Ivan a svájci Genfben karácsonyozott, majd meglátogatta a Mont Blanc-t, Európa legmagasabb pontját, hazafele berúgott a repülőn és ingyenlemezt osztogatott. Újabb csodás hírek a sajtóközlemények koronázatlan királyától.

Ivan az egyik kedvenc celebritásunk, ez nem vitás. Azért az, mert tőle kapjuk a legeslegjobb sajtóközleményeket. Mindig az évszaknak megfelelő, a Velvet szerkesztőségi ingerküszöbét megütő, kellően bizarr történeteket oszt meg az életéből Ivan.

Karácsonykor megtudhattuk, hogy a Németországban nevelkedett énekes ismertette meg osztálytársaival a szaloncukrot, mert ők nem tudták, hogy mi az. Érdemes megnézni a posztot, mert Ivan nem adott a minőségből, a remek történetet csodás illusztrációval dobta fel. Ha az ember egy pillanat meghittségre vágyik, jó ezt a képet elővenni, és elidőzni rajta néhány másodpercre.

Korábban, a nyári dömpingben minden idők legszürreálisabb magyar sajtóanyagát kaptuk tőle. Azt, amikor Medveczky Ilonánál kertészkedett egy tésztaszűrővel. Azóta is rendszeresen nézegetjük a képeket.

És Ivan most sem hagy minket cserben. Most inkább a sztori az erős, de a képek is jók lettek.

Nézzen énekest a hegyekben!

Ivan Svájcban töltötte az ünnepeket, és a genfi tartózkodás mellett arra is jutott ideje, hogy felmenjen a Mont Blanc-ra. „Életemben nem voltam még ilyen magasan. Ott fent teljesen más a levegő, mint a számomra megszokott. Bár tudtam, hogy a magaslati levegő oxigénhiányos, kicsit mégis megijedtem, amikor szinte kiszakadt a mellkasom” – nyilatkozta Ivan a szerkesztőségünkben eljuttatott levélben.

Aztán jön a szürreális csavar. Először megtudjuk, hogy az énekes korábban Svájcban is fellépett a Notre Dame-i toronyőr című musical egy osztrák feldolgozásával, Phoebus szerepében. „Ő [Ivan] lepődött meg a legjobban, amikor a hazafelé tartó úton, a repülőgépen az egyik stewart felismerte az egykori Phoebus kapitányt. Ivan nyomban megajándékozta a légiutas-kísérőt szólóalbumával” – olvastuk a közleményben.

A személyzet hálája jeléül valódi francia pezsgőt szolgált fel ezután az énekesnek, de nem tudhatták, hogy annak ellenére, hogy zenész, nem igazán iszik alkoholt. „Ivan, akiről köztudott, hogy csak nagyon ritkán iszik alkoholt, azonban egy fél pohártól elvesztette az uralmát végtagjai felett, s hatásosan lefordult a székről” – foglalták össze a közlemény írói a történteket.

Az énekesnek tíz percre és egy pohár az arcába öntött vízre volt szüksége, hogy visszanyerje uralmát a teste felett, de végül sikeresen megúszta a nagy kalandot.