horoszkóp

Juszt László már nem tud teniszezni

dr
2007.10.03. 10:10
A tévés riporter három forradalommal a háta mögött magasról lesajnálja korunk politikusait, akiket unásig ismer. Volt már céltábla, de sokat volt célkeresztben is. Kordának azonban évtizedes barátja, ezért futottunk össze vele egy póker partin. Juszt László nem mondott all int.

Juszt Lászlót évtizedes barátság fűzi Korda Györgyhöz, így talán nem véletlen, hogy a riporter fiával és feleségével érkezett a Korda Póker Klub megnyitójára. A legendás szemüveges nem véleményezte a TV2-s kirúgásokat, de szívesen fecsegett bármi másról. Jobb híján arról kérdeztük, miért családostul jött erre az eseményre. "A barátom a tulajdonos, bár én nem játszom, de a fiam igen. Úgyhogy ő beült játszani egyet, miután a Korda Gyuri megtanította őt is és engem is, de mondom, én nem játszom, eljöttem megnézni, hogy megy neki" - mondta a Velvetnek Juszt László, az MTV műsorvezetője. A Tévé ügyvédje nem pókerguru, inkább a  természet lágy ölén találja meg a nyugalmat. Szívesen áztatja a zsinórt a vízparton, néha felül egy-egy pacira, labdát is kergetett már a salakon, de az tragédiába fulladt. "Régen teniszeztem, de az most már nem megy, mert elszakítottam az Achilles inamat."

Juszt László közelről!

Legkedvesebb hobbijáról, a vadászatról azonban szívesen beszélt. "Néha egy picit hangos, de egyébként nem. Az a vonzó benne, hogy egy kicsit kimehetek ebből a zajból, ami van ebben az országban. Nem nagyon érdekel már. Nem tudok elhinni senkinek semmit, nem is nagyon akarok. Ezeken a helyeken meg jól el lehet lenni." A egykori "Kriminális" vezetője fiával is megosztotta volna ezt az élvezetet, de Juszt Balázs - már kora miatt is - inkább impulzívabb sportokat űz apjával. "A fiammal együtt sportolunk. Ő nem vadászik, de hetente háromszor négyszer edzünk együtt: súlyzózunk, úszunk, szaunázunk. Azt hiszem, az időt sajnálja a vadászatra. Valószínűleg én is ilyen voltam ennyi idős koromban."

Forradalmárok kereszttüzében

A magyar közéletből kiábrándult televíziós azért vágyik a természetbe, mert elmondása szerint már eleget harcolt a magyar politikai elit harcmezőin. "1975 óta vagyok politikai riporter. Végigcsináltam nagyon sok mindent. Három forradalmat testközelből, lőttek rám a szó valódi értelmében, meg az átvitt értelmében is. Ezt a politikai garnitúrát, - teljesen mindegy, hogy jobbról vagy balról - egyszerűen kívül-belül ismerem. Eltöltöttem velük jó néhány évet, nem kívánom őket."

A fiát nem kellett megtanítania arra, hogy meddig mehet el büntetlenül, mert pontosan tudta, hogy mi történik édesapjával. "Végigszenvedte velem az elmúlt éveket, a házkutatást és sok minden más egyebet, például a méltatlan eljárásokat. Ő ezt megértette és kifelé tendált, úgyhogy szerintem most is csak átmenetileg van itthon." A tévés fia korábban Londonban tanult, édesapja egyetlen egyszer kérte meg, - még évekkel ezelőtt -  hogy küldjön neki tudósítást a Tévé ügyvédjébe, de a riporter apuka akkor is kihangsúlyozta, hogy fiának esze ágában sincs a médiában elhelyezkedni.