horoszkóp

Ivan szingli és nincs autója

dr
2008.07.23. 09:23
Kapcsolódó cikkek (1)
Az énekes szingli és erre hosszútávon is berendezkedett, mert tudja, arra sincs ideje, hogy strandra menjen. Fehér bőrén kívül az is megmaradt az emlékezetünkben, hogy nem tudott egy igazi egynevű énekest sem említeni, pedig vannak páran a szakmában.

Halak jegyű vagyok, nagyon szeretem a vizet – mondta elragadtatva Ivan, az egynevű énekes, mikor meglátta a Balatont. Mi nem voltunk meghatódva, de kiderült ez csak azért fordulhat elő, mert mi nem járjuk az országot és nem lépünk fel, plusz van időnk kimenni a napra. Az énekestől, aki a hazai zeneiparban járatosabb hallgatóinál, meg akartuk tudni, hogy mi az idei év nyári slágere. Sajnos ő sem tudta, de nem hagytuk annyiban a dolgot, megtudakoltuk, mik egy igazi szünidei sláger ismérvei. “Fontos, hogy mindenkinek mondjon valamit. Laza, könnyen megjegyezhető és fülbemászó dallama legyen. Mindenki számára érthető legyen, de ne legyen bugyuta a szövege. Ha valami már nagyon egyszerű, az már túl kommersz. Magyarul napfény, buli, Fanta kell.”

Az okosodás után a trubadúrköltészet nagymesterével a szerelemi életről kezdtünk fecsegni és hamar kiderült, hogy Ivan szíve éppen nem foglalt. “Most nincs barátnőm, de ez nem azt jelenti, hogy nincs kire gondolnom. Ha romantikus dalt énekelek az exekre, vagy az ideálokra gondolok. Konkrét múzsára nincs is szükségem, nem kell hozzá. Az ember a tapasztalataiból is tud meríteni, illetve a fantáziáját is tudja használni.” Ivan már saját gondolatait is énekelte, és mint mondta arra is volt példa, hogy szólt a dalszövegírónak: szerelemet mindenképpen csempésszen az adott dalba. “Minden embernek alaptartozéka a szerelem, mert erről szól az élet. Alapvetően romantikus alkat vagyok, de most se autóm, se nőm nincs. Egyelőre. Ez a nyár szingliként telik. Ismerkedni sincs időm, úgyhogy az ének, az ének, az ének a fő csapásirány.”

Ivan, a romantikus, akinek nincs kocsija, meg csaja se

Tudtuk, hogy van még fogás Ivanon, ezért próbáltuk megragadni, de mint egy angolna, csak ficánkolt és állandóan kicsúszott a kezünkből. Mikor ketten is rávetettük magunkat, kicsit nyugton maradt, gyorsan meg is kérdeztük miért nincs családneve, vagyis miért nem használja azt. “Van vezetéknevem, az Ivan pedig a rendes keresztnevem. Szeretnék külföldre is kimenni, de ott nem használnak ékezeteket. Ezért Ivan és nem Iván.” Az ékezetmentesség után az egynevűségével piszkáltuk, de emellett is tudott érvet felhozni. “Könnyű megjegyezni.” Ezt nem éreztük megdönthetetlenek, ezért arra kértük soroljon fel néhány egynevű hazai énekest. “Ez találós kérdés? Hűha. Caramel. Ja még a most befutott Csézy. Lehet, hogy páromat ritkítom ezzel. Jut eszembe ott van Bery is. Többet nem tudok, szeretek különcködni, vállalom ezt is.”