horoszkóp

Gregor Bernadett a hagyományok jegyében neveli gyerekét

2006.08.27. 14:48
Gregor Bernadett egy hiedelemre alapozva eddig nem akarta a nyilvánosság előtt bemutatni hathetes fiát, de végül a szülése körülményeit is elmesélte. A színésznő évek óta visszavonultan él, és feltett szándéka, hogy interjút ezentúl már csak szakmai pályafutásáról ad.

Gregor Bernadett és férje, Somogyi István a hagyományokat tartja szem előtt nevelési kérdésekben, bár pontosan nem derül ki, mire gondolt ennek említésekor a színésznő, aki a Story magazin cikkében az anyaság élményéről beszél.

Hajdanán

A magazin szerint a Magyar Színház színésznője már jó ideje nem akarta megosztani az életének aktualitásait a sajtóval, de hat héttel a második gyereke, Somogyi Álmos Atilla (így írják a nevét ősmagyarosan) születése után mégis elmondott néhány dolgot. A színésznő úgy látta jónak, ha a gyereket távol tartja a nyilvánosságtól a születése után, és ennek alapja egy régi szokás. Akkoriban ugyanis a néhány hetes gyerekeket nem mutatták meg a távoli rokonoknak, ismerősöknek, mert eleink úgy gondolták, az akadályozhatja azt a folyamatot, hogy a csecsemű erősödjön.

Gregor a szülés körülményeiről is beszélt. Eszerint július tizedikére várta a kisfiút, de három nappal a kiírt dátum előtt váratlanul felgyorsultak az események. Amikor ugyanis a színésznő egyet fordult az ágyban, észrevette, elfolyt a magzatvíz. Magára kapta a ruháját, és a férjével együtt berohantak a kórházba.

A gravitációnak köszönhetően

Ezt követően megindultak a fájások, de Gregor Bernadett még órákig sétált a kórház folyosóján, mert úgy tartja, a gravitációnak köszönhetően ilyenkor természetes módon megindul a szülés. A fájdalomcsillapításból nem kért, mert véleménye szerint egy anyának éreznie kell, amikor a gyereke a világra jön, így élheti át igazán az anyaságot.

Gregor Bernadett idősebbik fia, Bence tizenegy éves, őt annak idején a színésznő egyedülálló anyaként vállalta. Saját bevallása szerint évek óta szeretett volna még egy gyereket fia mellé, és úgy gondolta, jobb később, mint soha. Sűrű, magánéleti botrányokkal tarkított évei (2002-2004) után Gregor Bernadettnek sikerült titkos esküvőt szerveznie, amikor eldöntötte, férjhez megy a magát sámánnak tituláló Somogyi Istvánhoz. A színésznő ezt követően egy budai házba költözött, ahová férje is magával vitte előző házasságból származó, szintén ősmagyarosan Magor névre hallgató fiát, és elvonultak a nyilvánosság elől.

Alapvetően színésznő

Gregor Bernadettet legutóbb arról a témáról igyekezett megkeresni a sajtó, igaz-e, hogy elvágatta macskája hangszálait, mert az állat túl hangosan és túl sokat nyávogott? A színésznő azonban komolyan vette, hogy a bulvárvilág számára elérhetetlen lesz, ebben a témában sem szólalt meg. Az utóbbi években kerülte a nyilvános rendezvényeket és partikat, de többször arról nyilatkozott, szívesen beszélne végre a szakmai pályafutásáról is, mert ő alapvetően színésznő.