Kinter Oszkár szélsőséges érzéseket vált ki

dns
2007.12.19. 10:35
A Backstage Passport díjjal a Legjobb férfimodell kategóriában kitüntetett Kinter Oszkár úgy érzi, őt vagy szeretik, vagy utálják. Az utóbbi esetben a kemény angol humora tehető felelőssé. A modell azt tanácsolta, sosem szabad megelégedni.

Abból a sok arcodból, amelyek divatfotókon megjelentek, melyik áll hozzád a legközelebb?


Az, amilyen a való életben vagyok.

Milyen vagy a való életben?


Amikor az emberek látnak újságban, vagy a televízióban, azt mondom, ezek arcok, képek, és ezekből nem tudnak annyira megítélni. Nem is jó szó, az, hogy megítélni, inkább megismerni. Talán a televízióból tudnak a legjobban megismerni az emberek. De találkozni kell az emberrel, nekem nagyon fontos a személyes kontaktus.

Nézegessen Kinter Oszkárt!

Két éve vagy aktív modell. Most ugyanabba a társaságba jársz, mint két évvel ezelőtt?


Ugyanabba, az életem nem változott. Mindannyian változunk persze napról napra, de ha máshova járnék szórakozni, ebédelni, vagy vásárolni, akkor az azt jelentené, hogy a személyiségem gyökeres változáson esett volna át, és azt nem szeretném.

Tudnád jellemezni magad pár szóban, hogy a személyiségedről közelebbi képet kapjak?


Az emberek vagy szeretnek, vagy nem szeretnek, a középutat nem találtam meg senkivel. Ha utálnak, akkor azért utálnak, mert nagyon kemény angol humorom van, és emiatt vissza is kell fognom magam sokszor.

Pontosan mit értesz angol humor alatt?


Ezt nem kell megmagyarázni, példákkal alátámasztani, úgyis tudja mindenki,
milyen az angol humor.

Jó. Milyen céljaid vannak a modellszakmában?


Szeretném a maximumot nyújtani, jobbá és jobbá válni. Nem szabad megelégedni.

Ez a Cool televízióbeli műsorvezetésre is vonatkozik? Szeretnéd megtanulni a riporteri szakma alapjait, hogy fejlődj?


Nem. Néztem, figyeltem a nagyokat, és próbáltam tőlük tanulni, akár műsorvezetőktől, akár sportriporterektől, akár színészektől, humoristáktól. Amiket láttam, azokat próbáltam belevinni a saját stílusomba. Ha magát adja az ember, és az alapján tud készíteni egy interjút, akkor nem feltétlenül kell hozzá iskola.

Hisz jó anyagi forrás

Kinter Oszkár a Backstage 2007 rendezvényén a Legjobb Férfimodellnek járó Passport-díjat kapta. A női modellek kategóriájában Epres Pannit választotta Norman Gábor art director és a Werk Akadémia oktatói. Az esemény után megkerestük Kinter Oszkárt, és az előbb idézett dialóguson kívül arról is kérdeztük, hogyan lett modell.

„Üzletvezető voltam egy étteremben, majd elkezdtem modellkedni, hisz jó anyagi forrás, és egyfajta szórakozás, kikapcsolódás a számomra. Szerencsém volt, mert a Visage modellügynökséghez kerültem, és a szakma legjobbjaival dolgozhattam már a kezdetektől fogva. Mindig azt mondom, hogy a modellmunkában a modell szerepe tíz százalék, a többi kilencvenet a stáb adja hozzá: a fotós, a sminkes, a stylist”- mondta a modell, aki az elmúlt évek munkái közül az első fotózását tartja azóta is a legkedvesebbnek. A The Room magazin számára készült róla egy sorozat Malagán, amelyet a huszonévei elején járó Szabó Márton fotózott.

Kate Mosst nem kedveli

A honlapján szobor szépségűnek titulált Kinter Oszkár pénzügyi és számviteli főiskolán kezdte a tanulmányaimat, majd kereskedelmet és marketinget tanult, így lett üzletvezető. Úgy fogalmazott, miután egyre több fotózásra kapott felkérést, áttért a fulltime modellkedésre. Európa több országában dolgozott és Ázsiában is, ahol számára is meglepő módon főleg európai arcokkal dolgoznak.

Mint azt korábbi interjúiban elmondta, kedvenc országai közé tartozik Spanyolország, ahogyan azt is megemlítette, hogy bemutatón viselte már Vivienne Westwood és Roberto Cavalli kreációit, és a nemzetközi modellek közül Kate Moss-szal találkozott, akit nem kedvel, mert drogozik.

Csak a nyár a pihenőidőszak

Kinter Oszkár elmondta, az év nagy részében megkeresik hazai és külföldi ajánlatokkal, a június és a július számít csak pihenőidőszaknak, amikor a divatszakma nyári szünetet tart. A modell nemsokára Amerikába utazik, de hogy milyen felkérések várnak rá, arról babonából nem szeretett volna beszélni.

A modellmunkái mellett Kinter Oszkár a Cool tévé műsorvezetője, ahova nem a divatszakmában elért eredményei alapján került be. „a testvérem ajánlott be, amikor kilépett a televíziótól, és behívtak próbafelvételre”- mondta a modell, aki Horváth Évával vezet műsort, és mint azt már tudjuk, a riporteri alapismeretek nem foglalkoztatják, inkább az önazonosság.