horoszkóp

Boros Lajos papagáján át káromkodik

2006.03.20. 08:21
Boros Lajos egyik blogjában Grün nevű Nagy Sándor-papagája nevében ír. A gyerekek különösen a káromkodós részei miatt olvassák, ezért a felnőttek a blog megszűnését követelik és ellentüntetést terveznek a rádió elé. Az egész eléggé kamugyanúsnak tűnt, arra azonban jó volt, hogy felhívtuk Boros Lajost, és megtudtuk, hogy noha papagája blogján illetlenül fogalmaz, nem szeret lubickolni a trágárságban.

"Nem én írom a grün.hu oldalt, hanem a madár" - mondta Boros Lajos, hangjában a viccelődés leghalványabb jele nélkül, így egészen addig nem is tudtuk értelmezni kijelentését, míg ő maga meg nem cáfolta: "Belehelyezkedtem a madár szerepébe, aki egészen határozott személyiség, úgy születtek a cikkek, hogy végiggondoltam, miket gondolhat rólam."

Boros önfikázó, de nem szeret lubickolni a trágárságban

Tudnak-e gondolkodni a madarak?
"Valamilyen szinten gondolkodnak a papagájok, de ezt nem szabad az emberi elvont gondolkodással azonosítani" - mondta érdeklődésünkre dr. Sós Endre, a Fővárosi Állatkert főállatorvosa.

"Bizonyos szituációkat felismernek és képesek egymáshoz dolgokat társítani. A közepes és nagyobb méretű papagájok különösen értelmesek. Volt például egy olyan jákó papagáj, amely egy állatorvos rendelőjében lakott, és megtanulta a különböző állatok hangjait. Még azelőtt utánozta a hangjukat, mielőtt beléptek a rendelőbe."

Azt is megtudtuk, hogy vannak egygazdás papagájok, akik a család egy bizonyos tagjával alakítanak ki érzelmi kapcsolatot, másokkal szemben pedig kimondottan távolságtartók és agresszívak.

Információink szerint a papagájok gépelni nem tudnak.

Beleolvastunk Grün Nagy Sándor-papagáj feljegyzéseibe, és meglepődve tapasztaltuk, hogy Boros Lajos rendkívüli örömmel fikázza önmagát. Ilyeneket ír például papagája nevében: "Ez a Boros mire olyan nagyképű?" vagy "Ha akarjátok, lenyomom a sódert az álsztár életéről."

Grün-Boros sokszor az utcai argó legmélyebb bugyraiból merít, így a blogot Döglégy Zoltánnak is szeretettel ajánljuk, olyan estekre, amikor megakad szövegírás közben. Idézet: "Szerencsére a Boros az első rúgás után ráérez, hogy veszélyben a kalitom, és azt mondja az elállófülűnek: "Figyelj, kis f***fej! Be***ok egyet, hogy hetekig nem kelsz fel! Hagyod azonnal abba a rugdalózást!"

"Élvezkedni vagy lubickolni a trágárságban nem öröm, de letagadhatatlan része az életünknek" - kommentálta a rádiós, majd hozzátette, hogy a honlapon egyébként is adottak a választási lehetőségek: a jobb felső sarokban van egy rendőrlámpa, melyet egy normál, egy trágár és egy úgynevezett zagyvásító (zavarja a szövegértést) fokozatba lehet állítani.

Róbert tüntetést szervez, Boros ennek titkon örül

A gyerekek természetesen a legdurvább fokozatra kapcsolnak, és ez nem is nagyon tetszik sok apukának, így például a blog megszűnését forszírozó Róbertnek sem. Ő állítólag nagyon fel volt háborodva, többször betelefonált Boros Lajos adásába, de a műsorvezető nem tartja veszélyesnek. Pedig Róbert tüntetést akar szervezni a Lalikirály adás idejére a rádió épülete elé. Boros mintha a lelke legmélyén még örülne is ennek: "Más szerveztet magának tüntetést, hogy beszéljenek róla, nekem sajnos nincs arra időm, hogy megszervezzek magamnak egy élő transzparenst."

Webbirodalom

Klikk a képre!

Mint kiderült, Boros Lajosnak ezen kívül még négy weboldala van (köztük az egészen bizarr oroklet.hu), az ötödik, jelszóval védett oldalt a családja és rokonai használják, ezért erről - hackertámadástól tartva - nem szívesen beszél.

"Különböző, egymást nem fedő elképzelésekből alakultak ki ezek a weboldalak" - mondta. S hogy milyenek a visszajelzések? "A különféle weboldalaimon nem szoktak támadni, az Index fórumon sokkal több gyalázkodást olvastam. Ezzel nem tudok mit kezdeni, a primer gyűlölettől tehetetlenné válok. Többnyire az a döbbenetes, hogy a személyem ellen irányuló gyűlölet elég esetlegesnek tűnik. Mintha lennének ilyen általános gyűlölködők, akik mindig újabb neveket írnak be gyűlöletük tárgyaként".