrző praktikákat használtam akkor is, amikor a hátam megsérült. Ezek a mai napig megmaradtak.

Adatok Gubás Gabiról
Egyszer szerepelt egy mosóporreklámban, de megbánta. Jelenleg Kaposváron játszik. Az a vágya, hogy igazán jó színésznő legyen és egyszer körbejárja a földet. Pasija egy természetgyógyász.