horoszkóp

Kiállítása nyílt az egykori szépségversenyzőnek

sze
2008.05.31. 11:40
Kiállítás nyílt a tavaly még Forma-1-es pilótákkal bulizó Jordán Anna festményeiből. A 22 éves pécsi lány most fejezi be az egyetemet, szépségversenyre már nem nevezne, de a modellkedést továbbra sem hanyagolja.

Jordán Anna, a tavalyi Miss Blikkini verseny indulója továbbra is modellkedik, de a szépségversenyzés már nem az ő világa, így azzal a jövőben nem szeretne komolyabban foglalkozni. A festészettel viszont annál inkább.

Jordán Anna tavaly két szépségversenyen is indult, majd FormulaUna-ként Forma-1-es pilótákkal bulizott. A szépségversenyzés azonban őt mégsem szippantotta be, úgy érzi ez a világ nem áll hozzá olyan közel. Modellkedni viszont továbbra is szeretne: "Elsősorban a fotómodellkedés érdekel, de tisztában vagyok vele, hogy ezt csak egész kivételes esetben tudnám hosszútávon csinálni" - mondja a 22 éves lány, aki a Pécsi Tudományegyetemen nappali tagozatosként közgazdaságtant, vendéghallgatóként pedig művészetet hallgat.

Jordán Anna

Művész gyökerek, de másképp

Jordán Anna nagyapja és édesapja is festőművész, az édesanyja pedig grafikus: "Furcsa lett volna, ha pont én maradok ki. Tehetségesnek tehetséges vagyok, azt mondják, szeretem is csinálni" - mondta a modell tavaly a Velvetnek.

Időközben pedig kiállítása is nyílt: festményeiből a bikali Puchner Kastélyban június 7-ig látogatható "A klasszikus nő a XXI.sz.-ban" című válogatás. Jordán Anna szakítva a családi hagyományokkal a falusi élet megörökítése és tájképek festése helyett kifejezetten a feminin emberközpontúságot kedveli műveiben. "Ez az én témám" - válaszolta tömören Jordán Anna, mikor arról kérdeztük, miért éppen női portrékat fest.

"Mikor festek, elkerülhetetlen, hogy benne legyek a képekben, hogy teljes odaadással átérezzem mindazt amit vászonra viszek. Eggyé válok az alkotással. Képeim egy általam kitalált világot mutatnak be, elképzelt szituációkat, embereket, érzelmeket dolgoznak fel. Az Utána, zavarban című képem például az ártatlanság elvesztéséről szól, egy hármas portrésorozatom pedig egy szerelmi háromszöget mutat be, amelyben a hűtlen, a megcsalt, és a nevető harmadik jelenik meg" - mondja.

Budapest után Berlin

Jordán Anna az idén fejezi be az egyetemet, majd Budapestre költözik, de nem kizárt, hogy pályafutása Németországban folytatódik: "Édesanyám német származású. Én német-magyar kettősállampolgár vagyok, így lehetséges, hogy a későbbiekben Budapest után szeretnék Berlinben letelepedni, esetleg továbbtanulni". Anna elsősorban gazdasági, azon belül is reklám illetve marketing vonalon szeretne elhelyezkedni. "Ez az ami a művészet mellett leginkább érdekel, mivel ezeken a területeken tudom maximálisan kamatoztatni, a műveim által immár a nagyközönségnek is bemutatott kreativitásomat" - mondta a Velvetnek.