Komár László balhéja a reptéren annak köszönhető, hogy az ausztriai reptéri személyzet nem keresett megoldást a felmerülő problémára. Az énekes állítása szerint mindenre hajlandó lett volna, de ennek ellenére megalázták őt, ezért hagyta ott a repteret. Haza pedig egy barátja segítségével jutott.

Az énekes részegen jelent meg a schwechati repülőtéren, ahonnan Mallorcára kellett volna indulnia egy Tv2-s műsor forgatására. Utazás helyett azonban belekötött a személyzetbe, majd eltűnt – írták korábban Komár Lászlóról az újságok. Állítólag a szabad ég alatt töltötte az estét, családja pedig aggódott érte, hiszen nem tudták, merre jár. A zenészt az Esti Frizbi forgatásán kérdeztük a kalandról, amiről később kiderült, hogy színesebben lett tálalva a valóságnál.

Komár László nem tagadta, hogy tetemes mennyiségű alkoholt vitt be a szervezetébe az utazás előtt, de szerinte nem ennek volt köszönhető a reptéri incidens. Saját bevallása szerint, miután feladta a csomagjait, a kézipoggyászával igyekezett bejutni a váróterembe. Azzal azonban nem volt tisztában, hogy nem lehet ipari mennyiségű folyadékot felvinni az utastérbe, ezért az összes kemikáliát magánál akarta tartani. A reptéri dolgozó mindezt konstatálta és támadólag lépett fel vele szemben.

Nézzen fáradt Komár László!

“Ami a lelkemnek fontos, az az, hogy nem emberi mivoltomban sértettek meg, mert az egy pátoszos kifejezés lenne erre. Inkább azt mondanám: megszégyenítettek. Egy magyar ember vagyok, akit meggyaláztak a reptéren. Egy kapcával vagy egy utolsó lábtörlővel különbül bánnak. Az egésznek a dramaturgiai része volt a lelkemnek, iszonyú, mondhatnánk, tőrdöfésként éltem meg.” Az énekes állítása szerint egy 36 órás nemalvás előzte meg a történteket, és szerinte nem reagált hevesen a vele szemben fellépő reptéri alkalmazottra. Egyszerűen otthagyott csapot-papot és feldúltan távozott a helyszínről. A sorban állok tapssal jutalmazták tettét, viszont a heves reakció miatt Komár László neszesszere áldozatú esett a történteknek.

Az énekes bevallotta: előre menekülő típus, ezért döntött úgy, hogy azonnal hazajön. Azonban térerő híján csak stopolni tudott, majd Magyarországra érve egy fogadóban szállt meg, ahonnan értesítette családját földrajzi helyzetéről. Másnap reggel már érte is ment az egyik barátja, aki hazaszállította a zenészt, akinek az fáj a legjobban, hogy senki nem világosította fel, hogy jelenleg melyek a repülés szabályai. Elmondása szerint bármilyen konszenzusra kész lett volna, például szó nélkül feladta volna a csomagját a gépre, ha valaki segítő szándékkal próbálja megoldani a helyzetet. Erről azonban szó sem volt. “Hívjanak félre, beszéljük meg, elnézést kérek, nem tudtam” – foglalta össze a botránymentes elintézés módját a zenész, aki Albániában érezte magát Ausztriában.