Az indiai sorselemző nem sokáig volt Süsü farka, de azt a pár pillanatot nagyon felkapta a sajtó. Bharat szerint a műsora szerkesztői nem esznek embert, sőt humánusak, bárki bármit is állít róluk. Joshi Bharat vendége volt Hajdú Péternek az Esti Frizbiben, így mi is testközelbe kerülhettünk az ezoterika és intuíció mesterével.

Joshi Bharat egyik műsorához - a BAMA tudomása szerint - hozzászólt egy pécsi asszony is egy szöveges üzenet formájában. Később a szerkesztők felkeresték telefonon az asszonyt, aki szóbeli ígértet tett, hogy megjelenik az egyik forgatáson szereplőként. Egy családi program miatt azonban jelezte - még aznap este -, a hétfői felvételen nem tud jelen lenni. Az újság állítása szerint másnap telefonhívást kapott, hogy megszegte a szerződést, ezért egymillió forintos kártérítést kell fizetnie. Az asszony a pénzbeli büntetés hallatán összeomlott, orvost kellett hívni hozzá. Állítólag csak súlyos, komplikációkkal teli betegség miatt adnak felmentést, illetve a családban bekövetkezett halálesetet lehet még kifogás. A TV2 szóvivője, Magyar Rita, nem kívánt reagálni a napilap vádjaira, így az Esti Frizibi forgatásán megjelent Joshi Bharathoz intéztük a kérdés: hallott-e erről az esetről, illetve tudja-e, kollégái miként hozzák be a szereplőket a műsorába.

„A telefonon megbeszélt megjelenés nem egyenlő tudomásom szerint a szerződéssel, buta, aki ilyet állít. Ilyenről nem tudok. Olyan is volt, aki az aláírt szerződés mellett nem tudott megjelenni a műsor forgatásán. Akkor sem volt ennek következménye történt semmi, nem vagyunk mi emberevők. Annál jobb szellemiséggel rendelkezik a műsorunk, mint aki ezt a hírt kirakta. Ismerem a szerkesztőimet, bár nem folyok bele a munkájukba, de ha lenne ilyen, tudnék róla. Sokszor összeülünk beszélgetni, tudom, hogy mindenki humánus. Nem arról van szó, bármi áron eljöjjön valaki. Ez nem erőszakos műsor.”

Már vannak hűséges nézők

Joshi Bharat, aki csak rövid ideig volt Süsü farka!

Bharat szerint műsora igazi versenyhelyzetet produkált a piacon, ami jó, mert, így könnyebb fejlődni. A műsorvezető nevével fémjelzett sorsjobbító ténykedésnek pedig máris stabil nézőtábora lett, ezért bízik hosszútávon a sikerében. Mikor a műsorvezetőt Süsü farkáról kérdeztük, amit állítólag ő mozgatta, utalt arra, egy hír hogyan kell önálló életre és töltődik fel tartalommal. „Összefutottam az egyik forgatáson azzal a fővilágosítóval, akivel régen együtt dolgoztam. Nosztalgiáztunk egy kicsit, a közelben volt egy újságíró is. A barátom kérdezte, emlékszel Süsüre? Tudni kell, akkor ösztöndíjas voltam Magyarországon, még nem tudtam magyarul, és meglátogattam különböző forgatási helyszíneket. Azért jöttem, tudjam, hogy készül egy bábfilm. Kemény Henrik bácsi mozgatta akkor Süsüt és még valaki, amikor egy pillanatra megkértek fogjam meg, hogy ne lifegjen. A fővilágosítóval erre emlékeztünk vissza, ebből lett az, hogy én voltam a Süsü farka. Aki igazából az volt, most biztos meg van sértve. Egyszer, három másodpercig fogtam” – foglalta össze az illusztris történet valóságtartalmát Bharat.

A média indiai sorselemezője úgy érzi, ki van egyenlítve az univerzumban az adok-kapok, bár némi mellékízre azért panaszkodott. Meditációval töltődik fel, és mint mondta, mikor dolgoznia kell, elsősorban azonosul, az intuícióira hallgat, majd az ezoterikát hívja segítségül. „Nem fönt ülök és osztom az észt. Ugyanabban a szemmagasságban vagyok, mint akivel beszélek, mert akkor vagyunk partnerek. Tanulok mások hibáiból, és megtaláltam azt a határt, ameddig, anélkül azonosulok, hogy pusztítana.”

A hozadék a lényeg

Joshi Bharat testközelből!

A műsorvezető azt is elmondta, hogy bár a magánpraxisára nincs annyi ideje, mint korábban, de az ideje 20 százalékában a rendelőjében is tud dolgozni. „Nem keresek naponta 114 ezer forintot. Havonta párszor fogadok embereket, leginkább a régi vendégeimet. Hál' isten nem ez az egyetlen bevételi forrásom. Ebből kifolyólag már sokkal nagyvonalúbb lehetek. Nem fulladok bele, hanem tiszta szívvel végzem a munkám.”

Joshi Bharatot riválisának élettársával készített interjújáról is kérdeztük, amihez annyit fűzött, hogy aki nézte az adást, tudja, hogy nem akart szaftos részleteket kihúzni Mukli Gyulából. Sőt azt is kizárta a fejéből, hogy a férfi a konkurens csatorna, konkurens adás műsorvezetőjének a párja. Hiszen Erdélyivel ők nem személyes ellenfelei egymásnak. Saját műsorát sosincs ideje megnézni, a Mónika show-ba is csak belekukkantott. A leginkább pedig arra kíváncsi, hogy mi lesz ennek a műsornak a hozadéka, ugyanis 1980-ban nem gondolta, hogy 28 év múlva műsort fog vezetni a televízióban.