horoszkóp

Bocsánatot kértek Gáspár Győzőtől a hamis vád miatt

2008.02.20. 08:18
A showmantől a NévshowR forgatásán kért elnézést Knapik "Fiesta" Tamás, amiért azt állította, nem ő énekel a Romantic lemezeken, hanem a Romano Drom vezetője. Szerinte a sajtó fújta fel az egészet, és ő egyébként sem így gondolta.

Knapik Tamás, a Fiesta második embere a múlt héten azzal kavarta fel a popipar állóvízét, hogy a Viva Interaktív című műsorában kijelentette, nem Gáspár Győző énekel a Romantic lemezeken, hanem ifj. Kovács Antal, akivel (hogyhogy nem) éppen együtt dolgozott a zenekar. Miután Gáspár Győző nem tagadta a közös munkát ifj. Kovács Antallal, sőt azt is hozzátette, hogy vastagon feltűntették a Romano Drom vezetőjének nevét az albumokon, így nem gyűrűzött tovább a vádaskodás.

Nézze meg az ünnepi pillanatot!

Bocsánat, a sajtó a hibás, nem úgy gondoltam

Miután a három zenész mindezt a sajtón keresztül tárgyalta meg, a személyes találkozás még hátra volt. Végül a NévshowR forgatásán futott össze a Fiesta Gáspár Győzővel, ahol Knapik hatalmas magyarázkodásba kezdett. A zenész többször sikertelenül igyekezett Hajdú Péter társaságából kiragadni a showmant, majd egy idő után megjelent ifj. Kovács is, hogy erősítse a csapatot.

A Velvet éppen ott tartózkodó csapata is hallotta, ahogy a zenész magyarázkodásba kezd. „A sajtó ferdítette el az egészet" - kezdte Knapik a védőbeszédet. Mivel halkabban folyatták a beszélgetést, megkértük Gáspárt, hogy rekonstruálja a dialógust.

„Nem így gondoltam, mondta, és a sajtót hibáztatta. Elnézést kért, de nem jött el a műsoromba" - mesélte a nemrégiben boxereit is megmutató showman. Gáspár szerint Knapik Tamás nem akart a bulvárújságokban szerepelni, mégis kellemetlen helyzetbe hozta őt, és címlapra is került vele.

Völgy Zsuzsinak, a Romantic énekesnőjének is volt néhány szava az együttest ért rágalomra, melynek okát a mai napig nem érti. „Szeretnék a régi zenekarom mellett kiállni, és nem is fogom hagyni, hogy bárki ezt a nevet meghurcolja. Antit meghívtuk, hogy vokáljával színesítse az albumot és ezt minden akkor készült riportban el is mondtuk. Amikor ez aktuális volt, senkit sem érdekelt. Knapik Tamás két évvel a zenekar felbomlása után miért foglalkozik ezzel? Miért kell neki egy régi együttes nevét bemocskolni ilyennel?

Biztos, hogy volt ebben valami reklámfogás. Ha valaki Győzi nevével tündököl, címlapra kerül. Négy arany-, három platina-, és egy gyémántlemez után nem engedem, hogy ezeket a sikereket lealázzák. Főleg úgy, hogy sosem volt titok, hogy vendégelőadóként díszítőrészeket énekelt fel Anti a lemezekre."

Knapik Tamás máshogy látja

"Ez az egész valahol nevetséges, valahol felháborító" - írta a Velvetnek a zenész. "Valóban mondtam Győzőnek, hogy sajnálom, hogy így fel lett fújva egy száz éves hír, de egy szóval sem mondtam, hogy bocsánatot kérek a hamis vádak miatt - hamis vádak ugyanis nem voltak!

Csak hogy tisztázzuk, a következő történt: vendégek voltunk a zenetévében az Eurovíziós dalfesztivál miatt. Rákérdeztek, hogy ki az a Kovács Antal, aki Tibi mellett énekel a dalunkban. Elmondtam, hogy egy világhírű zenész, a Romano Drom vezetője, de külföldön talán még többen tudják ki ő, mint Magyarországon. Az itthoni közönség azonban - ha az arcát nem is, a hangját már biztosan ismeri, hiszen anno énekelt a Romantic dalokban is.

Na ezt hallotta meg egy újságíró és csinált belőle címlapot. Én már nekik is azt nyilatkoztam, hogy nem botrányt akartam, nem titkot árultam el, hiszen Anti neve szerepel a Romantic lemezeken. Hozzáteszem, a címlapon nem én, hanem Győző és Anti volt, kikérem magamnak, hogy olyat állítson bárki, hogy Győzikét akarom felhasználni arra, hogy a címlapokra kerüljek.

Köszönjük szépen, bőven elég a Fiestának, amennyit foglalkoznak velünk az újságok, nem vágyunk botrányokkal címlapokra, Győzővel pedig pláne nem szeretnénk álbalhékba keveredni. Miért kell mindig mindent ennyire felfújni és kiforgatni? És miért kell elhinni? Nevetséges az egész. Egyébként éppen ezért nem mentem be Győző műsorába sem, nem akarok egy felfújt parádé része lenni és a semmiről vitázni. Attól tartok lehet, hogy sokkal inkább Győzike szeretné kihasználni ezt a helyzetet, hogy a írjanak róla. Hiszen tény, hogy ő aztán nap mint nap benne van valamilyen balhéval a lapokban.

Részemről ez a téma lezárva, ahogy mondtam Győzőnek is, valóban nagyon sajnálom, hogy így felfújta a sajtó, de hogy ebben vajon mekkora szerepe volt a sajtónak és mekkora magának Győzinek... ez már nem is érdekel."