horoszkóp

Gianni újra magyarul tanul

2007.02.20. 09:42
Az olasz étteremtulajdonos a Viasat3 Tutifuvar című műsorában lesz sofőr és feszültségoldó kvízmester - egyszerre. Gianni Annoni szerint azért választották őt a feladatra, mert közvetlen ember, így azonnal oldott hangulatot tud teremteni a tévéstúdióvá alakított taxiban. Mindenesetre újra nyelvleckéket vesz, hiszen régen szerepelt már képernyőn.

Taxisofőrként tér vissza a képernyőre Gianni Annoni, aki a Viasat 3 új kvízműsorában egy stúdióvá alakított autóval járja a várost, hogy leintse és egy rövid kvízjátékra invitálja az embereket. Gianni elmondta, vissza kell fognia magát, nehogy túl sokat segítsen a játékosoknak, akik három rossz válasz után hirtelen a "pusztában találhatják magukat". A műsorvezető arra azért ügyel, legalább egy buszmegálló legyen a környéken, ahol kiteszik a játékosokat.

Klikk!

A Tutifuvar című műsor március elején startol a Viasaton, lényege pedig a következő: Gianni egy taxival furikázik, majd kiszemel egy embert, aki beül az autóba és 15 kérdést kap a stúdiónak berendezett taxiban. "Persze az is előfordult már, hogy engem intettek le" - meséli Gianni. A legnagyobb nyeremény 275 ezer forint, három rontás után azonban a játékosnak ki kell szállnia.

Oldja a feszültséget

"Most kvízjátékot vezetek, de nekem mégsem kell kérdéseket feltennem, hanem az a feladatom, hogy beszélgessek. Az én dolgom, hogy oldjam a hangulatot. Az emberek beülnek a taxiba, majd sokan pár percig egyáltalán nem tudnak kibontakozni a kamerák miatt. Én abban segítek nekik, hogy elengedjék magukat" - magyarázta Gianni, aki tavaly még Tisza Kata oldalán vezette a Kell egy férfi című műsort az m1-en, így van már televíziós rutinja.

Ami nehézséget okozhat a tévéshow felvételeihez képest, az az, hogy a taxiban a műsorvezetőnek nagyon sok mindenre kell ügyelnie: egyszerre kell vezetnie, "feszültséget oldania" és a válaszokra is figyelnie.

"Az tetszik a műsorban, hogy dinamikus, mozgalmas. Közel áll hozzám." - mondta az olasz származású étteremtulajdonos-tévés, aki szerint azért kaphatta meg ő a műsorvezetői szerepet, mert közvetlen típus: könnyen teremt kapcsolatokat. Mellesleg pedig játszani is szeret: "Én nagyon szívesen beülnék egy ilyen taxiba" - mondta.

"Nem vagyok kegyetlen"

Giannit eddig csak Pesten inthették le a járókelők, tavasszal azonban vidéki helyszínekre is megérkezik a kvíztaxi. A műsorban két segítséget kérhetnek a játékosok: telefonálhatnak, illetve az ablakból kihajolva megszólíthatnak egy gyalogost, vagy a piros lámpánál állva egy másik sofőrt is megkérdezhetnek. A szabályok szerint azonban három rontás után a taxiból kiteszik a játékosokat. "Nem vagyok kegyetlen, sokat szoktam segíteni, és arra is figyelek, hogy ha vége a játéknak, és a puszta közepén vagyunk, legalább egy buszmegálló legyen a közelben" - mondta Gianni, aki azt is megosztotta velünk, a szerkesztők nem mindig mondják meg neki a helyes válaszokat, nehogy túlzásba vigye a kedvességet.

Nézze meg képeinket!

Gianni elárulta, újra magyar nyelvleckéket vesz, mert bár tizenkét éve él itt, régóta nem volt képernyőn, ráadásul olasz barátnője van, így "a nap huszonnégy órájából kilencvenkilencet" olaszul beszél. A taxis műsor kedvért pedig új szókincset kell elsajátítania. A nyelvtanulás mellett azonban olasz éttermét sem hanyagolja el - mondta Gianni, aki bevallása szerint csakis taxival utazik. "Olyan ez, mint a fodrászoddal, egy jó sofőrrel bizalmas, közvetlen kapcsolatba kerülhetsz" - mondta.