horoszkóp

Gáspár Lacinak már nem ciki skálázni

2007.03.06. 09:08
Kapcsolódó cikkek (1)
Pár hete hangszálcsomót távolítottak el az énekes hangszálairól, aki ezután meglepődve tapasztalta, hogy magasabb lett a hangja. Azóta inkább vigyáz rá, sőt még beénekelni is hajlandó.

Gáspár Laci életére nagy hatással volt pár héttel ezelőtti műtét: állítása szerint ennek hatására az elmúlt hónapokban átértékelte az életét, és óvatosabb is, mint eddig volt - írja a Színes Bulvár Lap. Az énekes már teljesen meggyógyult hangszálműtéte után, és rájött: vigyáznia kell a hangjára, hogy ne forduljon elő vele többé ilyen.

Már nem ciki a beéneklés

Klikk!

A Megasztár legjobb férfihangjaként elhíresült énekes ezért most beszédtanárhoz jár, légzéstechnikát tanul, és azt, hogyan használhatja a hangját úgy, hogy ne erőltesse túl a hangszálait. Ennek érdekében még a beéneklésre is rászokott, pedig régen cikinek tartotta, hogy "a színpad mögött lalalázzon". Mint a lapnak elmondta: nehezen viselte a műtét után előírt tíznapos teljes némaságot, de így legalább volt ideje átgondolni, mit csinált eddig rosszul. Például azt, hogy soha nem tesz jót, ha nem pihenteti néha hangszálait, vagy akár megfázva is énekelni próbál.

Még több oktáv

Az énekes ennek örömére fel is vette következő nagylemezét, ami márciusban kerül a boltokba. Szerinte nagyon jól sikerült, már csak azért is, mert a műtétnek köszönhetően a hangterjedelme is közel egy oktávval nőtt, így olyan magas hangokat is képes kiénekelni, amiket eddig sose.