Szívet-lelket facsar dalával Kiszel Tünde

dns
2006.11.14. 15:47
Kiszel Tünde a szívet-lelket facsaró kifejezést használta az operákra, amelyekért rajong, és magáról is úgy beszélt, érzelmes alkat. Benkő Dániel és Anettka dalt írt az énekesnőnek a szakításról, amelyet idézett a kedvünkért.

„Gyerekkoromban operaénekesnő szerettem volna lenni”- álmodozott Kiszel Tünde, amikor az énektudásáról kezdtük kérdezni. „Az operában nőttem fel, imádtam azt a világot. Puccini különösen megfogott, a Bohémélet, a Tosca, és a Pillangókisasszony fantasztikus. Szívet-lelket facsaró zenék ezek, amelyek végigkísérik az életemet. De végül nem kezdtem el énekelni, mert az élet mást hozott”- fogalmazott a műsorvezető. Kiszel Tünde rátért az opera műfajából eredő érzelmi telítettségre összefüggésbe hozva a saját karakterével.

Belaadja magát

„Romantikus, érzelmes alkat vagyok, aki mindent szívvel-lélekkel csinál, mindenbe beleadja magát. A kapcsolataimban is az érzelmek dominálnak, így a szakításaim is fájdalmasak, amelyek után nehéz túllépni. Nem titok, volt egy férjem, a válás nagyon megviselt, és minden csalódás nagyon nehéz számomra. Erről szól az a dal, amelynek szövegét Anettka írta nekünk, a zenéjét Benkő Dániel, de címe még nincs”. Felvéve Kiszel Tünde ritmusát, aki kérdések nélkül is nyomdakész nyilatkozatot állít össze, megkértük, a dalszöveget is ossza meg velünk. Fehér Anettka dalkölteményét Kiszel Tünde zárójelben feltüntetett kiegészítéseivel együtt idézzük.

Klikk!


Nézem

A képedet és közben érzem

Az nem lehet, hogy nem vagy nékem

Üresebb lett a világ.
Égtem

A szerelem perzselte vérem

Én nem bánok semmit sem mégsem

És várom az újabb csodát


Ref: Várom az újabb csodát

Mert az élet megy tovább

És látom

A hajnal után

A felkelő nap sugarát (
ez megható, szép sor)
Nézlek

De közben már tovább is lépek

És eltépem a régi képet

Én nem gondolok már terád (
itt nem kell konkrét személyre gondolni, nem kell senkivel összefüggésbe hozni, általánosságban értendő)


(
A dalban itt jön egy gyönyörű zenei betét, amelyet Benkő Dániel írt, és lanton kíséri az éneket, majd újra mi jövünk)
Értem

De fáj, ahogy nézel a képen

Én nem bánok semmit sem mégsem

Csak nem gondolok többé reád.

Kizárólag munkakapcsolat

„Benkő Dániel meghívott a könyvének bemutatójára”- folytatta a történetet a műsorvezető – „ahol felvetette, hogy írna egy duettet Gerencsér Tamásnak és nekem. Anettka pedig vállalta, hogy a szöveget megírja hozzá. Jól sikerült, tényleg mintha Tominak és nekem szólna. Köztünk nincsen semmi, kizárólag munkakapcsolat. Mindkettőnknek volt egy fájdalmas szerelmi csalódása, ezért ezt a dalt közösen énekeljük majd” – mondta Kiszel Tünde, aki egyelőre nem nevezte meg, hol és mikor adja majd elő a Gerencsér Tamással közös duettet.

„Annyit még szeretnék hozzátenni, nehogy félreértés essék, én nem akarok hivatást váltani. Műsorvezető vagyok, nem énekes, és a műsorvezetést továbbra is folytatni szeretném. Ez egy érdekes kiruccanás az életemben, egy felkérés, ami engem is megfogott” – foglalta össze Kiszel Tünde.

Gerencsér Tamás érzelmi életét Kiszel Tündéjéhez hasonlóan nehéz követni. A Velvetnek adott korábbi nyilatkozatában azt sugallta, ő is szerelmes volt Kondor Csabába, Kiszel egykori fiújába.