horoszkóp

Kapócs Zsóka fél az autóktól

2007.08.12. 09:27
Kapócs Zsóka magától pattan biciklire, ha a nagymamáját akarja meglátogatni. Amíg csak vezetett, nem figyelt, hogy hova parkol, de mióta teker, másként látja a világot. A Danubiusos paparazzifelelős szerint a bulvárhírek fele nem igaz, vagy "nem úgy igaz", ahogy az le van írva.

Kapócs Zsóka Danubiusos munkatársaival fog biciklizni a Földön, Vízen, Levegőben elnevezésű rendezvényen augusztus 18-án, Balatonfüreden. A műsorvezetőnőt a sajtótájékoztatón kaptuk diktafonvégre, ahol bemelegítésként sportolási szokásairól kérdeztük. "Nekem abszolút szokásom, hogy biciklivel közlekedem. Ha a színházba megyek próbálni, akkor is sokszor elbiciklizem a hatodikból a második kerületbe. Ezen kívül a nagymamához a tizenegyedikbe is. Az autók között megyek általában, mert a bicikliutak sajnos katasztrofálisak. Hátamon a kutya, elöl pedig az újságok, mert a Mamának mindig viszek lapokat. De mikor odaérek, néha bizony megbánom, mert akkor tudatosul bennem, hogy vissza is kell tekerni. Szentendrére is mentem már biciklivel, úgyhogy nem hiszem, hogy gondot fog okozni, hogy Balatonfüreden egy nagyobb távot biciklizzem a többiekkel."

Celeb cangán

Kapócs Zsókával sem tesz kivételt az autóstársadalom. Ha két kerékre száll, ő is azt érezi, hogy néha veszélyben van az élete. "Természetesen sokszor azt veszem észre, hogy az autósok nem figyelnek ránk. Ha te nem figyelsz, elcsapnak. Kétszer annyira kell koncentrálni, mert teljesen védtelenek vagyunk. A KRESZ-ben elvileg vannak olyan táblák, amik a biciklisekre vonatkoznak, de Magyarországon nem használjuk. Elméletben a buszsávban is közlekedhetnénk, de nem, mi mégsem mehetünk ott! Mi a buszok és az autók között tekerhetünk. Így feltartva mind a buszost, mind az autóst, és közben az életünket veszélyeztetjük. Kicsit figyeljenek már biciklisekre is."

Klikk!

A műsorvezető, ha mégis volán mögé ül, már figyel sorstársaira. "Autót is vezetek, tehát a másik oldalról is látom a dolgokat. Régen én sem figyeltem eléggé rájuk és néha még a bicikliútra is beálltam, például az Andrássy úton. Persze, ha ilyenkor szóltak be rám, akkor azt teljes joggal tették. Ma már eszembe se jutna ilyet tenni."

Én és a bulvár

"Most pont egy olyan időszakban vagyok, hogy Anita elment egy kis szabira, úgyhogy 11 vagy 12 napig egyhuzamban én voltam reggel a Danubius Rádióban. Erre még nem volt példa. Ma azért már kicsit kifacsartnak érzem magam. Nagyon fárasztó, de mikor adásban vagyok, ebből semmit sem érzek. Az adneralin szintem megemelkedik és az is sokat számít, hogy jó emberekkel vagyok körülvéve. Azért délután aludnom kell egy kicsit."

A műsorvezetőnő munkájából adódóan nemcsak részese, de formálója is a bulvárnak. "Én vagyok a paparazzifelelős, ezért minden nap kihalászok két-három hírt, amiről mi utána beszélgetünk adásban. Az embereket ez nagyon érdekli és ezért mi meg is beszéljük ezeket. Elmondom a véleményemet róla, de nem mindig a főszereplőről, előfordul, hogy akár az újságíróról is. Az a baj, hogy nagyon el vagyunk látva bulvárhírekkel és ami a legnagyobb baj, hogy a fele nem igaz, vagy legalábbis nem úgy igaz. Az emberek már szinte csak arra kapják fel a fejüket, ha botrányokat olvasnak. Innentől nehezebb elérni, hogy az is érdekelje őket, hogy elmész a természetbe a nyár utolsó hétvégéjén és levegőn vagy, sportolsz. Szeretnék tenni ellene, hogy ne így legyen."

Minket nagyon érdekelt volna, hogy a színésznő hogyan változtatna az olvasói szokásokon, ezért ezirányú terveit próbáltuk kipuhatolni.  "Nincs ötletem, de ezt nem is nekem kell megoldani. Igyekszem értelmetlen dolgokban nem részt venni, csak magamutogatás céljából nem megyek el egy rendezvényre, csak ha dolgom is van ott. Nagyon-nagyon válogatok a meghívások és a felkérések között. Nekem a színház, a rádió és az éneklés a mindenem. Ezek olyan dolgok, amikről azt gondolom, hogy a legfontosabbak az életemben. Nincs időm elmenni számomra felesleges fogadásokra, csakhogy az új ruhámat megmutassam. A legtöbb energiát arra fordítom, ami igazán fontos nekem."