horoszkóp

Kertész Zsuzsáért mindenki rajong

2008.03.15. 09:00
Kertész Zsuzsa bár már nem aktív tévés, de ma is leállítják az utcán, mert emlékeznek rá. Az ex-bemondó népszerűsége töretlen, még a kilencvenévesek is bókolnak neki. Kertész szerint azért is lehet őt szeretni, mert mosolyog és meghallgatja az, amit meg akarnak vele osztani.

Az ex-bemondónő már arra is kapott felkérést, hogy kommunikációs tréninget tartson BKV-ellenőröknek, bemondóknak és vállalatvezetőknek. A Tévés Zsuzsika néven emlegetett Kertész Zsuzsa emellett polgárőröknek és szóvivőknek is tartott már továbbképzést és előadásokat. A pszichológiai szakon végzett orosz nyelv és irodalom szakos tanárnő már egy jó ideje a maga ura, annyit dolgozik, amennyit akar. A környezete már megtanulta: május végétől szeptember elejéig csak „csavarogni" szeret.

Kertész Zsuzsával Ők, a nők című könyv bemutatóján futottunk össze, ahol az volt legmegdöbbentőbb, hogy a közönség minden tagja, kivétel nélkül imádta a rádióst, és hosszú sorokba rendeződtek azért, hogy megszerezzék aláírását az interjúkötetbe. Szily Nóra nevével fémjelzett mű arra vállalkozott, hogy összefoglalja, bemutassa, közismert magyar személyiségek mit gondolnak az öregedésről, hogyan fogadták el a fiatalság elmúlását.

Nézze meg a ma is aktív Kertész Zsuzsát!

Kétévestől a kilencvenévesig

A feltétlen rajongás okát firtattuk a tévésnél, aki első körben csak visszakérdezett. „Kell azt tudni? Nem elég az, hogy az ember tudja, hogy rajonganak érte? Feltételezhetően azért, mert szeretettel fordulok mások irányába, elfogadás van bennem. Mindegy, hogy ki milyen, merre, meddig, hogyan néz ki, hány éves, mit csinál, mi a gondja. Egyébként pszichológus is vagyok, úgyhogy ez szakmai elvárás saját magammal szemben is. Ennek minden megnyilvánulása hat másokra. Tehát az, hogy mosolygok, az, hogy meghallgatom, az, hogy még érdekel is, amit mondanak. Feltételezem, ezért már lehet szeretni valakit."

Kertész Zsuzsa legifjabb rajongója - állítása szerint - egy kétéves kisfiú, aki nemcsak meghallgatta, de „rá is emelte tekintetét". „Egy vendéglő ajtaját bezárták, hogy nehogy ki tudjon slisszolni, és ekkor kezdtem el hozzá beszélni. Megállt. A nagyapja odajött és gratulált. 'Zsuzsika ez a gyerek életben nem volt egy helyen két percig.' Úgyhogy lehet, hogy ő a legifjabb hódolom, aki már, úgymond, értett a nyelvemen. Amúgy kortalanok a hódolóim. Hál' isten, a fiúk kilencvenévesen sem felejtenek el udvarolni. Onnan is kapok még bókokat." Kertész Zsuzsa kisugárzásának alighanem a melegség és a nyitottság forrása. A bemondó szerint ezeket a tulajdonságokat azért birtokolja, mert édesanyjától mindent megkapott ahhoz, hogy egészséges felnőtt válhasson belőle. „Jó helyre születtem, jó anyukám volt."