horoszkóp

Az ember, aki átgázolt az árvízen

2006.04.12. 07:56
Havas Henrik harminc centis vízen gázolt át, hogy szavazhasson, ám azt nem mondja meg, kire. A nemzet tanár ura még mindig depressziós, de legalább már nem követik.

Havas Henriket azért hívtuk fel telefonon, mert felháborítónak tartottuk, hogy a Tanár urat már az egyetemen sem hagyják békén, zaklatják és követik. A Blikk szerint ugyanis Havas Henrik után kémkednek az egyetemen, illetéktelenek besurrannak az órájára, megfigyelik, aztán lelépnek. Mint Havas a lapnak fogalmazott, sunyi módon besunnyognak az órájára azok, akiket felbéreltek azzal, hogy őt figyeljék.

Bevérzett

Havas szerint azt akarják rábizonyítani, hogy nem látja el rendesen feladatát, mert bevérzett a szeme, és ezért négyszer nem tudott elmenni tanítani. Amúgy elment volna ő akkor is, csak az orvos nem engedte. És az újságon keresztül üzente mindenkinek, az elmúlt 12 évben jó, ha 10 óráról hiányzott. A cikk megjelenésének másnapján felhívtuk Havas Henriket, hogy megtudjuk, ki akarja ilyen aljas módon rászedni és miért, de Havas igen jókedvűen azt nyilatkozta, hogy már nem aktuális a dolog, mert abbahagyták a kémkedést.

Depressziós hős

Így esett, hogy kénytelenek voltunk más téma után nézni hirtelen, ezért megkérdeztük, mi újság a depressziójával? Legnagyobb bánatunkra azonban a tanár úr depressziója nem enyhül, és úgy fogalmazott: ez egyre csak rosszabb lesz. "A depresszióm egyre mélyül és így a választások környékén teljesen mélypontra süllyedt. De szerintem ilyenkor mindenkinek rosszabb lesz az állapota, elég csak ránézni a plakátokra" - mondta el a telefonban Havas, aki egyébként ismét hősiességével mutatott példát honfitársainak.

Lakhelyét, Kisoroszit ugyanis körbezárta a víz, de ő ennek ellenére áttört a vízen, hogy eljusson a szavazni. "Körülöttem csak úgy spriccelt a víz, de mindenképp el akartam menni" - elemezte a helyzetet Havas, mire megkérdeztük, gumicsizmával védekezett-e a víz ellen, de sajnos kiderült, hogy autóval.

Öregecskedő

Az egyetemi tanár, közszereplő, újságíró és számos könyv szerzője elmondta, nem mondja meg milyen eredményre számít a választáson, mert akkor kiderülne pártszimpátiája, ezt pedig nem szeretné. Annyit elmondott, nem tekint túl optimistán a jövőbe márcsak azért sem, mert van felesége, aki ráadásul nagyon jól tartja magát. Ez után nem sokkal megszakítottuk a beszélgetést.

Havas Henrik pontokban
Rokobauer Henrikként látta meg a napvilágot, majd miután nem vették fel a szegedi egyetem jogi karára, autóvillamossági szerelőként és taxisként dolgozott, később médiasztárrá, íróvá és egyetemi oktatóvá lett.
A jogi diplomát később mégis megszerezte, és elvégezte a MÚOSZ Újságíró Iskolát is.
1978 óta dolgozik újságíróként, az MTV több műsorában is megfordult, évekig vezette a Nap-keltét.
1993-ban megalapította a Budapest Média Intézetet, ugyanebben az évben közreműködik Szegeden a JATE Médiatudományi Tanszékének létrehozásában. Itt docensként, egyetemi főmunkatársként tanít. Jelenleg az SZTE Budapesti Média Intézet igazgatója.
Állítása szerint nem szólíttatja magát tanár úrnak, maguktól szólítják a diákok meg mindenki más annak. Ez valószínűleg Csiszár Jenőnek köszönhető, aki a Heti Hetesben hívta így Havast.
1995-ben a Miniszterelnöki Hivatal címzetes államtitkári posztját töltötte be, feladata a kormányzati kommunikáció volt. Miután kiderült, hogy egyik kormányfőtanácsadó-jelöltjét sikkasztással vádolták, alig egy héttel kinevezése után lemondott.
Kisebb szünetekkel a Heti Hetes tagja, az utóbbi időben ontja a riportkönyveket.
Egymástól függetlenül Sváby és Bajor is segítőkésznek valamint "hatalmas" és "jó" szívűnek nevezi.
SzabóZ az Index kult rovatából viszont eképp nyilatkozik róla: "Medgyessy Péter szomszédságában lakik és Kubában nyaral, ráadásul ontja a riportkönyveket, amelyekhez pont annyi köze van, mint a nevével fémjelzett borhoz, öltönyhöz, világító, zenélő aranylánchoz vagy a kézjelével ellátott dísztárcsákhoz."
Havas saját magáról: "Nem dolgozni imádok, hanem szeretem a feladatokat."