horoszkóp

Gáspár Győző: velem akart kitűnni a Fiesta

2008.02.11. 09:57
Knapik Tamás azzal kavarta fel a könnyűzenei élet állóvizét az Eurovíziós Dalverseny előtt, hogy kijelentette, nem is Gáspár Győző énekel a Romantic-lemezeken. Ifj. Kovács Antalt nevezte meg énekesként, akivel a Fiesta éppen, véletlenül együtt dolgozott, hogy a belgrádi elődöntőn képviselhessék hazánkat. Gáspár nem tagadta a közös munkát, amit fel is tüntettek a lemezeken. Revans gyanánt meghívta a Fiesta második emberét a műsorába.

Knapik Tamás, a Fiesta második embere csütörtökön a Viva Interaktív élő adásában kijelentette, hogy nem is Gáspár Győző énekel a Romantic eddig megjelent albumain. Knapik szerint a hang mögött egy igen nagy tehetségű művész áll, akivel ők is szívesen dolgoznak. A pénteki Eurovíziós Dalversenyen is Ifj. Kovács Antallal léptek fel, aki főállásban a világhírű Romano Drom vezetője. „Nem akartam botrányt okozni, csak fel akartam hívni a figyelmet egy olyan művészre, aki már számtalan embernek okozott úgy örömet az énekével, hogy éppenséggel nem is tudnak róla" - mondta az adás után a Borsnak Knapik.

Klikkeljen Gáspárért!

Ifj. Kovács Antal nem tagadta, hogy így történt, de azt is hozzátette: eddig nem fektetett nagy hangsúlyt a dologra, bár megtehette volna. „Négy Romantic-lemezre írtam a roma szövegeket, és többnyire majdnem mindet én énekeltem fel, Győzike is közreműködött néhányban. Ezáltal a hangom szélesebb körben ismertté vált, csak nem a saját nevemen. Valamilyen szinten zavart a dolog, de megértem ennek az üzleti és művészi okait. Mivel azonban megállapodás nem született köztem és Győzike között arról, hogy erről nem beszélhetek, ezért nem tagadom, ha rákérdeznek."

Pro és kontra

Gáspár Győző a vádakra meglepő nyugodtsággal reagált a Velvetnek és hangsúlyozta, hogy sosem titkolták: Ifj. Kovács Antal közreműködött a lemezeken. „Minden zenekar dolgozik meghívott előadókkal. A betéteket énekelte fel, amiért súlyosan megfizettük. Vastagon oda van írva a neve a lemezekre. Úgy érzem, azért támadott be Knapik, hogy a Fiestának reklámot csináljon. Szálljon már le rólam, ne velem akarjon nagy lenni. Kezd az agyamra menni ez az egész. Próbálok visszafogottan élni, erre száz éves dolgokat szednek elő. Azért az szánalmas, hogy Knapik Tamás negyvenévesen rajtam lovagol, ahelyett, hogy családot alapítana. Már az Eurovíziós Dalversenyből is bőven kiöregedett. Ugráljon az én műsoromban. Ezúton is meghívom csütörtökön a Coolba, ahol 13 órától 18 óráig bármikor megjelenhet. Szeretnék revansot venni, mert öt év után előjönni egy ilyennel, csak irigységből lehet. Fel fogják keresni a műsorom szerkesztői, hogy a Valentin napi adásba eljöjjenek" - zárta le a beszélgetést a Romantic egykori frontembere.

Nem Gáspárt érte először ilyen vád. Tavaly előtt a Fresh-lányokról állították hogy csak tátogni tudnak. Menedzserük akkor elzárkózott egy exkluzív videó elkészítésétől, ami arra volt hivatott, hogy a duó a találgatásokat cáfolja. A Megasztár egykori vokalistája, Balássy Betti neve is felmerült mint potenciális hangkölcsönzőé, de az énekesnő nem nyilatkozott arról, hogy a Fresht segítette-e a munkájában. Azt azonban bevallotta, hogy több ízben énekelt más hazai előadók helyett.