Fenyő Iván nem tartja magát önimádónak

2009.02.15. 08:22
A színész a Made in Hungaria című filmben Csókkirályként tűnik fel, azonban a történetben alakított karakterével ellentétben egyáltalán nem vallja magát narcisztikus jellemnek. Fenyő Iván ugyan nem tartja élete legnagyobb kihívásának, hogy a szerep kedvéért énekelnie kellett, de mindenképpen izgalmas volt számára, hogy dalolhatott.

Fenyő Iván számára a Made in Hungaria ugyanolyan, mint a többi film, amiben szerepelt, azt leszámítva, hogy a hatvanas években játszódik, és ezúttal énektudását is meg kellett mutatnia. Bár a színész a Fenyő Miklós életéről szóló filmben nem a zenészt alakítja, mégis tőle kért segítséget Röné szerepének megformálásához. „Az volt az első dolgom, hogy Fenyő Mikivel leüljek, és megkérdezzem, hogyan nézett ki az az időszak, kvázi egy két órás interjút készítettem vele. Ő egy autentikus figura abból a korból, aki el tudta mondani nekem, akkor hogyan éltek, mit csináltak, milyen ruhákat hordtak. Általa nyerhettem betekintést ebbe a korba”, nyilatkozta a színész a Velvetnek.

Arra a kérdésre, hogy melyik volt számára a legnehezebb jelenet, Fenyő Iván elég nehen válaszolt. „Sosem az jut eszembe a filmezésről, hogy nehéz. Ha van egy bonyolult jelenet, akkor nem a nehézségével foglalkozom. Ezt az egész munkát nagyon szeretem csinálni, nem arra gondolok, hogy nehéz vagy könnyű, inkább arra, hogy élvezem, vagy szeretem. Tulajdonképpen minden jelenet nehéz és könnyű is”, fogalmazta meg diplomatikusan véleményét Fenyő, aki azért a filmbeli éneklést már kihívásként értékelte.

„Nem a legnagyobb kihívás, de mindenképpen új dolog volt számomra, hogy énekelnem kellett. Prózai színész vagyok, próza szakon végeztem, és igazából nem énekeltem nagyon gyakran közönség előtt. Ez egy érdekesség, külön íz, külön fűszer volt. Jó kihívás volt számomra” - mondta Fenyő Iván a Made in Hungaria bemutatóján, ahol azt is megtudhattuk, már szerette volna viszontlátni magát a filmben. „Nem vagyok narcisztikus ember, aki állandóan magát szeretné nézni vagy hallgatni. Most, hogy megvan otthon a Csókkirály, az nem azt jelenti, hogy folyamatosan azt hallgatom, csak kíváncsian vártam, hogyan teljesítettem”, tette hozzá Fenyő, aki szerintünk is valóban az egyetlen olyan magyar ügyeletes szívtipró, aki még csak nem is néz ki jól.