Apja keze munkáját is hallani fogjuk Király Viktor első lemezén, a volt dobos ugyanis besegít a zenei produkcióban. A Megasztár üdvöskéje - saját megfogalmazása szerint - leginkább egy férfidíva szeretne lenni, de a közönség hatására populárisra fogta a stílust. Mindemellett folyamatosan koncertezik, a fruskák meg tapadnak rá, amit egyedül a barátnője nem értékel túlzottan.

Király Viktor a nővére, Király Linda sikerein felbuzdulva vágott bele annak idején a zenei pályába, és jelentkezett a tavalyi Megasztár tehetségkutató versenyére. Közel tízezer jelentkező közül válogatták be az élő adásba, és ő volt az, aki a fináléban mindent vitt . A TV2 legújabb üdvöskéje azóta beköltözött az egy évre megnyert lakásába, és a többi megasztároshoz hasonlóan őt is bekebelezte a celebgyár.

"A verseny óta sorra jönnek a felkérések, múlt hétvégén például két nap leforgása alatt nyolc koncertet is lezavartam, naponta 900 km-t tettünk meg az autóval, elég kemény volt. Persze nem mindig van ennyi esemény, de ezen a héten is három fellépésem lesz. Aztán ott vannak az interjúk, tévés megjelenések, és közben persze írom a lemezem, szóval elég kevés szabadidőm van" - mesélte a Velvetnek a 2008-as Év hangja. Egy hónapon belül már elő kell, hogy álljon a zenei anyaggal, ami szinte egyszerre van kész az angol szöveggel. A magyar változattal viszont akadnak problémái, és mivel Király anyanyelve angol, így a magyar szöveg megírása másra hárul.

A feladattal nincs egyedül, noha elég szűkre szabták az albumon dolgozók számát: egy volt zenekari társával, Kardos Norberttel közösen hozzák össze a számokat, de apja is besegít, aki az Universal és a Color dobosa volt annak idején. "Neki nagyon jó ritmusképletei vannak" - magyarázta a családi összetartást az énekes, tervei szerint pedig azt a stílust fogja képviselni, amit a Megasztárban is láthattunk a színpadon. "Az elején szerettem volna szimpla "nagy éneklős" lenni, az a tipikus férfidíva, aztán amikor elkezdtem táncolni is a színpadon, pl. a Billie Jean-nél, akkor rájöttem, mennyire tetszik a bulizósabb, pörgősebb zene az embereknek, és persze nekem is. Az album így populáris lesz, de lesznek nagy balladák is rajta."

Hogy mennyire fog ez bejönni a közönségnek, az még a jövő titka, mindenesetre Király cseppet sem tart attól, hogy ő is a süllyesztőbe kerül majd, esetleg nem fog tudni megélni a zenélésből. "Ha az ember komolyan veszi ezt a szakmát és nem csak szerelemből csinálja, hanem kemény munkának tekinti, nincsen gond. Ha nem hátradőlve várja, hogy hívják haknizni, hanem az énekes is utánajár a dolgoknak, és voltaképp úgy dolgozik az ügyön, mint saját maga menedzsere, akkor meg lehet élni belőle. Sokan kérdezik tőlem, hogy szeretnék-e külföldi karriert. Őszintén szólva megfordult már a fejemben, de pillanatnyilag nem ezen gondolkozom. Először itthon, Magyarországon akarom a karrieremet építgetni. Ahol adnak lehetőséget, hogy színpadra álljak, természetesen ott fellépek - így nem zárom ki a külföldi fellépéseket sem."

Mint köztudott, Király nem a barátnőjével költözött a 62 millió forintot érő bérelt lakásba. Egyből megindultak a találgatások, hogy esetleg most is arról van szó, amiket az előző szériákban tapasztalhattunk: a hirtelen jött hírnév tönkre vágja a verseny előtt kialakult kapcsolatokat. Az énekes viszont cáfolja a feltételezéseket, köszöni szépen, jól megvan a barátnőjével , állítása szerint mindössze két oka van annak, hogy nem csináltak szerelmi fészket a jutalomból: "Egyik az, hogy egy évre szól csak annak a lakásnak a bérleti joga, amit megnyertem, így semmi értelme nem lett volna annak, hogy Szilvi becuccoljon, utána pedig ki. Másrészt az nem egy otthon, hanem egy munkahely: ott van a stúdió, állandóan feljárnak emberek, a táncóráimat is ott tartom, Szilvi pedig nem az az ember, aki ezt tolerálná."

A rajongó lányokat még csak-csak elviselné, bár már szakadt el a cérna ez ügyben is. A lány alapvetően nem féltékeny típus és jól viseli a rajongótábort - ha az a fiatalabb korosztályból áll. "Most hétvégén viszont eljött velem egy egyetemista buliba, ott már idősebbek voltak, el is küldött egy csajt" - mesélte a tinik kedvence, a lávsztori után pedig az iránt érdeklődtünk, hogyan élte meg a népszerűséggel járó negatív kritikákat, pontosabban azokat a feltételezéseket, miszerint a családja lefizette a Megasztár műsort.

"Szoktam mondani az embereknek, hogy mielőtt sárral dobálnának, dőljenek hátra és számolják össze, mennyibe kerülne egy ilyen versenyt megvásárolni, és akkor rájönnek, hogy az apám nem csilliárdos" - vágta rá Király. "Amikor adásonként 130 milliókról beszélünk, ki tudná azt kifizetni? Fel voltam arra készülve, hogy az ismeretségnek vannak hátulütői is, de nem ennyire. Nem hittem volna, hogy ilyen túlzásba viszik ezt a dolgot. Most már sokkal jobban kezelem ezt, nem foglalkozom vele, igazából az emberek kis része a rosszakaró, úgy érzem, leginkább szeretnek."