horoszkóp

Peterdi szerint most ért össze a hoki-válogatott

2008.04.22. 12:40
A magyar jégkorong-válogatott most ért össze igazán. Peterdi Imre szerint sokkal nehezebb bekerülni az A osztályba, mint abban bent maradni. A sikereiket nagy részben a szerencsének is köszönhetik, mert állítása szerint most minden lépésük jól jött ki. A boldog játékossal akkor beszélgettünk, mikor hazaért csapatával Magyarországra.

A magyar jégkorong-válogatott csapata hétfőn érkezett meg a budapesti Kisstadionba, ahol a szurkolók is köszönthették a játékosokat. A schwechati reptérről 10 óra után indult el a szapporói divízió I-es világbajnokság megnyerésével a világ legjobbjai közé feljutó gárda busza. Az együttesből nyolcan egyelőre még nem tértek haza, mert Tajvanon pihennek. Peterdi Imre, az Ukrán-Magyar meccs harmadik gólját lövő jobbszélső villáminterjút adott a Velvetnek, amiből egyértelműen kiderült, hogy senki nem számított erre az eredményre, ami tényleg csodaszámba megy.

"Nagyon sokat vártunk erre a sikerre és lehet csodának is mondani. Úgy érzem, a sportban mindig van szerencse és szerencsétlenség. Egy csapat hiába nagyon jó, ha rossz szériájuk van, és emiatt nem jön össze semmi. Nekünk most minden lépés kijött. Nem foglalkoztunk semmivel, csak a játékkal. Ez a csapat most ért össze" - mondta Peterdi, miután kiszállt a buszból a kollégáival együtt. "Igazából sokkal nehezebb a B csoportból feljutni az A csoportba, mert ott öt meccset kell megnyerni vagy legalább négyet, és egyet X-elni. Az A csoportban, ha kifogsz egy jó napot, akkor akár egy nehéz ellenfelet is meg tudsz verni."

Peterdi Imre és csapattársai!

Peterdi álláspontját nem támasztja alá a szakértői vélemény, mely szerint a jövő évről egyelőre ne beszéljünk, most inkább örüljünk ennek az eredménynek. Ugyanis azzal, hogy a csapat bekerült az A osztályba, nem lesz könnyű dolga, hiszen lépést kell tartani a profibb csapatokkal. Peterdit kedvét mindez nem lombozta le, inkább büszkén mutogatta új kiegészítőjét, ami egy felettébb érdekes darab volt. Nadrágjának jobb oldalán egy hálórészletre lettünk figyelmesek, aminek a történetét tulajdonosa készségesen megosztott velünk. "Azért van rajtam, mert ez a világbajnokság kapujában volt. Ez egy korongfogó háló, ami arra van, mikor a korong bemegy, ne tudjon hirtelen kijönni. Ezt Európában már sehol nem alkalmazzák, de Ázsiában még nagyon népszerű. Le is szedtük a kapuról, és egyenlő részre levágtuk, hogy mindenki érezhesse, hatalmas sikert könyvelhetünk el, és mindenki haza tudja vinni a háló egy darabját trófeának."

A már házas játékost arról is kérdeztük, hogy mennyivel nőhet meg a hokisok rajongótábora a győzelmüket követően, illetve milyen esélyei vannak a pálya szélén drukkoló fiatal lányoknak az ismerkedésre. Még a kérdés első részére egy határozott "nem tudom" választ kaptunk, addig a második felére egy kis biztatás is került. "A nők szeretik a sportolókat, aztán, hogy mi sül ki belőle, egy futó kaland vagy egy hosszú távú kapcsolat, nem tudni" - mondta a játékos, aki azért hozzátette, hogy ő már nem érintett ebben a kérdésben, hiszen megállapodott.

A gólszerzőtől azt is megtudtuk, hogy a jégkorongban az is nagy sztár, aki gólpasszt ad, hiszen ő bár a háttérben van és marad, ha nem jól passzol, akkor nincs jó eredmény. Ezzel Peterdi nem saját érdemeit akarta kicsinyíteni, csak hangsúlyozta, hogy mennyiben más sport ez, mint a futball. Mikor azt kérdeztük, hogy mi az az eredmény, ami ebben a sportban az etalonnak számít, akkor a "4:2 nagyon szép" választ kaptuk.